Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
NeUo3jF.png

Olivier Giroud has scored the 2000th goal under Arsene Wenger's management of Arsenal (all comps).

Arsenal goals under Wenger:
1st: @IanWright0
100th: Overmars
500th: @ThierryHenry
1,000th: Reyes
2,000th: Giroud

Исто и ова, на Чех му требаат уште 2 клин шита за да избие на прво место.

Most clean sheets in Premier League history:
David James (169)
Petr Čech (168)
Mark Schwarzer (151)

п.с: не ми се верува дека Дејвид Џејмс е лидер...

тешка победа денес иако така не кажува резултатот, Санчез некако многу беше отсутен денес и цело време само мафташе со рацете и беше нервозен на соиграчите.

Три бода у џеб. Првото полувреме бевме ужас со само една салам шанса. Одбраната беше реално шит. Не знам на полувреме што им кажал Венгер, ама тоа што го кажа имаше резултато. Баш у последниве 5-6 години пратам разлика од прво лошо полувреме, во второ како играме. 90% од случаевите играме 200% подобро. На чичо му е усовршен говорот на полувреме и мотивирањето на играчите. Денес исто. Белерин, кога му скина празен гол на Гомис и кога се лупна у статива. :cuc:Која пожртвуваност и дедикација. :cuc:
Пенал ситуацијата беше сумљива, но го удри во рамо чинам, башка што топката идеше во играч на Арсенал, не спречуваше чист шут кон гол. Добра одлука на судијата. Сумљиво беше и за вториот гол, од Кош фаул немаше никако, прашање е дали имаше од Жиру.
За оние што тагуваа по Фабрегас-не го зема Венгер зошто имаме играч со исти карактеристики, плус појак.
Добро за Арсенал беше и голот на Кембел, не за утакмицава зошто и со и без голот ќе победевме, туку за самодовербата на Кембел, зошто може да ни е многу клучен играч во следниот месец, ради повредите посебно на позиција десно крило.
Полека почнуваме да се издвојуваме со Сити на врвот на табелата, да не продолжиме со исто темпо со повредиве и те како ќе гриземе за титулата, нешто во што никој не веруваше, вклучувајќи ме и мене поради лошиот трансфер период. But Arsene knows. :)
Одлична прилика имавме да сме сами на врвот, но нафташките пички у 90та се спасија.

У среда идеме дисциплинирано, може бод ама ги сакам трите, а и сме способни за тоа.

Victoria concordia crescit :ojeaa:

Ауу Озил
Нека се множат победиве, одлично изработено второ полувреме. Имавме ептен многу среќа прво, Чех најдобар голман што некад заиграл за нас.
Али момент на натпреварот беше спасувањето на Белерин( иако беше свирнат офсајд) кога се збрца у стативата, ја мислев ташаците на статива ги остаи.

Само вакви да ги редиме, јас нареден натпревар ги гледам во живо
giphy.gif
giphy.gif
giphy.gif
Нека не донесе Чех до финале ЛШ па тогаш можеме да зборуваме дали е најдобриот голман што заиграл за Арсенал.

Три бода у џеб. Првото полувреме бевме ужас со само една салам шанса. Одбраната беше реално шит. Не знам на полувреме што им кажал Венгер, ама тоа што го кажа имаше резултато. Баш у последниве 5-6 години пратам разлика од прво лошо полувреме, во второ како играме. 90% од случаевите играме 200% подобро. На чичо му е усовршен говорот на полувреме и мотивирањето на играчите. Денес исто. Белерин, кога му скина празен гол на Гомис и кога се лупна у статива. :cuc:Која пожртвуваност и дедикација. :cuc:
Пенал ситуацијата беше сумљива, но го удри во рамо чинам, башка што топката идеше во играч на Арсенал, не спречуваше чист шут кон гол. Добра одлука на судијата. Сумљиво беше и за вториот гол, од Кош фаул немаше никако, прашање е дали имаше од Жиру.
За оние што тагуваа по Фабрегас-не го зема Венгер зошто имаме играч со исти карактеристики, плус појак.
Добро за Арсенал беше и голот на Кембел, не за утакмицава зошто и со и без голот ќе победевме, туку за самодовербата на Кембел, зошто може да ни е многу клучен играч во следниот месец, ради повредите посебно на позиција десно крило.
Полека почнуваме да се издвојуваме со Сити на врвот на табелата, да не продолжиме со исто темпо со повредиве и те како ќе гриземе за титулата, нешто во што никој не веруваше, вклучувајќи ме и мене поради лошиот трансфер период. But Arsene knows. :)
Одлична прилика имавме да сме сами на врвот, но нафташките пички у 90та се спасија.

У среда идеме дисциплинирано, може бод ама ги сакам трите, а и сме способни за тоа.

Victoria concordia crescit
:ojeaa:

Ме наежи , посебно овој дел !! :aplauz:

Ауу Озил

Нека не донесе Чех до финале ЛШ па тогаш можеме да зборуваме дали е најдобриот голман што заиграл за Арсенал.
Чех кога е на гол, колку поопуштено си го гледам тимот ,релаксација, за разлика од друг голман кој не однел до финале, ми се треселе на секој натпревар да не напраи некој познат кикс.

Си имаше Леман испади во празно ама далеку од тоа дека не беше добар голман.

Ама и Чех како му се постави на Гоми, свака час, поставеноста му беше "гол ќе дадеш преку мене мртов", од тука имаше време и Белерин да стаса да интервенира, Гоми изгуби 2-3 секунди во размислување што да прави.

Не ја изгледав денес, ама ептен ми е мерак што сме победиле со Велшаните, и тоа убедливо.

Victoria concordia crescit :ojeaa:

Tuka mora da te citiram, da bevme nie vo pozicija na Swansea kje baravme penal ? Bidejki sekoe namerno igranje so raka se kaznuva so penal. Ja sekad se stavam vo nivna uloga, pa mislam deka bea oshteteni.

Drugo, za mene Cech zaedno so Sanchez se mozhebi najdobrite dva transferi vo poslednite 5 god. I Ozil, sekako. Super pobeda na tezhok teren, no sega ni e potrebno chudo, vo sreda.

Drugo, za mene Cech zaedno so Sanchez se mozhebi najdobrite dva transferi vo poslednite 5 god. I Ozil, sekako. Super pobeda na tezhok teren, no sega ni e potrebno chudo, vo sreda.

Дури и да победиме у среда, пак мора да победиме у Атина.
Само ќе биде дали со 1 или 2 разлика.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom