Потребна ви е помош околу мобилни? Пишете тука!

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Збор два за samsung galaxy S5 neo ?
^
Да, видов, ептен по сабајлечки од телефон ти пратив линк. Мислам дека имаа и плус, јави им се или помини до некое продажно место и прашај.

Инаку најевтино ќе поминеш во мобилара. Видов дека си имал малку негативно искуство, па барај спакуван во целофан, барем ќе знаеш дека не е воопшто отваран така. Јас минатата недела земав 6Ѕ, за жена ми, во фолија и ЕУ верзија. Далеку поевтин отколку Нептун/iStyle....

Каде ако не е тајна? можеш да ме посочиш? фала ти

Здраво дечки, ми треба помош :).
Решен сум да си купам Iphone 6s plus 64gb "Space Gray". Прво го барав во Т-Мобиле каде како и секогаш беа празни во магацинот додека во iStyle во Сити мол рекоа го немаме и веројатно ќе го добиеме после празнициве. Од каде би можел да го купам истиов телефон орг се разбира, без никакви проблеми, гаранција, да имам редовни апдејти и се да работи како што треба. Кои мобилари можат да ми го гарантираат тоа, бидејќи не сум многу искусен со купување од мобилари а кога веќе сакам да дадам ~1000e сакам да ги дадам и да ми се исплатат не секој втор ден да одам на сервиси да се нервирам и такви ствари.

П.с Еднаш пазарив Note 3 во Ледиком и испадна да не работи џекот за слушалки уште од првиот ден, денеска утре испадна џекот да не можат да го сменат а нов телефон не добив никгоаш, плус милион проблеми со мрежата... Исто сакам да прашам дали некој го менува безелот на Note 3? :)

Еве ти нов со гаранција и попуст.

Силвер е.. ама да си прашам како има и спејс :), кај да го најдам дечково?

Го ресетирав фабрички телефонот и јабана појдоа 2000 слики. Чаре? :)

Alba 164 минус Giessen 159 минус

Идемо навиваме за обрачот :oeoeoe:

Aj nekoj sto znae povise neka mi pomogne malce.. Sakav da kupam telefon od covek, nov neotpakuvan od vip so 24 meseci garancija, se dogovorivme cena i se drugo ama izleze eden problem. Go imase samo garantniot list od Mobico (nemase na nego fiskalna smetka). Covekot go zemal preku firma telefonov so faktura. Denes gledav drug telefon i isto i toj imase samo garanten list so pecat, ama bez fiskalna smetka.. E sega me interesira dali vaka garancijata vazi (samo so garantniot list so pecat, bez fiskalna smetka)? Deka znam porano isto vaka sum kupuval telefon ama na garantniot list sekogas stoela fiskalnata smetka zahevtana. Ve molam odgovorete mi itno e. Fala,pozdrav

Aj nekoj sto znae povise neka mi pomogne malce.. Sakav da kupam telefon od covek, nov neotpakuvan od vip so 24 meseci garancija, se dogovorivme cena i se drugo ama izleze eden problem. Go imase samo garantniot list od Mobico (nemase na nego fiskalna smetka). Covekot go zemal preku firma telefonov so faktura. Denes gledav drug telefon i isto i toj imase samo garanten list so pecat, ama bez fiskalna smetka.. E sega me interesira dali vaka garancijata vazi (samo so garantniot list so pecat, bez fiskalna smetka)? Deka znam porano isto vaka sum kupuval telefon ama na garantniot list sekogas stoela fiskalnata smetka zahevtana. Ve molam odgovorete mi itno e. Fala,pozdrav
Направи фотокопија од таа фактура и имај ја со гаранцијата од телефонот. Исто ќе важи гаранцијата така.

Да ви кажам накратко во МК заштита за потрошувачи е најниско ниво така што гарантниот лист не вредат ништо посебно за телефони од поефтините(ниска класа) ,а високата класа (скапите и полускапите) подобро со фискалната сметка ако е земена од мобилни оператори,додека од мобиларите тоа е друг начин како горниот пост и ќе важат како гаранција . Е сега по мобиларите поретко се расипуваат телефоните ,а од мобилните оператори почесто се расипуваат и зошто тоа е така само тие си знаат јас мислам дека мобилните оператори најчесто репарираат или рефрушбенд.
Јас моето си купив од мобилара и досега не сум имал никакви проблеми и имам пофалби за нив посебно од Крале кое е член од форумот тој држи мобилара.

Sent from my iPhone 5s using Tapatalk

Зависи и за кои фирми се работи, пример Анхоч и Сетек не ги интересира дали телефонот е препродаден на трети лица, битно да имаш гаранција.
Ваљда и Телеком не би се правеле мутави, по сериски број ги имаат во компјутер, ама па ќе ти бараат сигурно договор и слично, така да од продавачот побарај му склучен договор и направете фотокопија.

Go zemav telefonot :)) Inace ako moze da mi kazete uste kako da go polnam prviot pat? do 100 procenti ili 24 casa? Fala uste ednas, pozdrav :) Se raboti za Sony Xperia M4 Aqua.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom