Hmmm ok, samo mene od tvoevo objasnuvanje pak ne mi e jasno kako toa ednata ke dade 12 t.e 8KW poveke toplina i moze da zgree stan primer od 100m2 koga i taa od 4KW ke dade isto 65C voda vo radijatorite Ili mozebi nema da dade 65?Разликата е во количината на топлината што може да ја дадат за еден час, изразена во KW а не во температурата.
Иста температура имаат на излез ТП 4 кв и ТП 12 кв
Sent from my Redmi Note 2
Nemam dolari za kinenje samo evra Toa sto si kupil inverter ne te pravi i pameten. Treba da ti trosi po 250w tvojot inverter za da ja dobies mojata potrosuvacka od samsungot 8 godini star.Dusa mu izvadivme za ovi 8 godini a demek samsung sranje bilo a gree za koj cuvmo od vcera e fantazija od klimaТетоец... Оти кинеш зелени?
Инвертер климите значи се маркетиншки трик. Ќе ги вратам моите тогаш. Ем сум ги платил поскапо, ем трошат повеќе од обичните.
Sent from my 6036Y using Tapatalk
Ja mu dadov grubo odgovor kolku ke mu trosi sezonski i taka e kako sto napisav...sigurno nemozam da mu dadam tocno kolku ke potrosi ednata a kolku drugata primer 355 so 536KW/h...a tvojata sporedba i zakljucok za ista potrosuvacka se bazira na pogresnoto merenje babi i zabi....ednatta rabotela 10 casa(inverterot) a dugata samsungot so pali gasi ne rabotela isto 10 tuku edvaj 5casa. Ako ja pojacas na 30C samsungot za da raboti nonstop i negasi voopsto izmeri pa kazi kolku ke potrosi@Strelec go zbunuvas covekot ko da on/off ili splitot konstantno ce mu trosi 1kw 24h sto i sam znaes deka ne e taka. Splitot ce pali i gasi i garant ce potrosi pomalu od inverterot koj raboti 24h so sredna potrosuvacka od 400-600w barem sega vo ovoj period. Ja gledam i meram doma samsungot on/off i epten malu trosi struja so edinstven hendikep deka nema konstantna toplina vo sobata. Sega poglednav i potrosila 17kw za 5.6 dena a se koristi od 11-13h pa full od 15-01h
IFeel znaci deka imas temperaturen senzor vo daljinskoto isto kako sto ima senzor i vo vnatresnata edinica. Ako go koristis IFeel toa znaci deka daljinskoto postojano ke prakja podatok za temperaturata vo prostorot namesto toj drugiot senzor od vnatresnata, sto bi trebalo da dade potocna temperatura u smisol zadadena/izmerena vo prostorot....sto znaci deka mora da imas i nekoj soben termometar za da go utvrdis ova. Vnatresnata edinica bidejki e blisku do plafon namestena(kaj sto e najtoplo) sekogas ke dava povisoka izmerena T i moze da se razlikuva za 1 ili 2 stepena od taa izmerena na soben termometar....so IFeel dobivas da taa T bide porealno izmerena.Vcera mi ja namestija klimata nego zs brojkite so nadvoresnata i vnatresnata se razlicni?
I za sto sluzi ova Ifeel?
Прегледај го приврзокот 133027 Прегледај го приврзокот 133028
Ne me zaebavaj sega da zemam da slikuvam zar sega so mojte 46 godini ce se zaebavam na forumov i ce lazam za potrosuvackata? Dokurca na kraj i za samsung i za se ako ti se veruva veruvaj ako ne nemoras ako ti e merak i ce ti slikam i da 12h raboti zasto spijam do 10h i ne e potrebno mene da me gree tuku decata zatoa raboti samo 12h a presmetav vo ovie uslovi i sum zagrean i 500 denara mi trosi za eden mesec.@goran0505 Mene druze mi e mnogu cudno sto tvoite pofalbi za samsungot nikako da gi potkrepis so skrinshot od merac na potrosuvacka koj ti kako elektronicar sigurno go imas. Mnogu pausalni se takvi tvrdenja ("se gream eftino"....nit na kolku T ni kolku saati dnevno) i voopsto ne gi ni zimam za ozbilno bilo koj da gi napise.
Isto mi e cudno kako klimava vikas ti raboti od 11-13, a ne raboti nautro koga e najladnoto od 6-11h ? Ili kasno stanuvate doma ili TA pecka raboti
U slucajov deckoto bara klima za cela zima primarno greenje, znaci i koga ke bide ladno nadvor a ne samo za sega, a slucajno taa ista samsung sto ti ja imas ja imam i ja...dodusa mene mi stoi na balkon(nenamontirana seuste) a kolku trosi (900W) si pisuva na etiketata, edino ako i toa mozes da go otpovrgnes deka ne e taka
Прегледај го приврзокот 133025 Прегледај го приврзокот 133026
Isto kako i kotle na struja ednoto e 9kw, drugoto 36kw, ednoto zagreva 50m2, drugoto 150m2, a i kaj dvete temp. na vodata e ista. a i tempreaturata na grejacite vnatre e ista.Hmmm ok, samo mene od tvoevo objasnuvanje pak ne mi e jasno kako toa ednata ke dade 12 t.e 8KW poveke toplina i moze da zgree stan primer od 100m2 koga i taa od 4KW ke dade isto 65C voda vo radijatorite Ili mozebi nema da dade 65?
Sakav da go navedam da razmisluva kako se dimenzionira i funkcionira sistem so TP i kako se zagreva vodata poso gledam deka mu e zbrkano....a ti so ova nabrzinka napisanovo vo edna recenica bas i ne mu pomagas.Isto kako i kotle na struja ednoto e 9kw, drugoto 36kw, ednoto zagreva 50m2, drugoto 150m2, a i kaj dvete temp. na vodata e ista. a i tempreaturata na grejacite vnatre e ista.