MaxTV IPTV телевизија (Македонски Телеком) генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата Princ
  • Време на започнување Време на започнување
Провери го мрежниот ако не полесно смен ресиверите ако и со тој сеуште ти трепка значи е мрежниот.
Од кога ги заменмив каблите HDMI од едниот на другиот ресивер сега не е толку лошо тоа дури и не се приметува. Иначе тоа ми се дешаваше на оној малиот ресивер.

Користам од оние први ресивери на Макс тв. Ако некад мењавам телевизор нов тоа ќе го средам.

Има некоја информација за нови канали?

Има некоја информација за нови канали?
Ќе видиме дали нешто ќе не изненадат за нова година или пак за празнициве божиќ, бадник и др

Но не ми се верува тоа да се случи мене.

Гледам ако направиш договор во Магента ќе може да се земе телевизор за 1 денар, и мене ми стигна сметка во сметката даваат флаерче со новости.

Видов еден телевизор Sony кој не беше смарт но гледам има можност да снима на USB. Мене ме интересира дали може така да се снима од Макс тв и после да се префрли тоа во компјутер за да се гледа?

Гледам ако направиш договор во Магента ќе може да се земе телевизор за 1 денар, и мене ми стигна сметка во сметката даваат флаерче со новости.

Видов еден телевизор Sony кој не беше смарт но гледам има можност да снима на USB. Мене ме интересира дали може така да се снима од Макс тв и после да се префрли тоа во компјутер за да се гледа?
Нема да можеш да снимаш од макс.

Пред некој ден ги прашав дали ја имаат Телма во HD и денес ми одговорија дека ја имаат некаде реден број 60 поточно каде што се и другите HD македонски тв канали .

Моментално не сум дома но некој да пише и потврдо дали ја има Телма HD ? Да знам кога ќе дојдам дома да проверам или да ресетирам ако ја немам.

Не може, а што е најтрагично, ресиверот има таква опција и дупче за USB.

Не може, а што е најтрагично, ресиверот има таква опција и дупче за USB.
Тоа треба да е овозможено за да се бцка USB со слики и да може да се гледаат на ресиверот. Таков едно видео презентација пред 1-2 години имав видено на јутјуб кај германциве е овозможено тоа. Сеа моментално не можам да го најдам тоа видео.

Oвие Телеком ставија Loop наместо тоа :)

Да имаше овозможено снимање со USB тој хард диск внатре во ресиверот немаше да има поента и смисла што го пикнале внатре во ресиверот а и ако е овозможено на USB снимање нема да може да се копира тоа на компјутер заради некој авторски и други права.

Туку некој нема ми одговори ако може на прашањето погоре што го поставив за Tелма HD.

Последно уредено:
Приметив на Авму дека денес имаат регистриано и некоја хрватска телевизија Zdrava, a оваа гледам ТВ Нова е пишана како локална од Гевгелија :confused:

Знае некој која е оваа Zdrava хрватскава ?

Ова го знам, јас мислев нешто сосем друго е
Супер ова ако биде на македонски затоа што има и македонска верзија на сајтот и телевизијата која може да се гледа и на интернет.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom