Фан клуб - РК Вардар

Лелее која утакмица еј, на крај напиздени сите што испуштивме чиста победа и Прибак го дава голов, мислам дека првите 1-2 секунди и Прибак и цела сала се збунија што се деси, фалат овие дерби утакмици на Кале ...

Секогаш морници ме лазат од овој натпревар :place: се сеќавам првпат го однесов братучед ми да му ја всадам црвено-црната страст, прв натпревар за него, пеколна атмосфера, но детево ми се чини ќе се сеќава цел живот, кога после голот на Прибак, цела трибина отиде надоле не се знаеше кој каде гази, кој врз кого е, за 1 секунда го гледам доле си викам го јадев стапот, но за среќа освен патиката шо ја изгуби на момент од таква шутка се беше во ред :pos: е тоа беше Кале таков делириум тешко дека ќе се повтори. :(

На денешен ден еден куп играчи (меѓу кои и некои шо играа на мечот,и сеуште играат во Вардар):pos:изгубија ТЕШКА ПАРА в кладилница со овај "непланиран"гол...:)
Ја играле 52.5 минус,и на крај се појави Немања и уште еднаш се покажа на дело дека нема EASY MONEY:pos:
Како и да е,страшен гол беше,како само успеа да ја закачи топката,додуша и блокот на Металург се растури а Николче како по обичај брка/ше муви...:giggle:
P.S.
Вујо :kruna:...:vozbud:

A posle 3 godini, vakva atmosvera ne moze da se napravi ni na liga sampioni,dzabe Vardar izrasna vo vrven klub, koga poleka pocna da gi brka navivacite za da gi pridobie antickite na nivno mesto, zatoa i vo seha godinava ima mizerna posetenost od edvaj 500-1000 publika.
Ubavo imaat edna parola navivacite Liverpul: "Pobedite se vremeni/momentalni, Gordosta e vecna."

A posle 3 godini, vakva atmosvera ne moze da se napravi ni na liga sampioni,dzabe Vardar izrasna vo vrven klub, koga poleka pocna da gi brka navivacite za da gi pridobie antickite na nivno mesto, zatoa i vo seha godinava ima mizerna posetenost od edvaj 500-1000 publika.
Ubavo imaat edna parola navivacite Liverpul: "Pobedite se vremeni/momentalni, Gordosta e vecna."
Знаеш и сам дека јачината на Вардар и управите на клубот немаат апсолутно никаква допирна точка со атмосферата на трибините и ситуацијата во Комити, така да жити се не ја отварај пак оваа тема :icon_mrgr:
Преклани имавме јака атмосфера на ЛШ на сите утакмици, а бројката истотака варираше во зависност од противникот, лани исто, а атмосферата годинава ќе беше иста како и порано да не се случеше бродолом во Комити, кон во ниту еден случај не е инспириран од управа или од јачината на клубот. Освен во оваа сезона, бројката на СЕХА дуелите се зголеми во однос на годината од кога е снимена видеото и тоа двократно. Никој не ги избркал навивачите, на клипот препознавам еден куп луѓе за кои рака сум сечел дека никогаш нема да се откажат од навивање, а децата пораснаа и ни на крај паметат не им е да дојдат на стадион во моментов. Види кои се воџи, еден од нив не оди на утакмици на навивачка трибина, а ништо и никој не ги спречува.

Јас памтам дека со другарот за глава се држевме чудејќи се како спасија гз пдерчињата и за миг од горните редови на трибината магично се најдов во првите редови, тоа е црвено - црната магија... :D Факт е дека никој не е крив за ситуацијата на Комити кога не знаеме да се обединиме, и попрво сами ќе се испотепаме него ли непријателот, ќе си патиме сега. Бројката на РК Вардар е поголема од предходните сезони, колку и да не е голема 1 000+ души за на ракомет на СЕХА лига е сосема солидно, се кладам дека на најголемото фудбалско дерби во моментов не би имало повеќе од 2 000...А и @Mr.X го разбирам не е муабетот дека силниот Вардар ни направи некакви проблеми, дека послаб Вардар е подобро, само некогаш е многу подобро кога ќе видиш помал број искрени Вардарци како се радуваат на гол за победа во една обична СЕХА лига, кога ќе се израдуваме на гол на фудбал како да сме влегле во ЛШ иако со едната нога веќе сме биле во втора лига, многу е подобро него ли да си ги видиш другарите во редарско елече, или во хамел опрема, а во сала античка публика што дошла во сала само затоа што Вардар е најдобар претставник на Македонија во моментов, што мора да се смириме со мочко, лигуш, педерче како ли да го наречам уште, што до вчера плукал по мојот клуб, а сега да му аплаудирам со овации затоа што кренал рака во стил на Грујо. Вардар го губи сјајот и покрај тоа што реди успеси, врвот на се за мене ќе биде уште и ФК да го префрлат во Аеродром.

Nezapirlivi bas go dopolni toa so ne go kazav.
I ne mi bese muabetot samo za Komiti tuku opsto za site.
Znaci ne mozes da reces deka za Seha e dobra brojka posetenost od 1000 luge za tim kakov sto e Vardar.
Upravata indirketno raboti na brkanje na navivacite,se fokusira na anticka publika, ne na vistinska, koja ke doaga za Vardar protiv bilo koj klub, a ne samo vo Ls.
Kolku i da ne sakame da priznaeme Vardar stana kopija na edno maalsko klubce, koe go mrazam od dnoto na dusata i najmalku sto sum sakal e da staneme kako niv ili zaslivanjata od toa klubce da ni doagaat.

некој да има добар стрим? овој на мтв не ми го отвара.

Натпреваров осекам ке го загубиме само заради глупавиве шутеви на Циндрич.

Ni ebaa mater so isklicuvanjava
Многу нерамноправен критериум на судииве околу исклучувањава. Еве на крај добиваат и тие исклучување.
Одличен натпревар целокупно. Добар Милич. Но вака не смеевме да одиграме последен напад со играч повеќе. Мораше да се одигра некаква акција. Единствена моја замерка е тоа што не одеа малку на ризик за да се победи во последниов напад.

50 секунди до крај,играч повеќе и не ни упатија шут.:confused:Циндриќ на лево крило во последниот напад.:ROFLMAO:Стави го тука Дибиров.

Не е дека не одеа на победа, туку ја градеа акцијата така што ќе се решава во последните секунди. И јас да бев тренер, така ќе ја поставев акцијата :D Имаш сигурен бод во рака во таков случај, плус добри десетина секунди да постигнеш победнички гол. Сега што ништо не одигравме во секундите кога имаа замислено да нападнеме е друга работа.
Одличен резултат со состав во кој недостасуваше Штербик кој е пола екипа. Милиќ достојно го замени денес, одма е поразлично кога голманот нема да биде дупка, како што беа со Колдинг Милиќ и Диви :D Карачиќ покажува дека е лидер на екипата. Дибиров беше одличен со една огромна грешка, кога наместо лесно да реализира контра за +4, се реши да глуми циркузант и противникот стигна на -2, па веднаш и ни израмни и поведе. Декица даде доста важен гол, а имаше една грешка каде што исплива во одбрана при едно додавање на крило. Душаебаев солиден во првиот дел, Македа во вториот. Темпераментноста на Македа колку што е добра во моменти кога го газиме противникот, толку знае да биде и лоша кога го провоцираат во иразмнет меч, па може да направи некоја глупост за исклучување :D Замерка е што денес немавме никаква игра до десните крила, но се на се одигравме одличен натпревар и заслужено дојдовме до бод во меч кој јас лично однапред го сметав за загубен :D

Леле Циндриќ какво дрво е мајко мила. :facepalm: Апсолутно најглуп ракометар од цел Вардар, без грам интелигенција. Добро, не сфаќа типов дека нон стоп прави пробивања со тие неговите идења со глава кроз ѕид?? Аман преку куров, прави едно, па одма уште едно, па после тоа губи топка, бем ти џуџе блентаво ја на тебе. Требаше Игор да игра во втората половина од второто полувреме, онака цела да ја изигра, а не ова хобитов да ми губи топки. Штета, цело време водевме, можевме да победиме.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom