Купување преку интернет (генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Josifoskii
  • Време на започнување Време на започнување
72 Денари за проверка:). Сите пратки се ризик макар си платил 5 евра/фунти/франкој/долари/јени:Dта си платиш иљада.

Сакам да нарачам јакна од ибеј. Цената е околу 35 долари. Сеа ме интереси дали на нашава царина би ми наплатиле дополнителни трошоци ?

Сакам да нарачам јакна од ибеј. Цената е околу 35 долари. Сеа ме интереси дали на нашава царина би ми наплатиле дополнителни трошоци ?
Ako se stanati na leva noga,poveke od verojatno e.
Шала на страна ама ако испраќачот е физичко лице а вкупната сума не е поголема од 45 евра во денарска противвредност нема да платиш ништо
http://carina.mk/DesktopDefault.aspx?tabindex=0&tabid=365

tar.JPG

Има ли некој искуство со купување од GearBest ?

Ako se stanati na leva noga,poveke od verojatno e.
Шала на страна ама ако испраќачот е физичко лице а вкупната сума не е поголема од 45 евра во денарска противвредност нема да платиш ништо
http://carina.mk/DesktopDefault.aspx?tabindex=0&tabid=365

За ова што ке кажеш?
Здраво ај еден совет. Го нарачав ова
http://www.dx.com/p/3-0-lcd-handhel...sistance-temperature-2-aaa-37383#.VfE5bn3VpME
и ми стигна писмо дека треба да се царини. Колку што знам ова не подлега на царина. Совет дали како и каде да се бунам или да си платам?
и
Се јавив и ми рекоја дека само ддв ќе си платам инаку 29 долара не е помалку од 22 евра. Им ја испратив фактурата.

Искрено ми беше необично затоа што пред тоа нон стоп зборев дека веќе тоа 45 евра царина не го почитуваат ама па си викам ај јас трипам сите нормално купуваат и као ај му лупнале царина но знаеш како викаат ако мечката заигра кај комшијата пред врата не му се сити да не заигра и пред твоја. И синоќа заигра и пред моја. Ми стигна писмо од царина да им пратам фактура за ова :( Ако некој на форумов знае да ми објасни веќе на кој начин функционира царинава наша? Веќе искрено јас се плашам да порачам нешто. :/[DOUBLEPOST=1447616794][/DOUBLEPOST]
Има ли некој искуство со купување од GearBest ?

Јас имам 5-6 работи порачувано 3 стигнаа, две се на пат.

За ова што ке кажеш?

и

Искрено ми беше необично затоа што пред тоа нон стоп зборев дека веќе тоа 45 евра царина не го почитуваат ама па си викам ај јас трипам сите нормално купуваат и као ај му лупнале царина но знаеш како викаат ако мечката заигра кај комшијата пред врата не му се сити да не заигра и пред твоја. И синоќа заигра и пред моја. Ми стигна писмо од царина да им пратам фактура за ова :( Ако некој на форумов знае да ми објасни веќе на кој начин функционира царинава наша? Веќе искрено јас се плашам да порачам нешто. :/[DOUBLEPOST=1447616794][/DOUBLEPOST]

За предмет купен до 45 евра со вкупни трошоци кој бил испратен од физичко лице освен поштарина 120-150 денари од МК пошти никогаш немам платено дополнително царина и данок.

За предмет купен до 45 евра со вкупни трошоци кој бил испратен од физичко лице освен поштарина 120-150 денари од МК пошти никогаш немам платено дополнително царина и данок.

Значи некој ми го има удрено пикот.

Значи некој ми го има удрено пикот.
E тоа незнам.
Едаш пробаа и мене ама им стегнав приговор па оттогаш немам проблем
А последнава година ипол купувам само од ибеј и физички лица

Едаш пробаа и мене ама им стегнав приговор па оттогаш немам проблем

Утре ќе им стегнам и ја и тоа ако треба со адвокат. Ова синока мислам дека ја прели чашата за кулер обичен за процесор ооп писменце, прати фактура од производот... Дај жити мене за патики 10$ и тоа кинески никакви за секој ден оп царина, за кулер 15$ царина, за саат 20$ царина... па ја поише се раздадов пари за царина и ддв него за купените работи :(

@PsychoalieN Oва е перка за фрижидер или замрзнувач, од кај ние да знајме дек ти е за компјутер:pos:
Најверојатно очекви некој ваков забеган коментар од царина.

Кулерите ги водат како разладни тела и како и веќе да им се вика таа ставка, а тие имаат висока царина и данок, односно не подлежат на повластени стапки како компјутерските делови. И се што е со вентилатор го третираат под таа ставка и го задржуваат на царина. Ако се буниш ќе ти речат, од кај знаеме дека не е ова за некој фрижидер или нешто такво. Пренесено искуство.

За ова што ке кажеш?

и

А тракинг број има или не ?
Слично е нешто како Aliexpress пошто таму сум плаќал со MasterSard ?

За ова што ке кажеш?

и

Знаеш можеби и нема да ти наплатат царина само ДДВ ама ќе доплатиш и за лежарина, за отварање и затварање мислам 70 денара итн. Тие дополнителни трошкови ќе бидат исто како царина да си платил.

http://uk.accessorize.com/view/product/uk_catalog/acc_1,acc_1.7/8892587000 dali e sigurno da se poracuva od ovaa strana i dali isporacuvaat vo MK?

Испорачуваат до МКД. Над 75 фунти гратис шипинг.[DOUBLEPOST=1447963653][/DOUBLEPOST]
Знаеш можеби и нема да ти наплатат царина само ДДВ ама ќе доплатиш и за лежарина, за отварање и затварање мислам 70 денара итн. Тие дополнителни трошкови ќе бидат исто како царина да си платил.

Конечно отидов да видам што ќе биде со ова и фино лепо ми лупнаа 2-3 листа царински декларации и една пресметка каде што ми бараа 10% царина и 18% ДДВ. Коа го прашав цариникот по кој основ еден кулер од 18$ се царини и оданочува ми рече според закон... Им го оставив и што сака нека му праат. Ни ќе го подигнам ни ми треба :(

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom