Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Куадрадо неќам да го видам блиску прв тим, со Лихт по таја страна колку сме постабилни па нешто ненормално. Куадрадо треба да е џокер само кога бркаме резултат. Нека ги заштедам тие 22-25м евра за некој креативен CM или некој десен млад бек.

Се дрзнувам да кажам дека ако остани здрав Асамоа ќе го замени Видал.

Какви уфрлувања имаше во шестнаесетник денес, трчање ко будала, топки пресече сегде го имаше.

Манџукич денес беше box 2 box лажат овие преверантите новинарски не играше напред :D

да купиме класа напаѓач а Манџо да го туриме до Киелини рамо до рамо а што викате :icon_lol:

Mario Mandzukic vs Lazio: 81 mins, 1 Assist, 10 Aerials Won, 1 Key Pass, 1 Dribble, 4 Tackles, PA%: 52%.
5 partite, 5 assist di Alex Sandro

Allegri: 'Keep momentum going'
By Football Italia staff

Max Allegri urged Juventus to “keep the momentum and enthusiasm going” after continuing their Serie A comeback against Lazio.

Paulo Dybala scored a stunning solo effort and forced Santiago Gentiletti into an own goal in the comfortable 2-0 victory.

“It was a difficult game, as Lazio have some very talented forwards. It’s a good moment of form and we have to grit our teeth to keep going,” the Coach told Mediaset Premium.

“In the first half Lazio put us under pressure and we made a few too many mistakes. Some fatigue also set in, as it has been an intense run of fixtures for us and will last all the way up to the Christmas break.

Today was Kwadwo Asamoah’s first start of the season and I am very happy with his performance. He’s got great technique and passing ability. He deserved this night after so many injury problems. He’s out of the Champions League squad, so can rest for 10 days to be ready against Fiorentina.

“Mario Mandzukic and Dybala did well, but Juan Cuadrado and Alvaro Morata also made an immediate impact coming off the bench. We’ll need everyone this season and it pains me to make certain decisions, but I am only allowed to start 11 players and one of them is a goalkeeper.

“The time will come when Morata and Simone Zaza start with Mandzukic and Dybala on the bench.

“Dybala scored a great goal and is improving in that role, proving all his quality. Mandzukic did a lot of the dirty work and contributed to both goals. We’re coming off a positive period of form, but we have to keep the enthusiasm and momentum going.”

This was the Bianconeri’s fifth consecutive Serie A victory and put them level with Roma, although the Giallorossi play Torino tomorrow.

“We’ve got to hold out until the end of December and remain concentrated. I don’t care who is ahead of us in the table, the fact remains if we don’t get a certain number of points, we’re out of the running.”

The Lazio game was brought forward to Friday night so Juventus could better prepare for Tuesday’s Champions League trip to Sevilla.

A victory there will secure top spot in the group, as they’ve already booked their place in the next round along with Manchester City.

Allegri was also asked about the reports this week he’s in line for the Manchester United job next season.

“I have a contract with Juventus until 2017 and I am happy here.”

Друго е кога не се примаат голови. Манџукич добар во дефанзива, солиден во нападот. Асамоа и Сандро за секоја пофалба, едноставно луѓево со нивната енергија даваат нешто плус на овој тим. Мислам дека шпринтот на Стураро после кој се обиде да центрира и топката ја даде директно во голманот го дефинира што играч е. Борбен, силен ама ужасен во напад. Во денешниот фудбал не може еден тим да си дозволи на теренот да има играч кој воопшто не помага на нападот. Иако ако поработи на тоа барем малку има иднина и за него во овој Јуве како играч за ротација.

Дибала не знам што да кажам :cuc::cuc:

Горд сум кога го гледам дечкото со каков ентузијазам игра фудбал. Квалитетот не му е воопшто спорен, се гледа дека има капацитет да прерасне во класа играч, ама тоа што игра како да нема утре му додава уште поголема вредност. Нејќам ништо да претпоставувам, ама аргентинчево треба само да продолжи да работи, да работи и многу да работи. Фудбалот го има во нозете, а особено во левата. Каква голчина даде :uzi:секоја му чест. Може слободно да влезе во конкуренција за гол на сезоната.

Посакувам само за продолжи оваа серија без примен гол и се ќе биде во ред :icon_lol:

Ако продолжи Манџукич вака од корнер до корнер знаменце да покрива и да ги тероризира буквално играчите на противничкиот тим тешко дека плачкото ќе си го врати местото како прво-тимец/

Мората е ептен паднат во форма... ако продолжи вака не би ме чудело на лето да фаќа патот за Мадрид.

Џиџи (y)
Одбраната (y)
Сандро и Лихт (y)
Средината (y)
Нападот :pistoldz:

За Ругани ми е жал, таман почна детето да се загрева крај аут линијата, пак го седнаа на клупа (n). К_р да ми бричат ако го продадат сега на зима, а без ниту една дадена шанса...

Сега е многу важно со Фиорентина дома да тепаме... за со Севиља доволно е и нерешено, да не ги трошиме ептен играчите :icon_mrgr:

Доволно е нерешено со Севиља, точно, ама ако играме на 0:0 ќе ни се деси Атлетико Мадрид, сто два кома три посто сум сигурен.

За Ругани ми е жал, таман почна детето да се загрева крај аут линијата, пак го седнаа на клупа (n).
Се шушка дека Ругани во зимскиов преоден рок заминува во Наполи, но класична позајмица, без право на откуп, до лето. После си се враќа во Јуве.

И мене ми е криво, но од некој друг аспект, CB е чувствителна позиција, а во онаква падната форма во која беше Јуве, имаше голема можност Ругани да изгори. Како што играше Јуве слабо, доволно беше Ругани да напрај 2-3 грешки, и замина кариерата во неповрат. Затоа треба внимателно постапување. Во ваков слаб старт на сезоната, искуството на играчите е од круцијално значење. Од Јуве се решени да му дадат шанса, бидејќи на 2 пати одбија понуди од Наполи во висина од 20 милиони, а се споменуваше дека во летото кога Јуве биле заинтересирани за Хамшик, Де Лауреантис му рекол на Ањели дека Хамшик ќе го продадел во Јуве единствено ако Ругани бил вклучен во зделката.

Инаку во поглед на натпреварот, Дибала потврдува зошто беа дадени толку пари за неговиот трансфер. Која техника и визија ја има, секоја чест.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom