Терористички напади во светот

• Креатор на темата Креатор на темата jamajka
  • Време на започнување Време на започнување
ахахахаха, нишо немаше да биде... немаше да има 8 загинати припадници на безбедносните служби, и 40 повредени. :)
Не, ќе имаше многу повеќе жртви, нешто слично како во Париз сега. Но еј, од поведрата страна - можеби некои од нив можеби ќе беа преститутки од невладините на Сорос.

а демек не знаеме од кај потекнуваат тие луѓе шо ни се доле на граница и во какво општество се изразнати и воспитани.. верувам дека 90% од луѓево ја знаат таа работа без да прашаат гранична полиција.. и во ред ќе ги добиеме тие информации и шо е следното ?? баш ме интересира... како ќе дојдеме до почетокот на дискусијава дека тие шо загинаа се должни да бидат внимателни да те цитирам "какви луѓе увезуваат во својата татковина"...

Одговорот е едноставен:

Ако луѓето кои ги увезува владата се учени на вредности кои се косат со вредностите врз кои се темели општеството во кое ти живееш, тогаш државата треба или да не им дозволи влез на тие луѓе на своја територија, или доколку им дозволува влез, да ги држи под надзор и да ги набљудува нивните активности одблиску.

Тие кои загинаале, лесна им земја, нека почиваат во мир, требале да обрнат внимание дали владата ги превзема ваквите безбедносни мерки или не.

Но знаеш, и тука можно е да грешам, бидејќи е можно да обрнале внимание на тоа, а сепак владата била глува пред нивните барања. Доколку е ова случајот, тогаш треба владини функционери да останат без работа.

Последно уредено:
Карма бичез .Најголеми окупатори и колонизатори во светската историја .Подржувачи на САД против блискиот исток и нивната пропаганда .Да не збориме дека до вчера држеа робови .И немој некој да каже зошто да страдаат невини .Никој не е невин тие избираат кој ќе им ја води државата .Тие праќаа војници секаде на блиски исток , тајни агенти (па ги претставуваа како репортери кога ги егзекутираа исис ).И ние праќавме војска заедно со про западната пропаганда против блиски исток и утре мене самиот да ме убијат овие исис нема потреба никој да ме жали .Јас седев на тастатура на форум кога се праќаа нашите горди војници да чуваат бази на нато во тие држави и не излегов да протестирам да не мешаме прсти во туѓа манџа.Сите спиевме дома ,а сега ќе ставаме на фб преј фор париз еб*те лигавите суштества што сме .Мајка им ја бараа да влезат во војна со нив ?

Ти коментирај, ама би требало со покајание на совеста за погрешните ставови и соучесништво во злоделата кои се случуваат.

Никако. Начисто сум со моите ставови и сметам дека немам направено никакво злодело.

150 мртви до сега а бројот секако ќе расте.Само што слушав сведочење на човек кој успеал да се скрие у некоја соба у театарот,и да избега притоа спасувајќи некоја млада девојка,која вика не знам дали ќе преживее.Вика луѓето лежеа на земја и беа убивани еден по еден,страшно,доста е за денеска,ова баш ме потресе.

Меѓу првите ја испративме пораката !
Не фашисти, шо сакате речете... Немам друго шо да додам.

11903880_1009548649097417_334700415062359433_n.jpg

@Dexter26 бегај на спиење, не кажувај глупости. Не е таму Македонија, па сите политика да следат. А посебно не работа на полиција или разузнавање. Еве, нека биде по твое. Одиш на граница и прашуваш. Тие ти викаат: не сме надлежни, оди во разузнавање. Со цел памет мислиш дека ќе те пуштат внатре, па уште и да ти кажат што и како прават?

Иронично, со оглед на процентот на муслимани во Париз, голема е веројатноста дека ги има и во жртвите на вечерашниве напади.

Со Чарли Едбо тој полицаецот што го застрелаа ладнокрвно на земја беше алжирец. И сега нема да биде поинаку сигурно.

Шпекулации дека нападот на стадионот не бил успешен како што планирале терористите, веројатно тоа било планирано да биде врвот, тогаш можело да има иљадници жртви.

Ова со конценртната сала ме постеќа на театарот во Москва пред неколку години, во таква ситуација нема излез без многу жртви, особено со фанатици кои не држат заложници за да преговараат туку само заради убивање. Колку имаше во московскиот театар, 100-200 жртви?

7340ec4f90056119b2b6f04e89760e1e.jpg

E, eve sto ima na MTV

@Dexter26 бегај на спиење, не кажувај глупости. Не е таму Македонија, па сите политика да следат. А посебно не работа на полиција или разузнавање. Еве, нека биде по твое. Одиш на граница и прашуваш. Тие ти викаат: не сме надлежни, оди во разузнавање. Со цел памет мислиш дека ќе те пуштат внатре, па уште и да ти кажат што и како прават?

Прашај го твојот легитимен претставник во законодавниот дом - Парламентот, кој е надлежен за да врши надзор врз разузнавачките служби. Белким тој ќе може во твое име да ги праша разузнавачките служби.

Барем на хартија така пишува, каква е праксата, тоа веќе друга приказна.

Можеби ти треба да легнеш да спиеш, бидејќи не ме познаваш лично за да ги знаеш моите деноноќни навики.

Одговорот е едноставен:

Ако луѓето кои ги увезува владата се учени на вредности кои се косат со вредностите врз кои се темели општеството во кое ти живееш, тогаш државата треба или да не им дозволи влез на тие луѓе на своја територија, или доколку им дозволува влез, да ги држи под надзор и да ги набљудува нивните активности.

мојот одговор е уште поедноставен... владата ги увезува овие луѓе не по своја желба, да ги увезува по своја желба онда е проблем голем...и друга работа не станува збор за 10-20 луѓе па да можеш да ги држиш под надзор и да ги набљудуваш нивните активности.. факт е дека во Франција безбедносните структури ја имаат оплескано ептен... дали намерно, дали ненамерно тоа никој не го знае... ама според мене вакви работи не можат да се случат без АМИН од некои големи играчи од безбедносните органи дали домашни или странски :)

Никако. Начисто сум со моите ставови и сметам дека немам направено никакво злодело.
Не само што агдабеатите со пораките welcome refugees се виновни за убиствава и нередите кои беа несомнени дека ќе се случат, туку се виновни и за помошта која не ја добија децата, жените и вистински постраданите од Сирија.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom