Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
очигледно ја немаш гледано серијата The NewsroomКај го нашле Хари глупакот да биде директор на НАСА у Мартиан да ти ебам
У секој момент очекував некоја глупоштина да напраи, нема шанси ваков лик да го доживувам сериозно
ти што виде у интерстелар? интерстелар е кружење околу стол у буквална смисла, а мартиан за разлика е интересен, плус е пореален и е поблизок до публиката, не треба да си професор по физика да го сфатиш некои работи кои не се ни докажани.

Изгледај го видеово од кинематографот на Dark City, The Martian, Alien:Covenant. Баш кажува како во иднина не би било воопшто чудно доколку излезат филмови снимени во "телефон" формат наместо досегашниот landscape (16:9) стандард. Збори и за други работи, интересно е за гледање.Сабајле додека одев кон работа, на телефон налетав на статија на Indiewire за најризичните режисерски потези во 2015. Не можам да ја најдам сега, само ако можам ќе се сетам на некои од ризиците кои ги презеле:
-Јафар Панахи го снимил Taxi во Иран, иако во 2010 бил забранет и уапсен од иранската влада заедно со целата своја фамилија заради наводно ширење пропаганда против нив во неговите филмови.
-Ињариту и Лубецки го снимиле целиот The Revenant само на дневна светлина
-Son of Saul бил снимен комплетно во гро-план
-Tangerine - снимен со iPhone 5
-Victoria - снимен во еден долг shot од 140 минути.
-Plemya - снимен на јазикот на глувонемите, без subtitle
Мислам дека имаше уште, ама не ми текнуваат. Ова стварно година на ризици.![]()

Не те хејтам.@Anon hejtaj me kolku sakas ama jas uzivam vo filmovite na malik. Cel den mozev da go gledam knight of cups. To the wonder mi bese omilen za 2013, ke go predlozuev u filmskiot klub. Ne znam so ocekuete... toj e stilot, tree of life.