The_Red1
значи фактички
- Член од
- 18 септември 2009
- Мислења
- 4.209
- Поени од реакции
- 4.756
Е ако е исто зошто кажува различни вредности? Не може млекото или водата да ги намалува.Истото е, овес само "кухан" варен со вода/млеко.
Е ако е исто зошто кажува различни вредности? Не може млекото или водата да ги намалува.Истото е, овес само "кухан" варен со вода/млеко.
Каде споредуваш, дај линковиЕ ако е исто зошто кажува различни вредности? Не може млекото или водата да ги намалува.
Гугл, oatmeal nutrition или oat flakes nutrition.Каде споредуваш, дај линкови
Не ти е точна информацијата, далеку повеќе од 30мг влакна е препорачано да се внесува. Зависно од колку е крупен човекот препорачано е да внесува 20-40грама дневно, и не се фаќај буквално само за влакната, зошто тие сами по себе не носат некој бенефит. Целата поента во придобивките е да ја јадеш храната која има влакна.Тоа што најдов е дека на човек отприлика му се потребни 25-30 мг влакна.
Сериозно толку не ти работи кликерот да сфатиш зошто варениот овес има помалку влакна од сировиот ?[DOUBLEPOST=1450734674][/DOUBLEPOST]Е ако е исто зошто кажува различни вредности? Не може млекото или водата да ги намалува.
Е ако е исто зошто кажува различни вредности? Не може млекото или водата да ги намалува.
Е де, на грамови мислев, не знам како не сум забележал, у реду е.Не ти е точна информацијата, далеку повеќе од 30мг влакна е препорачано да се внесува. Зависно од колку е крупен човекот препорачано е да внесува 20-40грама дневно, и не се фаќај буквално само за влакната, зошто тие сами по себе не носат некој бенефит. Целата поента во придобивките е да ја јадеш храната која има влакна.
[DOUBLEPOST=1450734556][/DOUBLEPOST]
Сериозно толку не ти работи кликерот да сфатиш зошто варениот овес има помалку влакна од сировиот ?[DOUBLEPOST=1450734674][/DOUBLEPOST]
Брат сериозен е типов.Е де, на грамови мислев, не знам како не сум забележал, у реду е.
Човек, не претеруј, од кај да знам дека со вриена вода се прави, никогаш не сум правел, мислев како муслите и корнфлексот е, со не многу топло млеко а не да се става на шпорет во вриена вода.
Да знаев немаше да прашувам. Мислев да не е различен вид на овес.
2500 за женско и пак не се поправаш , со што се занимаваш ти, немој да си специјална единица@nE0n1nja
Отприлика 2500 внесувам, а сигурна сум дека внесувам доволно јаглехидрати зашто ептен сум по благото
Имам уште едно прашање за поискусните тука, колку отприлика е најдобро да ми трае еден тренинг, со оглед на тоа што не вежбам кардио, само имам загревање 5 минути. Вежбам 4-5 пати неделно.
У реду значи, затоа прашав. Нит сум вежбал некад, нит сум имал некој посебен режим на исхрана. Не претеруј беше за начинот на кој се постави, божем мора да знам. Кажав и претходно, сѐ си мислев со млако млеко се приготвува, сега веќе е јасно.Брат сериозен е типов.
>зготвен овес со вода
>кога не е зготвен на 100 грама калориски е појак
>како ли водата го прави тоа
>заклучок
>бодибилдерите не треба да пијат вода
*размисли, ќе го најдеш одговорот во себе
Нова сум со пресметувањево, па се надевам не сум згрешила нешто. Сабајлево седнав и пресметав за вчера колку сум внела точно,.2500 за женско и пак не се поправаш , со што се занимаваш ти, немој да си специјална единица
пресметај си поточно и види колку точно внесуваш, колку гр протеин, јх, масти и запиши кој ден колку време имаш тренирано, по можност цела недела, постирај тука па да пробаме да ти помогнеме. (активностите после 00 часот пиши ги како додатно кардио )
Moра да има малце и кардио, if you know what I meanЗа вежбањето, минатата недела 5 пати по околу 45 минути до саат време, без кардио. Само со тежини и еднаш неделно пилатес и јога.
Не велам дека мора да знаеш, но чиста логика е проблемот.У реду значи, затоа прашав. Нит сум вежбал некад, нит сум имал некој посебен режим на исхрана. Не претеруј беше за начинот на кој се постави, божем мора да знам. Кажав и претходно, сѐ си мислев со млако млеко се приготвува, сега веќе е јасно.
Во ред ти се калориите за да на здрав начин качуваш тежина како за женско. Поентата е да одржиш континуитет, што значи СЕКОЈ ден треба толку калории да внесуваш, зошто еден ден пример ако наместо 2500 внесеш 1000 калории автоматски те враќа 3 дена назад. Така всушност се тапка во место и ти делува дека диетата не ти функциноира иако се држиш до неа, а и самата диета ти е исправна. Зошто и јас еве како лекар ќе ти кажам дека не постои човек кој не се здебелува од повеќе јадење освен ако немаш поедини болест на системот за варење или метаболизмот (ова не е ни 0,1% од населението).Нова сум со пресметувањево, па се надевам не сум згрешила нешто. Сабајлево седнав и пресметав за вчера колку сум внела точно,.
2390 калории, околу 250гр јаглехидрати, 110 гр масти, околу 100 гр протеин
Ама не знам прв пат го пресметувам ова, може и да не е толку точно.
За вежбањето, минатата недела 5 пати по околу 45 минути до саат време, без кардио. Само со тежини и еднаш неделно пилатес и јога.
Тоа е тоа. Инаку сум доста активна скоро секој ден и поголем дел од денот поминувам на нога.
Овесни снегулки од Bruggen. Другите се катастрофа, барем за мој вкус.Мусли(од КАМ оние) или овесни снегулки?
Знам од каде доаѓаат волку масти... од чоколадото. Не ми поминува ден без скоро цело 100грамско. ЗависностMoра да има малце и кардио, if you know what I mean
Нема врска, @Кеплер те зеза нешто.
На тие калории сега додади уште 500. Јаглехидратите ти се ок, само намали масти а додади протеини. Јади така неколку недели.
Поентата е дека ако до сега со таа активност и калориски внес ја одржуваш моменталната килажа, кога ќе додадеш плус калории ќе накачиш и килажа, под услов нивото на активност да ти остане горе-доле исто како што ти е сега.