Фан Клуб: Челзи

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.363
"A бе Зоки ти не знаеш ништо..како не....не сме знаеле кај ќе тераме..Мурињо го плаќаат за ова...он е Бог...ти ќе си знаел нешто...а бе ќе видиш за 10 години Мурињо шо ќе праи у клубов.....ти на нас ќе ни кажуваш..."

hehe kaj ste pi4kici??

За постот што сум тагнат: Па ко за почеток играчите ќе играат подобро, и ќе скокнеме на табела.

Ама тоа нема никаква врска. Главното е што Мурињо нема да продолжи да го сјебува клубот до немај каде. Веќе грешките се направени, и Исус да дојде пак на земјава и менаџер на Челзи да стане пак ќе ни треба некој период од срањава да излеземе. Така да ќарот е тоа што Мурињо го нема. Се друго е бонус.

Е сега....најјако би било да дојде уште одма менаџер што нема да биде ВД менаџер, туку некој како Клоп што ќе почне од сега до крај на сезона да си уигрува стилови и ставови, а тек од следната сезона да си почне асално (како Клоп кај Пул). Ама претпоставувам пак ќе идеме со некој ВД менаџер до крај на сезона.

Не е битно сега, битно Мурињо го нема. Со среќа нека му е кај што ќе иде, најискрено се надевам пак ќе се врати со асална екипа, ама битно ретардираните потези му се удрија од глава. Топ.

А за тоа кој ќе биде менаџер немам мислење, а и секако има време, се додека нешто не е официјално не би можеле да знаеме. Ама како и да е од ова полошо не може.

А сега идам да уплатам дека Челзи ќе иде до финале на ЛШ. (сериозно, па ќе видиме шо ќе биде..би требало да почне да ни се разденува од сеа :') )

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Small club mentality. Вака голем клуб не се станува. Очаен, очаен потег на управата.

Подобар тренер нема да добиеме, факт. Освен ако Фергусон не се реши да се врати во фудбалот и да седне на клупата на Челзи. Другото ќе биде мачкање очи.

А ако сега, лиглињата како Хазард и Фабрегас почнат да играат фудбал, тогаш што побрзо во јануари нека ги пакуваат куферите и нека фаќаат магла.

Хидинк, Роџерс, Хуанде Факинг Рамос. :pos:

Толку.

Последно уредено:
Член од
2 октомври 2011
Мислења
841
Поени од реакции
504
Според ова што можам да го сватам најверојатно е спогодбено раскинат договорот. Така што би требало да се избегне плаќање на голема сума на оштета кон Мурињо.

H

HoT IcE

Гостин
Ќе почнам од Мурињо пошто денес ќе биде главна тема како и идниве денови.
Дека е сам крив за ситуацијава во голем дел, да. И тоа не го негирам. Ја уште од старт го критикував за лоши припреми, па немање ротација на играчи, едноставно правеше многу работи што се косеа со логика и делуваше изгубено апсолутно. Ама факт е дека во секоја изјава, во секоја прилика беше максимално посветен и со желба да се подобри ситуацијата. Кога веќе загусти ситуацијава пробуваше на различни начини да се извади ама неуспеа, дали поради себе или поради тоа што изгуби секаква контрола над соблекувална што ми е многу чудно што играчи како Тери и Иванович никаде не се изјаснуваат конкретно за ситуацијава и дојде до овде работава. Многу ми е криво што ќе си оди, како личност, како тренер што има пружено за Челзи ќе го поштуем цел живот и дефинитивно за мене ќе биде и остане еден од најдобрите менаџери што го водиле клубов. Многу ми е криво што на ваков начин го избркаа посебно после години и години зборење како сакаат стабилност, менување политики на клубот, се отиде во вода.

Второ, играчиве се гомна. Ама крв мајчин да им се изнаебам бе. Како може вакво однесување во клуб да се толерира бе? Кој кур сте вие бе да ви ги ебам тие пластичните жени. Кој кур фактор сте вие да одбивате да играте за клуб и да не пружате максимум поради тренер. Што мислите дек сте вие? Освоена една титула у последни 7 години и помислија дека го измислиле фудбалот. Дај боже Хазард, Фабрегас и сите што се вклучени у наводниов бунт да искршите нозе, никад да не заиграте фудбал како што игравте сезоната кога освоиме ПЛ. Се надевам дека летово што иде ќе биде генерална чистка и гомна како вас нема да ве има. Ексик да биде моментот кога ве потпишавме, ексик да е и титулата што ја освоиме, кохштаплери едни уф све најмило да ви се изнаебам лиглиња едни.

Трето, управа и Роман, пушете ми кур. Ви ебам крв мајчин неспособна, посебно она црното неспособно кретеноидно суштество наречено Еменало. Па да ти ебам мајка у пичка црна, да даде бог да трчаш на фашистички црнечни маратон и да те камшикуваат отпозади како коњ крв мајчин ти ебам. Цело лето дреме со траснфери, погрешна политика со млади играчи за да бидео некој си фактор да одлучува дека Мурињо не е тренер за Челзи. Па пичка ти матер и тебе и било кој друг што сте донеле ваква одлука а сте свесни дека сте сите во исти гомна како и Мурињо. Кој кур е само он да го јаде за цела екипа и Управа што влечат погрешни потези и се однесуваат максимално непрофесионално за врвен клуб како Челзи, крф мајчин да ви се изнаебам бе неписмени едни. Абрамович ексик да е и стадионот крв мајчин ти ебам и тебе руско еврејска амебо. Кој кур си газда а слушаш непособни луѓе маму му еба, барем ти пресуди рационално со оглед дека се сите криви недека не е реално еден да го еде стапот за свите. Со Хидник или Хуанде факуинг Рамос ќе спасуваш веќе ебана сезона крв мајчин ти ебам.

Сфатете го постов како последен што го пишувам у фан клубов. Максимално сум разочаран од клубов и све. Со оглед дека нема ни кој да го замени Мурињо, кој и да дојде ќе ми биде максимално разочарување ин икад се немам чувствувано вака глупо и незаинтерисрано за Челзи.
Едино нешто што би ми било интересно е некоја легенда да го преземе Челзи, Тери, Зола, Лампард и ред други, у било кое друго сценарио со Роџерс, Рамос и сличните, ова е последен пост, а утакмицата со Лестер ќе биде последната утакмица што сум ја гледал крв мајчин да ви се изнаебам,.

Последно уредено од модератор:

C R E S

Chelsea Fan!
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.515
Поени од реакции
1.266
Ne se tacni zimi se,navivacite go sakaat a klubot go brka.Spored mene golema greska od upravata.Ke mi fali da go gledam na klupa.Lani koga bevme prvi ubavo im bese na site izgleda.Nekoj drug deka kje bide bolje od nego tesko iskreno..Prasanje e dali nekad pak ke bideme šampioni bez Mur.

Член од
16 јули 2010
Мислења
3.075
Поени од реакции
2.023
Зоки јасно ли ти е дека повеќе од 2 сезони нема да задржиме менаџер се додека Роман ни е газда во клубот.
Челзи бидна најпогодно тло за правење на богати тренери, само треба да имаш среќа да стигнеш до клупатаи за максимум 2 години ти си побогат за 20+ мил.

Прочитана книга е веќе Роман се знае како ќе реагира и сега може и свесно самите тренери ќе си ја кројат судбината.

И дај објасни ми како клубот ќе се стабилизира и ќе почне да личи на нешто озбилно кога секоја сезона се менуваат филозофии и играчки кадар за тие филозофии.
Па ќе сме градеше иднина врз младинице... дај бе да не се лажеме веќе...

Член од
16 јули 2010
Мислења
3.075
Поени од реакции
2.023
Сфатете го постов како последен што го пишувам у фан клубов. Максимално сум разочаран од клубов и све. Со оглед дека нема ни кој да го замени Мурињо, кој и да дојде ќе ми биде максимално разочарување ин икад се немам чувствувано вака глупо и незаинтерисрано за Челзи.
Едино нешто што би ми било интересно е некоја легенда да го преземе Челзи, Тери, Зола, Лампард и ред други, у било кое друго сценарио со Роџерс, Рамос и сличните, ова е последен пост, а утакмицата со Лестер ќе биде последната утакмица што сум ја гледал крв мајчин да ви се изнаебам,.
Ова нема шанса ни на некој игра да се случи.
Челзи е клуб со филозофија за инстант успех и секоја сезона да освојува трофеи, за ова најдобар беше Мурињо или Гвардиола.
На овие што ги наброја има треба газда како што има Ливерпул.

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Моја претпоставка, ќе се бара тренер - марионета. Тренер кој нема да бара многу нови играчи и ќе се труди со постоечките да обезбеди што подобар пласман, односно топ 4.
Или накратко, ќе ни се повторува Арсеналовата приказна. Поради реновирањето на стадионот, трошењето ќе биде редуцирано и ќе се оди на варијанта купување млади таленти и форсирање на таленти од нашата академија.
Впрочем ова ни го наговестија челниците на клубот уште летово.

Член од
7 септември 2014
Мислења
3.430
Поени од реакции
2.113
Леле ни се еба мамицата, извинете на речникот не ме личи женско сум ама вријам одвнатре.
Кога веќе знат дека сезоната е ојдена у курац, шо не го остаја бе да ја заврши сезоната до крај, шо дека ќе дојди Хидинк до крај на сезона џам ќе свитка Хидинк.
Ми се одмили клубот ми се одмили во последните неколку години, и покрај титулата лани шо ја освоивме без ќеф ги гледам. Зошто ? Зато шо испобркаја све живо и диво од клубот, од играчи до тренери.
Лампард, Мата, Дрогба, Чех, Торес, Луиз... без овие одвај се навикнав да ги гледам Челзи сега пак уште и Мурињо ми го снема, мрш нека се истребат сите до еден, да му се сотри коренот на тој шо го води клубот.

Член од
16 јули 2010
Мислења
3.075
Поени од реакции
2.023
Моја претпоставка, ќе се бара тренер - марионета. Тренер кој нема да бара многу нови играчи и ќе се труди со постоечките да обезбеди што подобар пласман, односно топ 4.
Или накратко, ќе ни се повторува Арсеналовата приказна. Поради реновирањето на стадионот, трошењето ќе биде редуцирано и ќе се оди на варијанта купување млади таленти и форсирање на таленти од нашата академија.
Впрочем ова ни го наговестија челниците на клубот уште летово.
Не, Мурињо сакаше да почитува фер плеј за трошење и да проба полека да промовира млади играчи.
Ако имавме филозофија на Арсенал, немаше да менуваме тренер на секои 6 месеци.
Клубот си бара инстант успех и константно да си во борба за титула, трпени нема...
Инаку зошто ќе му кешираат сега 40 мил ако имаат намера да штедат...

Мурињо си падна на иста фора на која падна Анчелоти втората сезона.
Цела сезона кога се бореа за титула се форсираше секаде една иста постава, а наредната не донесоа нова свежина во клубот.
За филозофијата на Роман само политика како што има Реал, трошење енормна цифра за трансфери.

Kajgana Shop

На врв Bottom