Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Се шушка дека Ругани во зимскиов преоден рок заминува во Наполи, но класична позајмица, без право на откуп, до лето. После си се враќа во Јуве.
И мене ми е криво, но од некој друг аспект, CB е чувствителна позиција, а во онаква падната форма во која беше Јуве, имаше голема можност Ругани да изгори. Како што играше Јуве слабо, доволно беше Ругани да напрај 2-3 грешки, и замина кариерата во неповрат. Затоа треба внимателно постапување. Во ваков слаб старт на сезоната, искуството на играчите е од круцијално значење. Од Јуве се решени да му дадат шанса, бидејќи на 2 пати одбија понуди од Наполи во висина од 20 милиони, а се споменуваше дека во летото кога Јуве биле заинтересирани за Хамшик, Де Лауреантис му рекол на Ањели дека Хамшик ќе го продадел во Јуве единствено ако Ругани бил вклучен во зделката.
И јас се надевав дека ќе добие некаква шанса при водство од 2 разлика. Али шо е тука е Алегри ваљда си знај зошто не го игра.Знам човек, ама синоќа Лацио незнаеше како да нападне, изгубени беа во свемирот. Можеше на полувреме да добие шанса на местото на "повредениот" Келини или Барѕаљи. Барем на навидум решени натпревари да го става да игра, а не да дреме на клупа
Стварно ми е криво за детево, се надевам дека против Карпи ќе го стартуваат или пак во куп натпреварите. Многу го заеба и тимот што на почетокот губеше бодови од кои стигне. Да бевме на самиот почеток на ниво, ќе добиваше шанси против послабите тимови, вака ни против нив сега неможе да игра ради лошата бодовна разлика што ја имаме.
Тапа. Ај ако ништо друго, барем често ги читам Марота и Алегри што викаат за него, дека нема шанси да се продаде, и дека тој е иднината на тимот
Халелуја Деви, време беше.Куадрадо неќам да го видам блиску прв тим, со Лихт по таја страна колку сме постабилни па нешто ненормално. Куадрадо треба да е џокер само кога бркаме резултат. Нека ги заштедам тие 22-25м евра за некој креативен CM или некој десен млад бек.
Халелуја шо читам.Халелуја Деви, време беше.![]()
Истото му го зборев на ДевиАнгел пред неколку месеци, не знам само дали кај нас во фан клуб, овде или преку пп.Халелуја шо читам.
Кога плукав по Квадрадо дека е себичен цел фанклуб викавте дека е најдобар поединец во клубот.
Енивеј Велкам ту да клаб.
Се надевам дека Марота нема да напрај некоја глупост и да искешира 20милки за него. Засега моето мислење за него е оти е ок како резерва за бркање. Ама толку пари за него јок.
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
Не знам дали се заебавате или не ама поимпотентен трикстер од Куадрадо е Жервињо само и никој друг. Неговата игра се сведува на трик, трик, трик испосерување. Нема еден сериозен тим кај што би фатил место.
Трик трик али функционира кога дрибла. Не е Красич, далеку покомплетен е како крило од него.Истото му го зборев на ДевиАнгел пред неколку месеци, не знам само дали кај нас во фан клуб, овде или преку пп.
Сеедно, ми текнува што пишав за него и во фан клуб Интер и го најдов постот.
Се демантираш самиот.Трик трик али функционира кога дрибла. Не е Красич, далеку покомплетен е како крило од него.
Е сега прееееееголем проблем е шо нема осет за тимска игра. Значи нити знај кога да се ослободи од топката ниту да проигра некој. Секогаш е лошо темпирано подавањето и е резултат дека заглавил во некој ќош. Се надевам дека Алегри ги има согледано овие проблеми и дека пробва малку да го прибери.
Се демантираш самиот.
Викаш трик трик ама функционира а потоа викаш нема осет за тимска игра. Ебати крилото ако му требаат десет продори да даде една корисна топка. И во голем тим ама никогаш нема да фати место. Челзи ти е пример, ќе останеше ако имаше нешто што вреди во него. Баш тие заглавувања и лоши темпирања за подавање го прават лош играч за сериозни тимови. Знаеш колку трикстери има низ светов кој што не се за аматерски фудбал а не па за професионален? Дриблингот и триковите не те прават фудбалериште.
