Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Да не е запушена ја имав исти проблем со опел корса.Имам едно прашање во што е проблемот на ford focus 1.8 tddi климата во општо не грее и после саат вожња пак си дува ладно да не знае некој ?
Kje si ides na servis za klimi, imas eden vo samiot krug na Agroservis. Imas problem so regulatorot, ne ti otvara za toploto da duva.Имам едно прашање во што е проблемот на ford focus 1.8 tddi климата во општо не грее и после саат вожња пак си дува ладно да не знае некој ?
Може и да нема фреон па затоа да не вклучува компресоротKje si ides na servis za klimi, imas eden vo samiot krug na Agroservis. Imas problem so regulatorot, ne ti otvara za toploto da duva.
ROMA ROMA ROMA
Nemoze posto motorot e topol pa kako i da e bi idelo toplo, ako ne na pocetok koga bi zagreala kolata sigurno. Kaj nego ni togas ne duva toplo. Edino logicko razmisluvanje e deka ili elektronski ne mu raboti ili mehanicki napred. Predhodno so Mercedesot imav takov preoblem i bese mehanicki i smeniv del, dodeka so Audito sega pak elekronikata ne prenesuvaseМоже и да нема фреон па затоа да не вклучува компресорот
Да прашам има еден проблем голем валјда е голем.
Значи вака се работи за Алфа 156 2,4 Jtd е сега на семафор изгаси и кога пробав да ја запалам нејкеше воопшто ни да завергла буквално нејќеше. Потоа викнав другар да дојде да пробаме да не е акулуматорот со кабли и пак иста приказна. После тоа некако на бутање запали но се слушаше ко да лупа кај моторот нешто ја довлечкавме кај мајстор му се објасни што како тој вика дека може да е некој клип а друг вика дизна...
Што може да е отприлика ? најдов мотор еден исти 2,4 ми го дава 250 евра цел комплет.
Ако се слушало тропање, не верувам да е дизна. Додека не се отвори моторот не можеш да знаеш што е. Ако веќе се нафаќаш да отвараш, биди присатен на отварањето има мајстори што чуда ќе ти кажат ако не си таму.Да прашам има еден проблем голем валјда е голем.
Значи вака се работи за Алфа 156 2,4 Jtd е сега на семафор изгаси и кога пробав да ја запалам нејкеше воопшто ни да завергла буквално нејќеше. Потоа викнав другар да дојде да пробаме да не е акулуматорот со кабли и пак иста приказна. После тоа некако на бутање запали но се слушаше ко да лупа кај моторот нешто ја довлечкавме кај мајстор му се објасни што како тој вика дека може да е некој клип а друг вика дизна...
Што може да е отприлика ? најдов мотор еден исти 2,4 ми го дава 250 евра цел комплет.
Електронската дизна кај бош пумпата може е отидена.Да прашам има еден проблем голем валјда е голем.
а зарем можно ли е да тропа од тоа? се слуша тропање од кај моторот нешто...[DOUBLEPOST=1451775128][/DOUBLEPOST]Електронската дизна кај бош пумпата може е отидена.
Кај кој мајстор си ја однел?Алфа не се носи кај секој!
Овој има алфа цела караван и го дава цел мотор со се 250 евра него му е цела алфата и во возно стање треба утре да одам да ја видам што како... пошто од повеќето мајстори викаат клип дека е некој отиден а има и такви што викаат дизна јебем га сите различноАко се слушало тропање, не верувам да е дизна. Додека не се отвори моторот не можеш да знаеш што е. Ако веќе се нафаќаш да отвараш, биди присатен на отварањето има мајстори што чуда ќе ти кажат ако не си таму.
Ако е исправен моторот тој од 250евра ич не се замарај со стариот ќе ти искочи ѓавол ипол да го поправиш стариот и пак нема да го бива ако скршил клип/клипњача.
Интересно е што моторот има 190,000 оргинални и одржуван е редовно затоа и малку е чудно што викаат мајсторите дека е клип некој...битен е звукот од каде доаѓа и каков е по карактеристика. просечен мајстор би препознал дали е дизна или клип. има една финта за тоа, ама незнам дали ќе ти успее.
земи најдолг штрафцигер или нешто слично што можиш со пластичниот дел да го ставиш на уште, а со металниот дел одиш по деловите на моторот. прво допри го комон рејлот, па главата на моторот, па ако имаш подолг штрафцигер оди на блокот. таму каде е дефектот, звукот е најсилен
незнам дали би можело да се користи стетоскоп. некој со него бараат и ларви во паркетот(оние што вадат звук како нешто да греби)
Да прашам има еден проблем голем валјда е голем.