- Член од
- 14 август 2008
- Мислења
- 2.441
- Поени од реакции
- 1.013
- веројатноста да го изгубиш новчаникот е поголема од веројатноста да ти ја украдат колата;Прашање: Дали сообраќајната дозвола треба да се чува во автомобилот или не? При случај на кражба подобро е сообраќајната да не е во автомобилот, така? Пр. до сега сите ме советуваат сообраќајната постојано да ја чувам во автомобилот, за да не ја заборавам кога планирам да возам, ама јас ионака нон стоп ја носам со мене во новчаник, па нема шанси да ја заборавам.
Е сега која е подобрата варијанта? Не дај боже да го изгубам новчаникот, па да треба процедури за нова или не дај боже да ми го украдат автомобилот, со сообраќајната внатре па некој регуларно да си ја вози...?
Можеби е глупаво прашање, но одамна ме интересира што е најразумно? Поздрав.
- тоа што во украдената кола би стоела сообраќајната, нема многу да им значи на крадците - ако сообраќајната не е на твое име, секако ти бараат полномошно, а тие нема да го имаат (освен ако не фалсификуваат едно специјално за тебе и твојата кола, што е малку веројатно);
- од горенаведеното следува дека поразумно е сообраќајната да се чува во колата, иако стандардното правило гласи никакви документи да не се чуваат во кола.
Јасно?
ПС. Нормално, ако веројатноста да ти ја украдат колата кај тебе е поголема од таа да го изгубиш новчаникот, тогаш тоа го менува заклучокот.