НБА сезона 2015-2016

• Креатор на темата Креатор на темата Xsago
  • Време на започнување Време на започнување

Како ќе заврши серијата?

• Вкупно гласачи
    67
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
o_O

Под претпоставка на здравје кај сите екипи, многу тешко веројатно дека било кој може да биде фаворит против GSW.
Колку и да не го сакам Леброн, импактот на Леброн >>> импактот на Кари.. Кајри, Мо и Делаведова имат поголеми шанси да го чуваат Кари него Игудала и Грин - Леброн.
А за составите, лани на Кливленд втор скорер им беше JR Smith :icon_lol: и Мозгов со 1/2 утакмици, права монти пајтон екипа... огромен апгрејд ќе е Лав да игра кој ќе е и најверојатно 5ка на смол бол. Кајри и Мо се бонуси

Колку и да не го сакам Леброн, импактот на Леброн >>> импактот на Кари.. Кајри, Мо и Делаведова имат поголеми шанси да го чуваат Кари него Игудала и Грин - Леброн.
А за составите, лани на Кливленд втор скорер им беше JR Smith :icon_lol: и Мозгов со 1/2 утакмици, права монти пајтон екипа... огромен апгрејд ќе е Лав да игра кој ќе е и најверојатно 5ка на смол бол. Кајри и Мо се бонуси

Озбилно? Иги во 50% од утакмиците може лесно да го убие ЛеБрон, а тоа ќе е доволно за вкупна победа. Да не заборавиме кој беше Finals MVP летово...

Оди прошетај на чист воздух, иако заебана мисија е тоа на маглава.
Сезона 95' коа Булси го срушија рекордот и коа завршија со 72-10 освоија титула? ...гледај ги Спарс шо праат секоја сезона, си играат лабаво не се замараат и коа ке дојде плејоф газат.. 10 години уназад беа меѓу фаворитите за титула...мислам дека премногу се форсираат Вориорс

Сезона 95' коа Булси го срушија рекордот и коа завршија со 72-10 освоија титула? ...гледај ги Спарс шо праат секоја сезона, си играат лабаво не се замараат и коа ке дојде плејоф газат.. 10 години уназад беа меѓу фаворитите за титула...мислам дека премногу се форсираат Вориорс
Се е могуче, јас не реков дека ГСВ ќе освои титула, него што искоментира глупости, демек толку им е силата, одма почнале да се повредуваат... Врска ти немаше коментарот. Иначе ако мене ме прашуваш јас мислам дека Спарс ќе освои сезонава, а веројатно дуелот меѓу нив и ГСВ ќе биде финале пред главното финале и далеку поинтересен од главното финале.

Се е могуче, јас не реков дека ГСВ ќе освои титула, него што искоментира глупости, демек толку им е силата, одма почнале да се повредуваат... Врска ти немаше коментарот. Иначе ако мене ме прашуваш јас мислам дека Спарс ќе освои сезонава, а веројатно дуелот меѓу нив и ГСВ ќе биде финале пред главното финале и далеку поинтересен од главното финале.
Не им се погоди лани на Кавс со повредите иначе ке си го прашав дали ке освоеа Вориорс...едино нешо шо го поштував кај вориорс шо освоија лани титула е тоа дека мн потешко дојдоа до финале него кавси

Некако прерано ги отпишувате Оклахома. Ги гледам последните неколку утакмици и забележувам промени во играта. Дурент и Вестбрук не форсираат и не земаат толку шутеви како порано,настојуваат да ги разиграат и останатите. Мислам дека полека се уигруваат под палката на Били Донован и дека екипата може само да игра подобро. Сеуште не се најсјајни,последните 2 утакмици против Јута и Оклахома имаа одлично прво полувреме кај што си ги работеа преку пик'н'рол ама у второ доста често играа преку изолации па затоа на крајот тесни резултати имаше. Башка мислам(мое мислење,се надевам ќе нема цитирања да одам воздух да зеам) дека Вестбрук може да го брка Кари цела утакмица,едноставно е животно..Незнам од кај има толку енергија у п.м.

Не им се погоди лани на Кавс со повредите иначе ке си го прашав дали ке освоеа Вориорс...едино нешо шо го поштував кај вориорс шо освоија лани титула е тоа дека мн потешко дојдоа до финале него кавси
Па истокот е мизерен, затоа дојдоа лесно Кливленд до финале. Нема везе, мислам дека глупо е да се оспорува јачината на Вориорси, а мислам дека тоа е тренд поради тоа што ГСВ форсира повеќе тимска кошарка отколку индивидуална. Мислам океј, имаат они лидер во името на Кари, ама сепак Кари не е како Коби, Леброн и таква клапа на играчи, многу поразлично игра. Ја сум апсолутно запрепастен од тоа како игра овој тим, буквално СЕ играат. И смол бол и ран ен ган и позициона, и спуштаат на низок пост за Грин, Езели, Богут и Спеитс, а нарочито специјалка им е на Ливингстон да му спуштат под кош пошо е повисок од 90% од плејовите. Апсолутно најприлагодлива екипа во НБА, без никакви дилеми.

Кер има проблеми со здравјето мислам, така да автоматски прв тренер е неговиот помошник.

Правеше операција на кичма, уште се лекува. Иначе Волтон искочи одличен тренер, ке бидне тешко да го задржат ГСВ...

Рејмонд Фелтон со трипл дабл, прв за Далас после Џејсон Кид. Да повторам, Рејмонд Фелтон.

12345675_1034935659879318_4234821828790644425_n.jpg

Оклахома губеше на полувреме 13 разлика(51-38),3/4 во тек,и водат 63-58..Дурент 2 поени на полувреме,моментално 15 :kafence:[DOUBLEPOST=1450060204][/DOUBLEPOST]КД промаши шут за победа,продолженија..Добро второ полувреме ама Расел на крајот почна глупости да прави,сепак фати еден клучен офанзивен на 20 секунди до крај по што Дурент лагано закуца. Јута имаа напад,ама Хејвард фрли во аут и остана 1 секунда по што Дурент промаши.

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom