- Член од
- 11 јули 2014
- Мислења
- 1.124
- Поени од реакции
- 341
Дa.Да не имате проблеми со бумот? Де има слика, де вика Слаб сигнал проверете ја антената.
Уште полош е сигналот за бумот а па сигналот мобилен е дабетер.Се исто, само име сменија. Нема ни нови понуди, ни ништо, џабе се надевавте
1111да не знае некој кој е пин кодот за xxx каналите? Преку кам модулот се отклуцени ама преку ресиверот приклучен на обицен (стар) тв бара пин
Па се префрлив на боом пред 3 дена и задоволен сум од сликата со внатрешна антена (стара милион години) и сликата е океј, предходно имав кабловска и во споредба со сликата таму, боомот е за нијанска подобар иако некои канали се исти по квалитет. Иначе се наоѓам на тешко место (на 1ви спрат опкрузен со згради) па затоа незнаев каков же биде сигналот со собна па прашав погоре каква антена да земам. Пробав со 2 собни антени (2те стари) и добивам јачина на сигнал 90-95 и квалитет на сигнал до 100. Сега засега задоволен сум мада ќе видиме каква ке биде сликата кога ке врне и слично и btw се наоѓам во Струга ако некој го интересира Фала за одговорите и поздрав[DOUBLEPOST=1446238481][/DOUBLEPOST]Кај нас стално зеза. Во кујна да уклучам миксер, у соба кај мене нема да има слика, до толку е за нигде. А не дај Боже да има пренос на некој спортски натпревар - иди убиј се. Ама озбилно викам - иди убиј се. Да не ти текнало да мрднеш во близина на телевизорот. На интернет си гледам. Треба надворешна антена, ама кој ги врти. Едвај чекам декември, да истече договорот и да се спасам од него.
не фака ниеден..тоа родеилтеска контрола[DOUBLEPOST=1446239067][/DOUBLEPOST]1111? Овој ти да не го имаш менвано некогаш пошто пинот на бум тв ресиверите по дифолт е 1234.
UPDATE: го најдов кодот: 0000Па се префрлив на боом пред 3 дена и задоволен сум од сликата со внатрешна антена (стара милион години) и сликата е океј, предходно имав кабловска и во споредба со сликата таму, боомот е за нијанска подобар иако некои канали се исти по квалитет. Иначе се наоѓам на тешко место (на 1ви спрат опкрузен со згради) па затоа незнаев каков же биде сигналот со собна па прашав погоре каква антена да земам. Пробав со 2 собни антени (2те стари) и добивам јачина на сигнал 90-95 и квалитет на сигнал до 100. Сега засега задоволен сум мада ќе видиме каква ке биде сликата кога ке врне и слично и btw се наоѓам во Струга ако некој го интересира Фала за одговорите и поздрав[DOUBLEPOST=1446238481][/DOUBLEPOST]
не фака ниеден..тоа родеилтеска контрола
На главниот тв преку кам модул е појке од супер сликата без сецкање и слично а на другиот тв (стар самсунг) имам антенска жица како антена и не барам чуда туку колку да се гледа нешто хахаха таму на пола се сигналот и јачината на сигналот ама на некои програми оди до 80 (јачината) во глобала задоволен сум од боомов.Води се спрема берот. Тој треба да е 0. Доколку е нула, нема да имаш воопшто сецкање. А, за ко ќе врни... То е друга прича. Кај мене обично имам проблеми после дождот.
па на далинското ке стегнеш на инфо дугмето (i) и ке добиеш информации за моменталниот каналА како гледате колкава е јачината?