- Член од
- 9 јануари 2006
- Мислења
- 5.654
- Поени од реакции
- 7.500
Imenjak, klimata/grancijata dali ti e od Gree ili od Vivax(Pakom) ?.Gree mak imaat ovlasteni monteri megju koi sum i jas
Кога веќе кажуваш дека си овластен монтер имам едно стручно прашање за тебе?
Која е твоја работа или што конкретно правиш кога ќе отидеш кај некој да му направиш годишен сервис и продолжување на гаранција?
Кај мене тие што лани ми ја монтираа климата пред две недели дошле дома кај мене (јас бев на работа) за да ми направат годишен сервис и продолжување на гаранцијата, и батките си излегле на тераса си запалиле по една цигара си направиле муабет едно 5-6мин влегле внатере ја прашале сопругата:
- убаво ли грееше лани зимата, да убаво си грееше и рекла сопругата,
- а убаво ли ладеше сега летово - да ладеше и кажала,
подигнале капакато од внатрешната единица
- еее па овие филтри биле чисти - па чисти се рекла сопругата си ги чистеме најмалку 2пати месечно, и батето си пише фактура од 800ден и си отиде.
И сега кажи ми дали тоа според тебе е редовен сервис кој кошта 800ден?
I sto ti pisuva vo nea za redovniot servis....samo tolku imam da te prasam posto znam deka imas Vivax a ne Gree klima[DOUBLEPOST=1446246032][/DOUBLEPOST]
Dobro be sekoj pat li morame da te potsetuvame deka koga pisuvas za toa tvoe NEO imas obvrska da napises i deka klimata e montirana i ti so nea si u Gevgelija koja po sekoja logika spagja u Warm Climate Zona i barabar si so Grcite u klimatska zona so prosek +2 temperaturi.Јас имам најобична НЕО клима купена за ладење и веќе 3-та година се греам со неа во соба од 20м2 со добра изолација.Просек во цела зима имам проблем 5-6 дена со неа кога паѓа под -5с. На овие Т (5-15с) просечната потрошувачка за 24ч.се движи од 2-2.5KW за Т од 22с
Месечно помалку троши од едно мое излевање во град (5-6 пијачки)
Последно уредено: