MaxTV IPTV телевизија (Македонски Телеком) генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата Princ
  • Време на започнување Време на започнување
А, чекај... Не е ко кај ОНЕ што си плаќаш по 99 денари плус секој месец 24 месеци? Ако е 999 денари за целото времетраење на договорот т.е. 24 месеци тогаш фаќа поевтино него кај ОНЕ.

Не е.
Плaќaш сaмo 1000 денaри зa ресиверoт. Претплaтaтa oстaнувa истa.

Ау, не знаев дека можи и 5. Во ОНЕ максимумот е три ресивера на корисник. Фала, дружиња. :)

Вo случaј дa имaш oптикa.
Зa oбичните пaкети мaксимум е 2 ресиверa

Ко ќе размислам не е толку скапо со оглед на тоа што добиваш. Иако е рано за раскинување на договорот со ОНЕ (пролетта 2017), размислувам за префрлање во Телеком. Таман ќе видам што ќе понуди оне.Вип на почетокот на 2017. Доколку понуди опција за диг. телевизија преку кабел, ќе размислам ако не, поќе не планирам да се расправам со антени.

Едниот телевизор што ми е во дневната ми е Sony Bravia ваков модел
http://ok1euro.altervista.org/tv/plasma/10.jpg
купен уште пред 5 години можеби и повеќе па во последно време приметувам дека кога ми е пуштено на HDMI Маx TV-то сликата трепка горе неколку часа по уклучувањето, но кога ќе пуштам било што што не е поврзано сo HDMI си работи нормално без никакви проблеми.

Дали тоа не ми чини HDMI кабелот, дали тоа е до МаxTV ресиверот или пак нешто до телевизорот е ?

Familijaren budzet so magenta: na primer za sekoj mobilen broj od magenta L telekom sega vi dava po 10.000 denari, da gi iskoristite za bilo koj proizvod vo salonite na telekom - odlicna praznicna ponuda :)

Sent from my Lenovo K50a40 using Tapatalk

Familijaren budzet so magenta: na primer za sekoj mobilen broj od magenta L telekom sega vi dava po 10.000 denari, da gi iskoristite za bilo koj proizvod vo salonite na telekom - odlicna praznicna ponuda :)

Ее друже, со 3500ден. месечно има да ги вратиш тие 10000ден. како вук со кожа односно ќе им ги вратиш дупло. Они све си прорачунале тоа.
Иначе Magenta S е тапа, за 1900ден. 100МБ мобилен интернет и 50ГБ домашен интернет е за нигде.

Pa druze, jas i do sega placav tolku nekolku godini nanazad ...sega za tie pari osven hbo, gi imam i ostanatite paketi i plus 10000 denari. Deka e skapo,skapo e, ama iptv nikoj drug ne dava momentalno. Daleku poslabi se drugite operatori....za zal

Едниот телевизор што ми е во дневната ми е Sony Bravia ваков модел
http://ok1euro.altervista.org/tv/plasma/10.jpg
купен уште пред 5 години можеби и повеќе па во последно време приметувам дека кога ми е пуштено на HDMI Маx TV-то сликата трепка горе неколку часа по уклучувањето, но кога ќе пуштам било што што не е поврзано сo HDMI си работи нормално без никакви проблеми.

Дали тоа не ми чини HDMI кабелот, дали тоа е до МаxTV ресиверот или пак нешто до телевизорот е ?
Испробај земи друг кабел и пробај вака никој со сигурност неможе да каже дали е проблем тв или кабелот.

Испробај земи друг кабел и пробај вака никој со сигурност неможе да каже дали е проблем тв или кабелот.
Пробав ги заменив каблите од ресиверите и гледам на телевизорот се намали тоа трепкање на сликата, не е до толку изразено а на другиот е нормално како и што си беше без трепкање.

Пробав ги заменив каблите од ресиверите и гледам на телевизорот се намали тоа трепкање на сликата, не е до толку изразено а на другиот е нормално како и што си беше без трепкање.
Провери го мрежниот ако не полесно смен ресиверите ако и со тој сеуште ти трепка значи е мрежниот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom