Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Вчера го изгледав The great Gatsby. Според книга е нели? Иста е скроз приказната или имаше нешто плус во филмов? И ако може некој да ми ги објасни ликовиве , стварно не сфатив , сите 4 главни ликови I don't know не можам да опишам..
Гетсби ајде се што направил во животот е за Дејзи .. Океј. После убиството ама баш ништо како да не се случило , он си ја чека Дејзи. Поголем оптимист неам видено
Tом човекот што ја сакаше курвата , но ајде да речеме дека секогаш беше во страв да не го открие жена му или маж и , што можеби во некој моменти него највеќе би му правела проблеми .. која ја виде мртва единствен што плачеше ( и маж и )
Дејзи .. ако знаеше што сака еве на. плус и она беше таа што ја возеше колата , она ја уби курвата .. мака нема еј. си замина со Том ич П не ја болеше
Тоби Спајдермен .. буквално ова не беше негов живот.. ама ништо во неговиот живот ништо не се случуваше. Тие денови од животов си ги помина со Гетсби и со братучедка му и со нивните проблеми , а човекот ради тоа почнал да пие да посетува психијатар итн итн

И на крај човекот што ги правеше најголемите забави во Њу Јорк , што го собираше цел град , на крај ни еден единствен човек не му дојде на погреб :toe: Или па ради тоа што се му се препиша него.. и убиство и криминал..

Последно уредено од модератор:
Wake in Fright (1971)

Најдоброто нешто што сум го гледал општо во животов, а со сигурност во минативе месец дена. Мастерпис у пичку матер. Имаше и некои сцени кратки шо ги мотав, оти не можев да гледам, некако прилично ме вознемируваа. А со оглед на тоа што подоцна прочитав дека се земени вистински снимки од истите и склопени во филмот за да изгледаат пореално, уште толку ме дозаебаа.

Како и да е строго препорачливо.

Поштувам тематики за Вештачка Интелигенција и све тоа. Но кај Чапи некако ми делува несериозно и не елаборирано доволно. Copy Paste на свеста. Одбивно некако. А си има и јаки страни филмот, визуелноста, акцијата и емотивен развој. Само целиот тој пристап на трансфер на свеста ми е одбивен. Неурошлем + copy paste и готово. Хах.

Youth одличен. Денеска го изгледав. Не знам чуму толкав хејт кон филмов :D

Имаше се шо сакам во еден филм. Навидум како да ништо не се случува, а впрочем се се случува и завлегуваш несвесно низ карактерите на сите ликови. Опасно добри реплики, едни од подобрите што сум ги зачекал во поновиве филмски времиња, башка и хуморот на моменти јако ми легна и беше перфектно вклопен меѓу сета сериозност, не многу нападно. Музиката одлична, сликата не ја ни коментирам пошто и на оние на кои филмот не им се допаднал, сликата им се допаднала, играње со боја и ловење пејзажи.

Michael Caine поштено си откости и така.

Последно уредено:
Вчера го репризирав пак Фауст од чехов Јан. Ми се отвори една дилема за то кој најистрипан филм дали овај или Holy Mountain :D

Mistress America dobar.. ama daleku od Frances Ha!

Dosusa, gledam site trojki ste mu stavile na vtoriot, taka da koj ve vrti.

Greta Gerwig rula! :D

Му се спремам на Assassin вечер, онојпат го почнав и заспав на третина од филм од што бев уморен.

Му се спремам на Assassin вечер, онојпат го почнав и заспав на третина од филм од што бев уморен.

Ovoj film ima edna od najlosite narativi so sum gledal godinava. Premnogu e tesko za sledenje, a vaka na rati pak uste poizgubeno ke se osekas.
Mozebi vredi za gledanje vtor pat za prikaznata, a izdrzliv e I po vtor radi predobrata kinematografija.

Искочил англиски титл?

Ne mi se cekase poveke. Mu sednav sabajlecki na cel glas. :D

Ovoj film ima edna od najlosite narativi so sum gledal godinava. Premnogu e tesko za sledenje, a vaka na rati pak uste poizgubeno ke se osekas.
Mozebi vredi za gledanje vtor pat za prikaznata, a izdrzliv e I po vtor radi predobrata kinematografija.

Ne mi se cekase poveke. Mu sednav sabajlecki na cel glas. :D
и мене не ми се чека али некако издржуем :D

А се слагам и за Assassin...

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Делува забавно. :D А и секако не можи да биди полош од егзодусот на Ридли. Плус Џејми, али се нешто му фали, каде рака, каде око, каде две. :D

После излегувањето на филмов и бокс офис успех ќе му фали...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom