Терористички напади во светот

• Креатор на темата Креатор на темата jamajka
  • Време на започнување Време на започнување
Французите ако не ги бива за дудлање не знам кој го бива. ;)
Па ете ’мурика пак им „извади црно сценарио од фиоката“. Џабе дудалање, треба бркање на сопствените интереси. Но со САД тешко тоа, тие ги имаат Албанците за локални вазали. За да им дадат ним, им земаат на соседите (ние и Србија сме доказ за тоа).
Но тоа значи дека за да ни дадат нам, треба да им земат на Албанците а тоа нема да се случи. Не можеме ние да ги правиме тие услуги кои Албанците ги прават (немаме мафија, немеме џихадистички кадар кои се спремни да се разнесат за 72 девици во рајот, итн).

Затоа џабе дудлање амерички стапови. Мораш да разбереш (ти и многу други) дека САД не можат ништо да ни дадат за возврат, тие се како рекетари - само земаат.
А дека ни треба сојузник ни треба. Само тој сојузник не е САД.
Мене појке од шо мислиш ти ми е јасно. Јас си гледам за фотељјата моја, и од чичко Заев.
Си добивме тоа што побаравме без избори? Си добивме. Значи ето.. дарежливи биле Американците ;)

Во врска со Французиве, не дека немаат капацитет и ресурси да се справат со ситуацијава, работата е што кај нив ги има многу од потенцијалните.. па мораат во стилот на патриотскиот акт шо го потпиша Буш, да почнат со масовно следење на сопствениот народ. Не е тоа решение, ама ќе редуцираат дел од она што неизбежно следи.

Comments are disabled for this video.

:свиркам:

Амбасадорката е таму за да се има изговор да ги обезбедуваат овие неколкумина јадници (уствари платите од НВО сигурно и не им се баш мали, па технички и не се јадници).

Неколку факти. Исис се декларира како исламска организација а статистички има убиено повеќе муслимани и тоа повеќе од САД и Израел. А иначе како е можно сите овие терористички напади да е во полза на САД и Израел ? И како е можно Исис ниту еднаш не ги нападне евреите ? А до пред неколку дена Израел дури сега изјави дека исис е терористичка организација. Каде беа евреите до сега да велеа дека терористите на Исис се терористи? Зарем до пред неколку дена за евреите борци за човекови права беа овие лудаците на Исис ?

Пффф... А што, демек немаше да си најдат причина и без Чарли?
Биди озбилен, ова нема врска со некои заебанции од новини.
знам дека нема врска со Исил, ама сега Шарли ќе ги сврти против себе и французите

Police have established the identity of one of the terrorists behind the attacks on the Bataclan concert hall in Paris. His fingerprints have been used to identify him. The attacker was a French citizen, BFM TV reported.

Еден од напаѓачите француски државјанин.

Неколку факти. Исис се декларира како исламска организација а статистички има убиено повеќе муслимани и тоа повеќе од САД и Израел. А иначе како е можно сите овие терористички напади да е во полза на САД и Израел ? И како е можно Исис ниту еднаш не ги нападне евреите ? А до пред неколку дена Израел дури сега изјави дека исис е терористичка организација. Каде беа евреите до сега да велеа дека терористите на Исис се терористи? Зарем до пред неколку дена за евреите борци за човекови права беа овие лудаците на Исис ?
не нападнал во Израел, ама евреи има низ цел свет... мислам кога беше нападнат весникот имаше жртви евреи ..

не мења ништо дали е французин,и у куманово тие што беа од Македонија беа МАКЕДОНСКИ граѓани,ама дали се осеќаат така,сите знаеме.

Интересно е цела европа го подигна нивото на безбедност.

Подигнаа и огради, или планираат и се спремаат... СИТЕ ОСВЕН МАКЕДОНИЈА!!! :cautious:

Migrant-Barriers-NEW.jpg

Случувањата во Париз да не се поврзуваат со бегалците, порачаа активистите кои денеска во Скопје го одржаа традиционалниот бегалски марш. Со солзи на очите, во првите редови на маршот беше и француската амбасадорка во Скопје Лоренс Оер која застана зад транспарентот „Бегалци без граници“. Таа одби да даде изјава за медиумите, меѓутоа за денеска најавена е прес-конференција на која таа ќе се обрати.

http://novatv.mk/index.php?navig=8&cat=2&vest=25534

Мене појке од шо мислиш ти ми е јасно. Јас си гледам за фотељјата моја, и од чичко Заев.
Си добивме тоа што побаравме без избори? Си добивме. Значи ето.. дарежливи биле Американците ;)

Во врска со Французиве....
Жабарите се прават дека не гледаат припреми за тероризам, зошто така им е наредено од горе.

А за тоа погоре, што со тоа ако трае само неколку месеци? Или дај што даш, а државата кој ја ебе. Полоши сте и од буљашите од дпмне, а тоа многу зборува. ;)

не нападнал во Израел, ама евреи има низ цел свет... мислам кога беше нападнат весникот имаше жртви евреи ..
Друже и јас не сум љубител на такви теории на заговор. Но сепак мислам дека се е еврејско масло заедно со ционистите на САД.

Друже и јас не сум љубител на такви теории на заговор. Но сепак мислам дека се е еврејско масло заедно со ционистите на САД.
тоа сигурно... а не напаѓаат во Израел, ем има во Израел обезбедување, ем Израел не ги напаѓа ...

Нели беа овие само загрозени бегалци кои сакаат подобар живот а не глупости да праат ?!?!? Ке има ли марш на политичари као оној ``Je suis Charlie Hebdo`` !!?!??!
Времето на разумноста,коректноста и попуштањето полека одминува. Време е европјаните да се разбудат и да се борат против паразитите во сопствениот дом.
12235110_1063870396965484_2532149389269510381_n.jpg

Подигнаа и огради, или планираат и се спремаат... СИТЕ ОСВЕН МАКЕДОНИЈА!!! :cautious:

Migrant-Barriers-NEW.jpg

Си ја заслужуваме ваквава држава, сосе пастирот и овој идиотот што го шири шупакот за да дојде на власт. Нема поголемо гомно народ еј, нема понеспособен народ, нема поголеми кукавици. Сите да се иселите, абе земјава пуста да остане 10 пути боље ќе биде.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom