Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
У курац ако е точно за Белерин.

Точно е, имаш на официјалната, официјално сме наебани за утре, Белерин едвај се справуваше со Коста, а Дебуши не сакам да помислам шо ќе му се деси. Затоа напишав у темата за ЛШ дека 99% Баерн тепа, само не ме разбраа изгледа :cool:

Епа не е можно колку само среќа немаме.У период од две недели изгубивме шесто првотимци и први пикови од клупа.

Не ми лафи, нерви ми се кинат, имаме уигран, компактен тим, солидно избалансиран, ама повредиве маме ни ебаваат, само заради нив мислам дека ќе ни биде тешко да го освоиме првенството

Кoлку е сериoзнa пoвредaтa нa Белерин ?
Ќе биде спремен зa викендoв ?

Sent from my LG-D620 using Tapatalk

Сигурно Венгер не е будала да го остави Белерин дома против тим како Баерн и да го игра Дебуши кој ни со Шефилд не знаеше кај тера. Сигурно е повреден, се надевам само дека за викендот ќе биде спремен и дека Венгер е повеќе претпазлив.

Нема продолжување на договорите за Артета, Фламини и Росицки. Барем такви се шпекулациите. Конечно. Единствено на Росицки би му го продолжил за да се пензионира со стил во Арсенал. А, и 7цата и 8та редно време е да ги земе некој друг.

Конечно свежа крв е потребна.Треба да се почне со нивна замена уште во Јануар, барем еден играч да земеме, таман ќе има време да се адаптира за наредна сезона и плус да помогне во вториот дел од сезоната, како Габриел лани.
Шо фајде имаш од играч кој е способен да игра само 3 месеца во сезоната, од вакви играчи секоја сезона се правеше илузија дека имаме голем состав, а тие сиромашките 2/3 од сезоната се повредени.Во овие илузионисти спаѓа и британското јадро, да им ебам крефките ножиња.

Мислам дека не се играчите кревки колку што е медицинскиот тим неспособен.Со години предњачиме на табелите за најмногу повредени играчи.Играчи што немале никакви проблеми со повреди во кариерата, доаѓаат во Арсенал и неможат сезона да истераат.Играчи што се мачеле со повреди во Арсенал одат во друг клуб и ги снемува проблемите.Играчите се последни на листата на одговорност за повредите.

Сигурно Венгер не е будала да го остави Белерин дома против тим како Баерн и да го игра Дебуши кој ни со Шефилд не знаеше кај тера. Сигурно е повреден, се надевам само дека за викендот ќе биде спремен и дека Венгер е повеќе претпазлив.
Еве читам што пишале англиските медиуми, Белерин се пожалил на мала болка кај препоните и веројатно превентивно е оставен во Лондон за да не се истегне или да се повреди.

Мислам дека не се играчите кревки колку што е медицинскиот тим неспособен.Со години предњачиме на табелите за најмногу повредени играчи.Играчи што немале никакви проблеми со повреди во кариерата, доаѓаат во Арсенал и неможат сезона да истераат.Играчи што се мачеле со повреди во Арсенал одат во друг клуб и ги снемува проблемите.Играчите се последни на листата на одговорност за повредите.

Да шо викаш, не може цела вина кај играчите да се префрли, јас лично мислам дека е до тренинзите.
Медицинскиот тим скоро ремнот го нарпавивме и џабе е, еве пак имаме 8 играчи повредени уште во 11 коло.Ама некои од тие повредените константно си губат по 2/3 од сезоната, играчи како: Велбек, Вилшер, Волкот, Чемберлејн, Росицки, Артета и прават една илузија дека имаме широк состав, а уствари немаме, цел терет од сезоната паѓа на 13-14 играчи, епа и тие се луѓе, ако ги играш без престан ќе се исповредат.

Додека сум хејтерски расположен нешто друго шо ме нервира е начинот со кој Венгер менаџира со резервите.Зошто Дебуши,Чемберс,Гипс,Кембел се во многу слаба форма кога ќе им се даде шанса, затоа што немаат утакмици под нозете, фатиле 'рѓа од што седат на клупа.Мора Венгер да ги среди тие мини ротации ако сакаме да ја завршиме сезонава со некој успех.Со тие мини ротации ќе се одморат и клучните играчи и ќе се спречи појавата на дополнителни повреди.
Еве на пример повредата на Ремзи можеше да се избегне, ако почесто беше ротиран, бар на десно крило можат да играат:Кембел,Волкот и Окс.
Белерин е 20 години, а моментално е преигран, на сите утакмици играше, освен со Шефилд, дури и за Шпанија У21 ги игра по 90мин.Ако Венгер не го ротира, може да му ја ебе кариерата ко на Вилшер.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom