Турција собори руски авион

• Креатор на темата Креатор на темата silmarillion
  • Време на започнување Време на започнување
Луге Су-34 е страшно добар но е јуришник како С-27 .
за тоа Су-30 МК2 е господарот на небото со опција да носи дури 16 ракети ВВ и тоа 4-Р-73М4, 8 Р-77и 4 Р-27 !
Су-34 е јуришник-бомбардер,а СУ-30 ловец.
СУ-35 го имаат во Сирија пуштено?

Су-34 е јуришник-бомбардер,а СУ-30 ловец.
СУ-35 го имаат во Сирија пуштено?
Мала исправка (добронамерна) су-25 е јуришник, су-34 е ловец-бомбардер има огромна разлика помеѓу ловец-бомбардер и јуришник.Од официјални извори Руската воздухопловна компонента е следна:
-су 25-јуришник
-ми 24п и ми 8
-су 24 тактички бомбардер
-су 34 ловец бомбардер
-су 30см ловец
од скоро време маваат и стратешките бомбардери ту 160, ту 95мс и ту 22м3 (последниов не е во полна смисла стратешки, односно е нешто помеѓу стратешки и тактички бомбардер). су 35с, или во развојната програма попознат како су 35бм засега не е во Руската воздухопловна база во Сирија.

Ударот не е мал за турската икономика. Тоа едка зависи от ЕУ е факт, но руската икономика е голем потрошувач на турски стоки,а да не забораваме и турскиот туризам разчита на русите.
Да не ти најдоа некоја болест на систематски? Недајбоже ! Што вака после 7-8 години , нормален пост да пишеш?

Епа баш тие факти говорат дека Русите се втори туристи по број во Турција.

Твое сценарио е дека американци/арапи ќе ги заменат Русите во Турција.
Значи збориш хипотетички твое предвидување,кое не е базирано на факти.
Еве да ти ја разгледаме и таа твоја теза.

Прво и основно еден лет од Америка до Турција во еден правец е околу 700долари во еден правец, повратен е околу 1200 долари. За тие пари просек Американец може да оди во Бразил-Мексико или Куба и да ужива. Имајќи го ти Хаваи,би одел во Турција:)

Така да попаметно ти е да замолчиш него да тересеш зелени, а најпатемно е да те игнорираат други членови бидејќи најверојатно си трол.

Колку сте чудни, за најавите дека турскиот БДП ќе падне во 2016-та за 0,3-0,7% правите голема вест, како тоа да е крај на Турција.
А за рускиот пад од 2% во 2014, и неверојатни 6,8% во 2015-та, викате дека тоа не е ништо.

И намалувањето на буџетот за 2016-та за 8% во споредба со 2015-та, и тоа за вас е успех на Путин. И најавите дека ако нафтата падне под 40 долари ќе има нови скратувања (а нафтата веќе падна под 40 долари, а русите планирале дека ќе се движи помеѓу 40-50 долари).

Исто така и повиците на руските министри кон граѓаните за да се спремат за поинаков начин на живеење, за вас се ништо страшно.

Јас ви кажав дека русите и без санкции почнаа веќе да се затворат во нивната ладна пештера, насекаде во светот има помалку руски туристи, пошто не им стаса за туризам, ќе се загреат со ракија сега, како во старите лоши времиња.

Бел ден не видоа кутрите, таман почнаа да се ослободат од старите автомобили (познатите Лада), сега пак домашниот буџет им налага да возат Лада.

Последно уредено:
Колку сте чудни, за најавите дека турскиот БДП ќе падне во 2016-та за 0,3-0,7% правите голема вест, како тоа да е крај на Турција.
А за рускиот пад од 2% во 2014, и неверојатни 6,8% во 2015-та, викате дека тоа не е ништо.

И намалувањето на буџетот за 2016-та за 8% во споредба со 2015-та, и тоа за вас е успех на Путин. И најавите дека ако нафтата падне под 40 долари ќе има нови скратувања (а нафтата веќе падна под 40 долари, а русите планирале дека ќе се движи помеѓу 40-50 долари).

Исто така и повиците на руските министри кон граѓаните за да се спремат за поинаков начин на живеење, за вас се ништо страшно.

Јас ви кажав дека русите и без санкции почнаа веќе да се затворат во нивната ладна пештера, насекаде во светот има помалку руски туристи, пошто не им стаса за туризам, ќе се загреат со ракија сега, како во старите лоши времиња.

Бел ден не видоа кутрите, таман почнаа да се ослободат од старите автомобили (познатите Лада), сега пак домашниот буџет им налага да возат Лада.
Ова кај нас во Македонија се вика :Гладна кокошка просо сонува!

Дарди освен чат пат некоја курва јас турски туристи па низ светот никаде немам видено... Мора многу лошо да им оди, кутрите турци

Дарди освен чат пат некоја курва јас турски туристи па низ светот никаде немам видено... Мора многу лошо да им оди, кутрите турци
Кути кога ке дојдеше Турски турист кај мене у дукан на времето, коа ке видеше цена "Крпеш Јуро" ( 45 Евра) ауууууф џам, магла да го нема, а русот,ги вади парите на рака,мара за рака......тоа доволно кажува кој е бедниот во случајов

Кути кога ке дојдеше Турски турист кај мене у дукан на времето, коа ке видеше цена "Крпеш Јуро" ( 45 Евра) ауууууф џам, магла да го нема, а русот,ги вади парите на рака,мара за рака......тоа доволно кажува кој е бедниот во случајов
To кажува само кој можеш полесно да излажеш и опељешиш

Сличностите со ситуацијата во Македонија се случајни.

Каква сличност? Не видов ништо необично овде кое е слично со ситуацијата во Македонија? Турските војници си се повлекуваат додека Курдиве ги провоцираат. Чекав некој физички да ги нападне, па да им ги навртат пушките, ќе беше интересно.

Каква сличност? Не видов ништо необично овде кое е слично со ситуацијата во Македонија? Турските војници си се повлекуваат додека Курдиве ги провоцираат. Чекав некој физички да ги нападне, па да им ги навртат пушките, ќе беше интересно.
Сличност со нашите Курди кога ги испраќаа нашиве полицајци од Диво Насеље.

Челични нерви ова војнициве човече....истата ситуација во Диво Насеље.

Чудна работа како Курдите со браќава ги споредувате, кога самите ние имаме еден куп сличности и заедничка историја со нив со таа разлика што ние успеавме да добиеме каква таква држава, а они сеуште масовно ги тепаат.

До пред триесет години курдскиот јазик беше забранет во Турција а дури скоро дозволија да се користи зборот "курд", "курдистан" кој исто така беше забранет.

Еден куп масакри им имаат направено во регионот кај што живеат, каде во некои масакри имаат убивано и по 50 илјади курди. И до ден денес турските војници стрелаат по слободна желба во нивни градови и села. Само од кога постои модерна Турција од 1930 и некоја, имаат потепано стотици илјади Курди. Така да овој однос кон нив воопшто не чуди.

Во последниот период најлошо поминаа Курдите во Ирак каде што Садам Хусеин употреби боен гас сарин на нив и уби неброени илјадници курди.

Незнам друг народ што толку го има кркано како нив во државите каде што живеел. Многу слично како Македонците во Егејот во поголеми размери со исти методи.

To кажува само кој можеш полесно да излажеш и опељешиш
Од кај ти знаеш дека сум ги лажел?? да не си баба ванѓа?? Инаку ти есапи ја со типично народско просто расмилување...Јас ке одам конкретно со бројките...

http://business.globalblue.com/news-archive/russian-tourism-to-western-europe-booming/

Од кај ти знаеш дека сум ги лажел?? да не си баба ванѓа?? Инаку ти есапи ја со типично народско просто расмилување...Јас ке одам конкретно со бројките...

http://business.globalblue.com/news-archive/russian-tourism-to-western-europe-booming/
слаб бизнисмен си ми ти, бројките ти се од 2013 година, и тоа убо ти пиши таму десно од статијата, еве јас не продавам на туристи роба но имам потазе информации за туризмот од тебе то јест од 2015 година

http://sputniknews.com/russia/20150608/1023077473.html

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom