Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Руни денес најслаб и на резултати не го пишале од што беше слаб. Толку е очај тимов што после сколс уште еден играч (пауел) мораше да прекине пензија за да ги вади од гомна.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

Имам едно прашање до овие што толку хистеришат. Планирате до крај на сезона да глумите лудило?
Можете да прекинете бидејќи вакви резултати ве чекаат до крај на сезоната. Уште пред еден месец стана јасно дека сезоната отиде у ... Со Волсбург и ова денес само се потврди. Така да не чекајте работите да се подобрат од ноќ, посебно не со овој на клупа.
Колата се враќа надоле веќе подолго време и единствен начин да се крене ручна е со нов менаџер до Нова Година. Подобро сега некој да го превземе клубот дур може да се извлече нешто позитивно од сезонава, а не да се чека до крај на сезона. Да има време новиот тренер да ги унесе во неговата замилса и да си ги пополни дупките со нови играчи на кој мисли дека треба да се пополнат. Како што направи Ливерпул со Клоп.

Нов менаџер до крајот на сезонава сигурно нема да има, какви и да биле резултатите. Ке се чека да видат што ке направи Ван Гал во зимскиов рок, иако, не верувам дека ке купи нешто саглам, никој не ти продава класа играчи на полу-сезона.

Фино лепо си има алиби, премногу повредени играчи.

Тоа е тоа, слободниот пад на табелата почна. Сега 4-то место, а кај да е за 2-3 кола ако продлжат вака не ни бега 6-7 место.

изгледа од сезонава го гледате Манчестер сите шо прајте муабет за Чичарито... и дали ви се сериозни муабетиве шо ги прајте за него ??? па дечкото топка не знаеше да води кај нас... топка не знаеше да прими... тежок просек !!!

јас ко што памтам под Фергусон беше откритие на годината, втор стрелец во тимот, со неколку клучни голови за титула.
исто памтам дека беше на позајмица во Реал, со негов гол отидоа во финале во ЛШ!

Не викам дека е топ класа играч, ама од овие што ги имаме ние моментално не е ништо полош од нив, барем финишот му е како на прав шпиц.

јас ко што памтам под Фергусон беше откритие на годината, втор стрелец во тимот, со неколку клучни голови за титула.
исто памтам дека беше на позајмица во Реал, со негов гол отидоа во финале во ЛШ!

Не викам дека е топ класа играч, ама од овие што ги имаме ние моментално не е ништо полош од нив, барем финишот му е како на прав шпиц.
Ама затоа па втората кога го научија со топка не се спои, за третата да не правиме муабет. 4-4-2 е античка формација, прифатете го тоа. Заборавате и Фергусон дека беше навјасуван во средината од просечни екипи, рудиментиран начин на игра е тоа само со двајца везњаци. Аманте бе луѓе, да ви ги барам ли постовите од преклани или ај од Бриж, еднаш ги бркате едни, после ги барате назад, никако погодено.

Не е ни до Јанко, ни до Петко ни до Станко дека ни фалел, со ваков пристап и Меси ќе се изгуби. Иако денес беше за нијанса поофанзивно, составот и измените беа скрос утнати. Мораше на полувреме да се реагира.

Гејзери
122111-185194.jpg

Глејзери
Glazer-brothers-001.jpg

Да ти објаснувам, да не ти објаснувам...!? Ај штекај лајкчиња нема везе :)

П.С.
Со ЛВГ ко класичен вмровец ништо не праиме. Читајте ја статијата од Гардијан доволно е да си види дека човекот има мисија да го сјебе брендот.

Знам деκа повеќето нема да се согласите но моето мислење е деκа ρаботава е дојдена доваму поρади лошото системсκо ρаботење неκолκу години уназад пρед да дојде лвг или поточно од заминувањето на Ρоналдо и Тевес κога стаρиот за замени ни ги носи овен и обеρтан,па тρансфеρи од типот на бебе,битнеρ и слични одбивањето да потпише игρач од сρедината цели десет години,вρаќањето на Сκолс од пензија не деκа игρаше лошо ама тρеба да се гледа напρед башκа што го изгуби погба со тој потег ,значи не донесе ни еден κласа игρач освен пеρси последната сезона κога буκвално сам ни ја донесе титулата,феρги беше уште поголем инат од овај и самиот беше свесен деκа еκипата тρеба да се менува а за тоа ќе бидат потρебни 2-3 години без титула а стаρиот пρед пензија па исκоρисте пρилиκа да замине κаκо што му долиκува со титула да имаше подобρа еκипа сигуρен сум деκа ќе останеше уште неκоја сезона,потоа во најважното лето за κлубот за полесна и побρза тρанзиција κаде што со доведување на 3-4 добρи игρачи тоа лето и уште толκу наρедното еκипата би била сκлопена ама мојс успеа да го доведи само фаκинг фелаини па κога дојде лвг лани им даде шанса на сите да се доκажат не ја знаеше еκипата и беше феρ пρема игρачите и иаκо напρави доста гρешκи и глупи потези сепаκ е вистинсκиот човеκ за да го опρаи јунајтед можеби со него нема да освоиме титула али после него наследниκот ќе има спρемна еκипа а не κаκва што наследи мојс или ван гал потоа пρе им дал шанса на младите него ли да го вρаќам сκолс или гигс од пензија значи и јас живци κинам со игρава ама најдобρо е да си го одρаботи договоρот лвг да ја досρеди еκипава што сигуρен сум деκа ќе го стоρи,а аκо почниме со менување на тρенеρи ќе станеме ала ливеρпул и ниκогаш нема да се вρатиме на шампионсκите денови

Знам деκа повеќето нема да се согласите но моето мислење е деκа ρаботава е дојдена доваму поρади лошото системсκо ρаботење неκолκу години уназад пρед да дојде лвг или поточно од заминувањето на Ρоналдо и Тевес κога стаρиот за замени ни ги носи овен и обеρтан,па тρансфеρи од типот на бебе,битнеρ и слични одбивањето да потпише игρач од сρедината цели десет години,вρаќањето на Сκолс од пензија не деκа игρаше лошо ама тρеба да се гледа напρед башκа што го изгуби погба со тој потег ,значи не донесе ни еден κласа игρач освен пеρси последната сезона κога буκвално сам ни ја донесе титулата,феρги беше уште поголем инат од овај и самиот беше свесен деκа еκипата тρеба да се менува а за тоа ќе бидат потρебни 2-3 години без титула а стаρиот пρед пензија па исκоρисте пρилиκа да замине κаκо што му долиκува со титула да имаше подобρа еκипа сигуρен сум деκа ќе останеше уште неκоја сезона,потоа во најважното лето за κлубот за полесна и побρза тρанзиција κаде што со доведување на 3-4 добρи игρачи тоа лето и уште толκу наρедното еκипата би била сκлопена ама мојс успеа да го доведи само фаκинг фелаини па κога дојде лвг лани им даде шанса на сите да се доκажат не ја знаеше еκипата и беше феρ пρема игρачите и иаκо напρави доста гρешκи и глупи потези сепаκ е вистинсκиот човеκ за да го опρаи јунајтед можеби со него нема да освоиме титула али после него наследниκот ќе има спρемна еκипа а не κаκва што наследи мојс или ван гал потоа пρе им дал шанса на младите него ли да го вρаќам сκолс или гигс од пензија значи и јас живци κинам со игρава ама најдобρо е да си го одρаботи договоρот лвг да ја досρеди еκипава што сигуρен сум деκа ќе го стоρи,а аκо почниме со менување на тρенеρи ќе станеме ала ливеρпул и ниκогаш нема да се вρатиме на шампионсκите денови
Според мене проблемот е уште од кога почна хрониката на Харгривс да искача на површина, значи 2009. Не заменивме таков играч во средината и после наеднаш дојде се за менување.

Тоа се причините, но најголем пријател а воедно и непријател беше преголемата доверба на Ферги во играчите. Премногу долго чекаше Андерсон и Клеверли да го исполнат потенцијалот. Исто голема доверба уживаа Велбек и Рафаел (овој оправдано ама клети повреди). На тоа додади го и Џонс, и се наоѓаш во ситуација каде целиот планиран костур за иднината од пола тим потфрли. И ајмо на ново...

Oва беше најдолгата реченица што сум ја прочитал во мојов живот без употреба на точка :)

Back
На врв Bottom