Bitcoin
₿
Мене појке од шо мислиш ти ми е јасно. Јас си гледам за фотељјата моја, и од чичко Заев.Французите ако не ги бива за дудлање не знам кој го бива.
Па ете ’мурика пак им „извади црно сценарио од фиоката“. Џабе дудалање, треба бркање на сопствените интереси. Но со САД тешко тоа, тие ги имаат Албанците за локални вазали. За да им дадат ним, им земаат на соседите (ние и Србија сме доказ за тоа).
Но тоа значи дека за да ни дадат нам, треба да им земат на Албанците а тоа нема да се случи. Не можеме ние да ги правиме тие услуги кои Албанците ги прават (немаме мафија, немеме џихадистички кадар кои се спремни да се разнесат за 72 девици во рајот, итн).
Затоа џабе дудлање амерички стапови. Мораш да разбереш (ти и многу други) дека САД не можат ништо да ни дадат за возврат, тие се како рекетари - само земаат.
А дека ни треба сојузник ни треба. Само тој сојузник не е САД.
Си добивме тоа што побаравме без избори? Си добивме. Значи ето.. дарежливи биле Американците

Во врска со Французиве, не дека немаат капацитет и ресурси да се справат со ситуацијава, работата е што кај нив ги има многу од потенцијалните.. па мораат во стилот на патриотскиот акт шо го потпиша Буш, да почнат со масовно следење на сопствениот народ. Не е тоа решение, ама ќе редуцираат дел од она што неизбежно следи.