https://en.wikipedia.org/wiki/Eurovent
Obrni vnimanie na poslednoto pod "Subunits "......
Obrni vnimanie na poslednoto pod "Subunits "......
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Истава грешка ја имаше скоро еден член на форумов, види овдеError code: P0 на внатрешна единица на Vivax ACP-18CH50AECI ne javuva stalno od vreme na vreme. Dali nekoj ima vakov problem
Jas imam, mi rekoa deka e normalno, go imam isiot model, deka bilo zastita od variranje na strujata vnatre vo samata klima ( ako se pojavele poveke od 3-5 spike-a vo 10 min se javuval ovoj eror kod koj e za zastita na kompresor i potoa se gubi i klimata prodolzuva so rabota) taka da dosega eve nema problem... Pa ke vidime vo idnina imame 3 god garancija.Error code: P0 на внатрешна единица на Vivax ACP-18CH50AECI ne javuva stalno od vreme na vreme. Dali nekoj ima vakov problem
i bi zamolil nekoj od po strucnive lica ovde na forumov da kaze dali ova e mozno ili ni farbaat oci vo servis? Fala.
Jas imam, mi rekoa deka e normalno, go imam isiot model, deka bilo zastita od variranje na strujata vnatre vo samata klima ( ako se pojavele poveke od 3-5 spike-a vo 10 min se javuval ovoj eror kod koj e za zastita na kompresor i potoa se gubi i klimata prodolzuva so rabota) taka da dosega eve nema problem... Pa ke vidime vo idnina imame 3 god garancija.i bi zamolil nekoj od po strucnive lica ovde na forumov da kaze dali ova e mozno ili ni farbaat oci vo servis? Fala.
I jas pomisliv so strujata no smeniv stekeri i pak isto nekogas 1 dnevno, nekogas ke zaredi 5-6 pati a nekogas raboti so denovi bez problem . Za razlika od ovoj model imam i AEHI no toj ne pravi nikakov problem. Prasav vo servis no neznaat . PozdravSigurno ne e normalno greska da javuva.
Zasto drugite modeli od Vivax ne go javuvaat toj problem, ili bilo koja druga klima. Ako ima variranje na strujata ima za site klimi, ne samo za ovoj konkreten model.
Moe mislenje e da insistirate na reklamacija. Jas barem taka bi igral.
Ova lici na fabricka mana za ovoj model.
Muabetot za Haierot, se se pusta vo promet, duri i da se znae deka ima greska. Ovoj Vivax seuste se prodava.
Jas go jadev so eden Philips televizor, fabricka mana imase koga ke se povrze antena na digitalniot tjuner da se gleda, se mrznese slikata i potoa samo isklucuvanje od steker vrsese rabota. Za drug nacin na gledanje televizorot si funkcionirase i se prodavase dosta vreme toj model pred dve godini. Mi go zamenija so drug od istiot model, ista prikazna. Posle mesec dena i cetiri-pet odenja vo market, duri i oni na lice mesto dojdoa kaj mene da vidat, go zameniv so LG. No mesec dena go jadev jas so tormozenje.
I prva rabota sto ja kazuvaat koga ke im kazes deka nesto ne funkcionira kako sto treba e deka sturjata ne e kako sto treba. Isto bese i so televizorot, moze do strujata da e mi vikaat. Kosa mi se kreva od toj muabet![]()
I jas pomisliv so strujata no smeniv stekeri i pak isto nekogas 1 dnevno, nekogas ke zaredi 5-6 pati a nekogas raboti so denovi bez problem . Za razlika od ovoj model imam i AEHI no toj ne pravi nikakov problem. Prasav vo servis no neznaat . Pozdrav
Mislam deka ne e do strujata problem ke da e do procesorot na nadvoresnata edinica, kontrola na kompresorotIstoto e i kaj mene izgleda ke e fabricki defekt kako sto veli.@ogledaloogledalo , jas duri se stokmiv da zemam prenaponska zastita od Loging
Pa eve ako se javi use nekoj so vakov defekt neka kaze, pa da im se reklamira serijataMislam deka ne e do strujata problem ke da e do procesorot na nadvoresnata edinica, kontrola na kompresorot
Не прашувам, да не излезе дека навистина има утка, па да испадне дека си се зезнал со изборотАко само кај Аирвел згрешила добро епрашај ја успут и за Mitsava моја да не има утка
![]()

Mislam deka ne e do strujata problem ke da e do procesorot na nadvoresnata edinica, kontrola na kompresorot
Ma najdobro da si kjuteseНе прашувам, да не излезе дека навистина има утка, па да испадне дека си се зезнал со изборот![]()

Slide 40
PROTECTION Protection on the IPM IPM error is declared when; i)Compressors motor peak current > 21A OR ii)IPM temperature >100°C OR iii)IGBT peak current > 16A. IPM error
Slide 62
Error L5 – IPM / IGBT error - Possible causes: over current or over heat - At start up: could be due to software - After running some time: could be due to over current or over heat TROUBLESHOOTING Heat sink IPM
A koga ti se javuva na pocetok koga ja ukljucuvas ili pri rabota ?Da vo sustina toa mi go kazaa i mene vo servis i deka site error kodovi koi bile so "P" oznaka bile za (protection) zastita, a so "E" ili "F" za Error ili Fault
Posle odredeno vreme (imam merac na potrosuvacka) koga ke postigne okolu 1750 i 1900 posle okolu 5-10 min rabota, a i koga ke se restartira povtorno na istava vataza, a ima denovi bez problem ke povlece i 2100 w i ke raboti i pola saat na ovaa vataza. (pretezno go javuva error-ot koga temp nadvor e izmegju 7-10 C, i toa go primetivA koga ti se javuva na pocetok koga ja ukljucuvas ili pri rabota ?
)