Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Update :D
Овие од Стокомак изгледа се сожалија за билдерите, решиле да не нахранат :)
Моментално најефтиниот стек го земам од таму, пакување од 2кг=298денари Бразилски Seara, колку е квалитетен и здрав е прашање, али за 150денари не сум сретнал на друго место.
Исто и златна мешавина од таму 450гр=40 денари, замрзната брокула 450гр=62 денари.
Ослич мислам дека беше 115, али ја фрлив фискалната и не ми текнува точно :)

G

Goldie

Гостин
Дајте некој рецепт за подготвување на домашни лепчиња за сендвичи и сл, замена за белиот леб.

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.482
Поени од реакции
3.294
Дајте некој рецепт за подготвување на домашни лепчиња за сендвичи и сл, замена за белиот леб.
Па јади го црниот леб од Жито Лукс, милион врсти имаат, што ќе ти рецепт.

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.732
Поени од реакции
11.609
Кажувајте замена за урдата на Здравје Радово, оваа киселина не можам да им ја јадам веќе...
Жими една добра урда беше во цела Македонија, мораа и неа да и ебат матер..

Член од
23 март 2011
Мислења
1.172
Поени од реакции
1.056
Кажувајте замена за урдата на Здравје Радово, оваа киселина не можам да им ја јадам веќе...
Жими една добра урда беше во цела Македонија, мораа и неа да и ебат матер..
И јас барам, купив денес една од 49 ден. Ке ти пишам ако е добра. Иначе неможам да ја најдам повеке урдата на,, Идеал Шипка

Sent from my 6036Y using Tapatalk

Член од
20 мај 2012
Мислења
43
Поени од реакции
10
mi treba rezim na ishrana... imam dva treninga dnevno, edniot e rano sabajle pa zatoa dorucekot go odlozuvam za posle trening a uzinata za pred, drugiot e kasno navecer pa vecerata mi e od 10:30-11...help!?

X3m

Титула по желба
Член од
20 јуни 2007
Мислења
445
Поени од реакции
177
2500/2000/3000/2500/2300/2800/2500
најдов некој калкулатор на нет и ми до даде овој број на калории за да намалам тежина... имам 105кг, висок сум околу 185...

немам влезено у теретана 2 години, пред тоа имав вежбано 2-3 години, со солидна исхрана и суплементи (бев 110кг последен пат на маса, ама понталони носев мн помал број :D :D а сеа нови дупки правам на каишот :D :D) порано следев форуми и канали за бб и фитнес на youtube ама сеа од тоа ништо... и ме мрзи пак од почеток да читам/гледам...

Нека ми пише некој мислење за калорииве и пишете како беа тоа % на протеини,јх и масти за да се намалува тежина.

Веќе 2 недели вежбав по 3 пати неделно, од оваа недела ќе вежбам по 6 (3 со тежини и 3 кардио по 45 мин)

Поз

п.с. 1г протеин = 4 калории, 1г јх = 4 калории, 1г масти = 9 калории ? да не има и за ова нештно ново измислено :D

Последно уредено:

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Ima nekoj iskustvo so surutka od Vitalija ?

Sent from my D2403 using Tapatalk

Член од
7 ноември 2014
Мислења
444
Поени од реакции
1.007
Едно прашање околу проблем што ме мачи последниве месеци.

Целта ми е да изгубам од мастите за да се затегнам целосно(само горните 4 од стомачните ми се покажуваат иако не до толку чисто),но во исто време да не се исушам и да не изгубам мускул.

Значи тежински сум добар,но проблемот ми е кога пробувам да намалам масти,ми се намалува само тежината но не и мастите(иако имам супербрз метаболизам)
Со исхраната сум многу внимателен веќе година дена.Значи не пијам газирано,умерен сум со алколохлот,благо многу ретко,скоро ич.Исхраната ми се состои највеќе од зеленчуци,овошје,риба и пилешко/мисиркино,бадеми,ореви итн.

Во теретана идам 4-5 неделно,плус 3 пати неделно на Бразилско џиу цитсу.
Но сепак губам само тежина,но масти речиси ич.
На нет најдов дека ова се вика skinny fat,но дека има 423843298 извори на информации не сум сигурен на што да верувам.

Ако некој има искуство или совет околу ова да ми помогне,би бил благодарен :)

Член од
2 јули 2015
Мислења
121
Поени од реакции
18
Update :D
Овие од Стокомак изгледа се сожалија за билдерите, решиле да не нахранат :)
Моментално најефтиниот стек го земам од таму, пакување од 2кг=298денари Бразилски Seara, колку е квалитетен и здрав е прашање, али за 150денари не сум сретнал на друго место.
Исто и златна мешавина од таму 450гр=40 денари, замрзната брокула 450гр=62 денари.
Ослич мислам дека беше 115, али ја фрлив фискалната и не ми текнува точно :)
Стекот има гаден вкус еднаш се заебав го зедов или мене не ми се погодил.:vrtioci::vrtioci:

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Стекот има гаден вкус еднаш се заебав го зедов или мене не ми се погодил.:vrtioci::vrtioci:
Последно зедов паковање од 2кг и беше добар, не е како свежиот од 300 за кг :D али брка работа.

Kajgana Shop

На врв Bottom