Тоа и ми беше поентата, повеќе од резерва во Јуве не може да биди. Што не беше случај на почетокот кога дискутиравме со Деви. Играше прва постава и викавте (ти можеби не беше ама голем дел овде) дека мора да се платат и да се купи. За тоа ти зборев јас. Иначе гледам исто мислење имаме за него, се согласувам дека не е за прв тим на Јувентус. Исто, засега и тимската игра му е во минус при што следува моето трик трик испосерување.Не бе брат пази вака. Да не се разбериме погрешно.
1. Позицијата на Квадрадо во овај тим на Јувентус е РЕЗЕРВА. Ништо повеќе од тоа. Не гледам нити дека можи да биди повеќе од тоа освен ако Алегри не успее да го изделка. Макар шо сум песимист дека некој можи да ги научи овие работи. Јеби га то ти е дарба.
2. (Ова ти прави да мислиш дека се демантирам) Сепак не сакам да ги оспорам неговите квалитети. Не е значи играч кој врви само со трик (ала Красич). Квадрадо има далеку поголема лепеза на трикови од него. Слободно можи да нанижи неколку противнички играчи. Во еден наврат Моџи имаше искоментирано за Ламела дека е циркузант. Истото го мислам и јас за Квадрадо.
3. Е сега проблемот е што техниката на Квадрадо ако не се преточи во тимска игра е циркуска претстава. Така да на иста страна сме дека дриблинзите не те прават фудбалериште.
4. РЕЗЕРВА. Сепак во овај ростер на Јуве, Квадрадо може да има место како резерва. Онакви вештини можат да бидат корисни кога има мал хаос на теренот па овај можи да експлоатира некоја ситуација. Проблемот е што тие работи се бескорисни за рововска битка какви што се повеќето мечој од Серија А.
5. Скапа Резерва. За онаа цена за која треба да го откупиме од Челзи едноставно не вреди за парите. Мислам малку клубови свесно се расфрлаат со толкави суми за резерви. А веќе имаме премногу сличен играч на него во Переира.
Најди кај сум рекол јас дека не си во право жити сеХалелуја шо читам.
Кога плукав по Квадрадо дека е себичен цел фанклуб викавте дека е најдобар поединец во клубот.
Енивеј Велкам ту да клаб.
Се надевам дека Марота нема да напрај некоја глупост и да искешира 20милки за него. Засега моето мислење за него е оти е ок како резерва за бркање. Ама толку пари за него јок.
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
Не дека е лош играч напротив мн го дебалансира и дестабилизра тимот на секој можен план. Да игравме 4-2-3-1 ќе се вклопеше супер вака не вреди да се жртвува цела игра и цел тим за Куадрадо не е Меси да го ебамТоа и ми беше поентата, повеќе од резерва во Јуве не може да биди. Што не беше случај на почетокот кога дискутиравме со Деви. Играше прва постава и викавте (ти можеби не беше ама голем дел овде) дека мора да се платат и да се купи. За тоа ти зборев јас. Иначе гледам исто мислење имаме за него, се согласувам дека не е за прв тим на Јувентус. Исто, засега и тимската игра му е во минус при што следува моето трик трик испосерување.
Мислам дека и нормална појава е тоа, кога цел тим е лош еден играч малку да дели одма се осеќа разликата. Тоа е така бидејќи стартната основа е многу ниска и многу малку треба да направиш за да бидеш забележан. Замисли се во соба со други 20 луѓе што сите спијат, а ти буден пример читаш новости од весник, технички ќе бидеш најдобар од сите, али кога ќе се разбудат и другите брзо ќе се види дека читањето весник не е некоја посебна работаАбе на почетокот у сето тоа сивило и мене Квадрадо ми изгледаше како една светла точка, и мене ми влеваше надеж и мислев дека е топ аквизиција... но ете гледаме дека и не е... сепак сите се слагаме дека за на клупа е одличен, па и за стартер во купот или во втора полусезона кога ќе имаме +15 бодови разлика од вториот![]()