Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.187
Поени од реакции
10.204
Си подранил со листичето малку, ама добро е
Што се тиче мене, јас за тој период немам листиче, го имам само ова :love:
Ова секако ќе оди на репертоар. Не се сеќам да по гледање на некој друг филм сум се осеќал така убаво како по гледање на овој. :love:

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Го глеаше некој Meru? Филмот бил way way бољи од Everest а разработува иста тематика. Го симнав во 1080, се надевам на уживање на екстериерите!

П.С Експериментот ме измачи скроз, очекував нешто mindfuck оно докудрама, океј е информативно, али некако не можев да го поднесам главниот (n)

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
На факултет. Упишав постдипломски и Иво Трајков ми е професор, па денес ни го пушташе филмот :)
Сериозно ме интересира зошто толку малку беше на репертоар филмот? Ептен сакам да го гледам... нешто во Кинотека да се дава или било кај негде, срамота е ова македонски филм само две недели беше на репертоар во Милениум, на никое друго кино.

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.187
Поени од реакции
10.204
Сериозно ме интересира зошто толку малку беше на репертоар филмот? Ептен сакам да го гледам... нешто во Кинотека да се дава или било кај негде, срамота е ова македонски филм само две недели беше на репертоар во Милениум, на никое друго кино.
затоа што немаше добра реклама, за да привлече народ. Јас кога бев првите денови, едвај 10 човека се собраа во кино. А филмот е бонбона, на 3, 4 место ми е од нашиве филмови.

Сега што игра Збор, иста проблематика, слаба скоро никаква реклама и едвај 10 човека во сала. Ама затоа ко Стар Ворс игра, цел град е со билборди и плакати.

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
До пред неколку години, сериозно ја потценував германската кинематографија. Неоправдано. Германија изобилува со сериозно добри режисери, глумци, приказни пресликани на филмско платно.

Покрај многуте одлични германски филмови кои сум ги гледал, денес конечно го изгледав ,,Good Bye Lenin''.
(http://www.imdb.com/title/tt0301357/?ref_=fn_al_tt_1)

Феноменален. Па и повеќе од тоа. Препорачувам.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
najjako mi bese koga na tatko i mu falese pola glava a utvrdija deka se liznal i padnal covekot:D
ќути ќути, слични глупости и нелогичности цел филм
оваа од еден танц падна у депресија после дека ќе си одел овој, глуми нервозна...
а и една од последните реплики, васиковска „I told you so“

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
Ентмен е супер (y). Сношти го изгледав, 8 од 10 комотно. Ентмен влегува во топ3 соло филмовите на Марвел и можда најдобра оригиџин стори, рамо до рамо со Ајронмен од 2008ма. А и фино го вклопија во поширокиот Универзум, со Авенџерс сцените и истереговите, што само доби во целина како заокружување на Втората Фаза од МЦУ филмовите.

Дозата на хумор на ниво (ни пресериозно, ни over the top како Гардианс шо беше), тини-мини акционите сцени стварно јако изведени и сработени (се добива филинг како во сосема друг Свет да се одвива акцијата), Пол Рад фино се стопи со карактерот (за него бев скептик искрено од прва, но сега си делува нечурал), во Скот Ленг МЦУ доби поинаков, мисфит херој, но сепак со чисто срце и желба за искуплење. Лили исто беше закон, бед есс фацата си ја има оддамна, што само и' помогна на публиката полесно да ја долови како Хоуп ван Дајн. Can't wait for some Wasp-Antman combo action! Негативецот опет #Мех, али мање битно на крајот.

Ентони угина ли пред крајот, кога тој куроглавиот го пукаше од хеликоптерот и дадоа само како му паѓа едното крило?? :(:(:(
ППС - Спајдеремен референцата пред крај и пост кредитите !! :cuc::cuc:

Kajgana Shop

На врв Bottom