Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ako se stanati na leva noga,poveke od verojatno e.Сакам да нарачам јакна од ибеј. Цената е околу 35 долари. Сеа ме интереси дали на нашава царина би ми наплатиле дополнителни трошоци ?
Ako se stanati na leva noga,poveke od verojatno e.
Шала на страна ама ако испраќачот е физичко лице а вкупната сума не е поголема од 45 евра во денарска противвредност нема да платиш ништо
http://carina.mk/DesktopDefault.aspx?tabindex=0&tabid=365
иЗдраво ај еден совет. Го нарачав ова
http://www.dx.com/p/3-0-lcd-handhel...sistance-temperature-2-aaa-37383#.VfE5bn3VpME
и ми стигна писмо дека треба да се царини. Колку што знам ова не подлега на царина. Совет дали како и каде да се бунам или да си платам?
Се јавив и ми рекоја дека само ддв ќе си платам инаку 29 долара не е помалку од 22 евра. Им ја испратив фактурата.
Има ли некој искуство со купување од GearBest ?
За предмет купен до 45 евра со вкупни трошоци кој бил испратен од физичко лице освен поштарина 120-150 денари од МК пошти никогаш немам платено дополнително царина и данок.За ова што ке кажеш?
и
Искрено ми беше необично затоа што пред тоа нон стоп зборев дека веќе тоа 45 евра царина не го почитуваат ама па си викам ај јас трипам сите нормално купуваат и као ај му лупнале царина но знаеш како викаат ако мечката заигра кај комшијата пред врата не му се сити да не заигра и пред твоја. И синоќа заигра и пред моја. Ми стигна писмо од царина да им пратам фактура за оваАко некој на форумов знае да ми објасни веќе на кој начин функционира царинава наша? Веќе искрено јас се плашам да порачам нешто. :/[DOUBLEPOST=1447616794][/DOUBLEPOST]
Јас имам 5-6 работи порачувано 3 стигнаа, две се на пат.
За предмет купен до 45 евра со вкупни трошоци кој бил испратен од физичко лице освен поштарина 120-150 денари од МК пошти никогаш немам платено дополнително царина и данок.
E тоа незнам.Значи некој ми го има удрено пикот.
Едаш пробаа и мене ама им стегнав приговор па оттогаш немам проблем
За ова што ке кажеш?
и
Искрено ми беше необично затоа што пред тоа нон стоп зборев дека веќе тоа 45 евра царина не го почитуваат ама па си викам ај јас трипам сите нормално купуваат и као ај му лупнале царина но знаеш како викаат ако мечката заигра кај комшијата пред врата не му се сити да не заигра и пред твоја. И синоќа заигра и пред моја. Ми стигна писмо од царина да им пратам фактура за оваАко некој на форумов знае да ми објасни веќе на кој начин функционира царинава наша? Веќе искрено јас се плашам да порачам нешто. :/[DOUBLEPOST=1447616794][/DOUBLEPOST]
За ова што ке кажеш?
и
http://uk.accessorize.com/view/product/uk_catalog/acc_1,acc_1.7/8892587000 dali e sigurno da se poracuva od ovaa strana i dali isporacuvaat vo MK?
Знаеш можеби и нема да ти наплатат царина само ДДВ ама ќе доплатиш и за лежарина, за отварање и затварање мислам 70 денара итн. Тие дополнителни трошкови ќе бидат исто како царина да си платил.