Дилема

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
А јас пак каде изразив сомнеж за гравитацијата. Нити ја имав спомнато туку ти од нигде никаде ја извади .
Фатаморганата постои но повеќе беше дека окото лажи( заедно со разумот) и затоа ти во пустина гледаш вода каде вода нема. Дали била наместена слика или природен феномен , заклучокот е очигледен. Окото лажи и без дополнителни испитувања, тестови, пресметки воопшто неможе да се земе како веродостоен доказ. Оттука ти паѓа во вода она твоето:
не постои поубедлив доказ од непосредниот, осознаен со вродните сетила и разум, со осознавање во реално време и простор.
мкд владе,

се препреповторуваш, се обидуваш да ми подметнеш зборови кои не сум ги напишал, се повикуваш на несоодветни и неприродни примери, се обидуваш да го наметнеш исклучокот како правило, се сомневаш со човечките непосредни перцептивни способности....

Мислим дај...

Туку, ај продолжи да фантазираш, можеби во фантазирањето ќе најдеш одговор за својата дилема.

Веруј ми на збор:; фантазијата има одговор на сите можни прашања...

S

SpaceTraveler

Гостин
@MIKI1 ти си центар на вселената, друг одговор на ова прашање и не постои. Во нешто што нема пропорции, е бесконечно се може да биде центар. Дали центарот ќе го исполниш со догми и празни верувања или што ќе култивираш во него зависи само од тебе. Се надевам дека ќе го најдеш својот центар и дека ќе престанеш да им бидеш радиус на Клеопа и Мајка Тереза

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.198
Поени од реакции
23.729
мкд владе,

се препреповторуваш, се обидуваш да ми подметнеш зборови кои не сум ги напишал, се повикуваш на несоодветни и неприродни примери, се обидуваш да го наметнеш исклучокот како правило, се сомневаш со човечките непосредни перцептивни способности....

Мислим дај...

Туку, ај продолжи да фантазираш, можеби во фантазирањето ќе најдеш одговор за својата дилема.

Веруј ми на збор:; фантазијата има одговор на сите можни прашања...
Никој МИКИ не се обидува да ти подметне зборови кои не си ги напишал.Тоа е само во твојата глава кога ке се најдеш во тесно. Напротив го копирав тоа што ти го имаш напишано и што лесно може да се провери само неколку постови поназад. Друга работа е што примерите кои ти ги посочив и се лесно проверливи не ти одат во твоја корист па сега ајде пу пу неважи. Едниот бил вештачки, другиот природен ама незнам што. Си ми верувал мене или не, човечкото око многу лесно може да те доведе до погрешен заклучок.
П.с Верувањето на збор или на жими мајка е одлика на одредена група на луѓе кои помеѓу народот се попознати како наивни, така да извини ама не ти верувам на збор.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
@MIKI1 ти си центар на вселената, друг одговор на ова прашање и не постои. Во нешто што нема пропорции, е бесконечно се може да биде центар. Дали центарот ќе го исполниш со догми и празни верувања или што ќе култивираш во него зависи само од тебе. Се надевам дека ќе го најдеш својот центар и дека ќе престанеш да им бидеш радиус на Клеопа и Мајка Тереза
SpaceTraveler,

толку ли ти е тешко да признаеш дека не знаеш ( а живееш у 21-век, ееееееј....) па наместо да одговориш на прашањето, преоѓаш у напад „на ти„?...

Ех, пуста гордост...

Туку, ај ти повикај си го Хокинг, он сигурно знае дека е центаро‘ од Вселената.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Да постоеше натпревар во тролање, Мики ќе беше светски првак вон секоја конкуренција.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Никој МИКИ не се обидува да ти подметне зборови кои не си ги напишал.Тоа е само во твојата глава кога ке се најдеш во тесно. Напротив го копирав тоа што ти го имаш напишано и што лесно може да се провери само неколку постови поназад. Друга работа е што примерите кои ти ги посочив и се лесно проверливи не ти одат во твоја корист па сега ајде пу пу неважи. Едниот бил вештачки, другиот природен ама незнам што. Си ми верувал мене или не, човечкото око многу лесно може да те доведе до погрешен заклучок.
П.с Верувањето на збор или на жими мајка е одлика на одредена група на луѓе кои помеѓу народот се попознати како наивни, така да извини ама не ти верувам на збор.
Ај, да не се повторувам...[DOUBLEPOST=1451486965][/DOUBLEPOST]
Да постоеше натпревар во тролање, Мики ќе беше светски првак вон секоја конкуренција.
А да постоеше напревар во давање небулозни одговори на поставени прашања, ти ќе ги освоеше првите три места, оние кои се наградуваат со медали.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Нема потреба мики, си седи се што имаш напишано, лесно достапно и проверливо.
Секако: јас не ги менувам своите веќе напишани ставови, а се чини дека ти ќе мораш да ги смениш своите: на пример, ќе мораш да прифатиш дека релацијата „сетило-разум„ дава првична и точна информација, а не од „треќа рука„ и од „рекла-кажала„.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.198
Поени од реакции
23.729
Секако: јас не ги менувам своите веќе напишани ставови, а се чини дека ти ќе мораш да ги смениш своите: на пример, ќе мораш да прифатиш дека релацијата „сетило-разум„ дава првична и точна информација, а не од „треќа рука„ и од „рекла-кажала„.
Како што ќе речиш МИКИ. Твоето око во комбинација со твојот разум е добитна комбинација. Просто некогаш и криво ми паѓа што мене а и многу други не ускратиле со таква моќ. Замисли да беше џандар, ма каков радар какви глупости. Му се гледаш и од прва проценуваш кој со колкава брзина возел и тоа до трета децимала. Ништо немаше да ти избега.

S

SpaceTraveler

Гостин
Ти не можеш да имаш центар без твојата религија за која и најмало дете би се запрашало некое прашање кое ќе му нема логика. Ние можеме и без православие и си го познаваме центарот без твојата црква да ни го каже. Јас ти одговорив на твоето безмислено прашање со доста квалитетен одговор, не те напаѓам само одговарам соодветно на твојата неукост, за да ти ги отворам запечатените очни капаци што ти се на подочњаци тапацирани со восок од свеќа.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Ти не можеш да имаш центар без твојата религија за која и најмало дете би се запрашало некое прашање кое ќе му нема логика. Ние можеме и без православие и си го познаваме центарот без твојата црква да ни го каже. Јас ти одговорив на твоето безмислено прашање со доста квалитетен одговор, не те напаѓам само одговарам соодветно на твојата неукост, за да ти ги отворам запечатените очни капаци што ти се на подочњаци тапацирани со восок од свеќа.
Си тераш монолог...
Ај уште еднаш со прашањето, за последен пат: каде е центарот од Вселената?

S

SpaceTraveler

Гостин
Си тераш монолог...
Ај уште еднаш со прашањето, за последен пат: каде е центарот од Вселената?
Центарот на Вселената е насекате, секоја точка од Универзумот може да биде центар затоа што од каде и да почнеш никаде нема да завршиш, а богами ниту муабетов нема да заврши со такви што си терат монолози, а тоа го префрлаат на други. Се може да е центар, ако само малку подразмислиш за БЕСКОНЕЧНОСТА на Универзумот, а не да веруваш во тоа што ќе ти го каже дедо Клеопа.[DOUBLEPOST=1451496843][/DOUBLEPOST]Господине поставувач на неодговорени прашања.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
А да постоеше напревар во давање небулозни одговори на поставени прашања, ти ќе ги освоеше првите три места, оние кои се наградуваат со медали.
Ти си вон секоја конкуренција кога е во прашање тресење небулози. Невозможно е било кој да биде дури ни блиску. Ти си единица мерка за небулоза.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Центарот на Вселената е насекате,
Ај кажи му го ова на Хокинг...:coffee:
Можи ќе ќариш почесен докторат за све и свашта.[DOUBLEPOST=1451546316][/DOUBLEPOST]
Ти си вон секоја конкуренција кога е во прашање тресење небулози. Невозможно е било кој да биде дури ни блиску. Ти си единица мерка за небулоза.
Твоето неразбирање на нештата веќе навлегува во „-„(„минус„).

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Сметам дека многу се забега офтопик на темава а оние кои беа прозвани на темава пишуваа за се освен за темата.
Затоа иде под клуч. Ако некој има замерки, нека каже.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom