Драга Кајгана (виртуелен дневник)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Src, I want to see the world burn.
Do jutre na profesorku treba da vu pratu email ss summary u 200 zbora za edn ted talk za infidelity, ama mesto toj ja vu prati iskreno mislenje zasto nemoga da napisu summary za temu koja sto otvara mnogo licni prasanja i koja e prilicno intimna bez da ulegnes u kontekst.
U ponedelnik oceukuju da e iskulirana i da ga postue moe iskreno mislenje bez da mi se dere, ili da dojde transformirana u zmaja i da pljuka oganj a za mene ke se pisuev legende kako Milan the brave knight who fought the almighty Dragon!!

На тој што најмногу му веруваш ќе те сјебе за цел живот, а не па некој друг.
И што е најтрагично увек си ја бараш кривицата во себе.
Заебано е, ама тоа е. :toe:

Ќе си пуштам сеа луд збуњен нормалан, шо го вртам.
Ќе ти ставев сега едно искезено смајли, али душа не ми дава. Ај, пријатно.

Интересен ми е процесот на физичката манифестација на мислите. Набљудувам, еве нечии други мисли потикнуваат да каже некои зборови (да речеме пробува да ти направи вербално убиство) и ти тој збор го слушаш го примаш со умот, го поврзуваш со сите минати искуства, донесуваш заклучок врз база на тие искуства си ставаш некоја етикета и почнуваш се поврзуваш со тоа. Тие мисли почнуваат физички да се манифестираат во телото, се додека е во форма на мисла без манифестација е лав во кафез. Можеш да го набљудуваш без да ти направи ништо. Но тука лавот скоро секогаш е надвор, и зависи од денот/мислата си наебал или не. Односно физичката манифестација ака чувства може да биде тешко дишење, грчење на стомакот, гадење, адреналин, конфузни мисли со неразумни реакции во случајот на негативни. Или како бомба во телото што те разнесува. Сега тука не знам дали би можел да се сопре овој процес без да бидеш издишен, јас не верувам, но откако ќе те издиши најбитно е да уживаш во болката.(y)
затоа што ми се може
zz

Последно уредено:
  • Ми се допаѓа
Reactions: 048
Ги глеам оние издркотините од „Чарли Хебдо“ и искрено око нема да ми трепне ако некој од нив наебе од некоја милитантна група.
На се` уште пресен гроб мочаат бре, како немаат барем малку common sense.

http://fokus.mk/komu-mu-prechat-bozhjite-domovi/
Добри луѓе: Џамиите се Божји домови и Крива Паланка ќе има свој Божји дом.
Еден од колегите што нај најмногу си живеам е муслиман. Никогаш тоа не ми е правило проблем со оглед на тоа што доаѓам од градот кој има 99% христијани. Човек на место, ама за разлика од него овдешниве така наречени муслимани кој до вчера се сликаа во црквите никогаш нема да ги сметам за некој верници, посебно откога лани се појавија за првпат некој брадести луѓе па сега наеднаш исламски објект и истите тие кој се најголеми алкохоличари и јадат повеќе свинско од просеног србенда станаа исламски верници со увозен оџа. А и го заборавив фактот што им се даде и квалитетна сума на пара.

Нека не сметаат за дивјаци, фашисти, шовинисти , ма што сакаат едноставно неможе на некој да му текне да си направи импровизирана џамија во центарот на градот. Посебно фактот што во 5 часот на сабале да ечи некоја молитва, а од околу сите христијани. Во буквална смила најблиската муслиманска куќа ако може и така да се нарече ќе е на еден километар од објектот.
Соживот ќе има во Крива Паланка кога такви работи кој се прават само од инает,провокација на Паланчани ќе престанат.

Со оглед на тоа што ги познавам луѓето од мојот град ова нема да застане на ова посебно на тоа што сега притисокот за џамија ќе е поголем отколку претходно. А се сомневам дека и имало некоја идеја за џамија ама лесно запалив народ сме. Џабе е секој обид за проповедање на некој си соживот со оглед на тоа што муслимани во последните 50тина години се секогаш персона нон грата во градот.

Далеку сме ние од таканаречените европски вредности, посебно со секогаш ама баш секогаш акциите со скриени намери на горенаведните. Можеби и ќе се изгради џамија со ненорамален притисок и полициски ќотек ама со оглед на тоа што ја видов реакцијата на сите граѓани викендов за навек ќе си направат тие "муслимани" непријатели. Место да се градат училишта , болници, некој познавајки го менталитетот на градот решава да се подиграва со народот. Само не сфаќа дека се ова може да излезе од контрола. Неверувам дека некогаш некој паланчанин е отидел да прави проблеми во друг град , а не посебно и на муслимани. Најдобар начин е да се остави како што и беше досега.

Убав викенд забави на сите страни,а ти си дремеш дома,затоа што си мртов болен.Нема смисла да идам,на некому да му шмрчкам и кашлам на маса.А нормално копуциве ко сум здрав нигде ги нема да викнат,али затоа сега замараат за излагање.

@wot

Два дена по ред разислувам, читам и гледам што ќе стигнам по ред за Life is Strange. Дали сум нормален?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom