A1 TV Lite (ONE BoomTV/Vip TV Lite) безжична DVB-T телевизија - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

Член од
11 јули 2014
Мислења
1.124
Поени од реакции
341
Ко што кажа @Зајче, МОРА антена, било да е надворешна било да е внатрешна мада зависи од местоположбата кај што се наоѓаш. Кај мене со внатрешна фаќа одличен сигнал а доколку имаш проблеми тогаш пробај со надворешна.

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Да не имате проблеми со бумот? Де има слика, де вика Слаб сигнал проверете ја антената.

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Се исто, само име сменија. Нема ни нови понуди, ни ништо, џабе се надевавте :D
Уште полош е сигналот за бумот а па сигналот мобилен е дабетер.
По нова година ми истекува договорот за бум и не мислам да го продолжувам а за мобилниот ќе треба да почекам до 05/2016

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.575
Поени од реакции
932
да не знае некој кој е пин кодот за xxx каналите? Преку кам модулот се отклуцени ама преку ресиверот приклучен на обицен (стар) тв бара пин

Член од
22 октомври 2011
Мислења
1.281
Поени од реакции
798
да не знае некој кој е пин кодот за xxx каналите? Преку кам модулот се отклуцени ама преку ресиверот приклучен на обицен (стар) тв бара пин
1111

Sent from my C2105 using Tapatalk

Член од
11 јули 2014
Мислења
1.124
Поени од реакции
341
1111? Овој ти да не го имаш менвано некогаш пошто пинот на бум тв ресиверите по дифолт е 1234.

shumecha.tableta

Модератор
Член од
26 декември 2013
Мислења
3.324
Поени од реакции
17.789
Кај нас стално зеза. Во кујна да уклучам миксер, у соба кај мене нема да има слика, до толку е за нигде. А не дај Боже да има пренос на некој спортски натпревар - иди убиј се. Ама озбилно викам - иди убиј се. :D Да не ти текнало да мрднеш во близина на телевизорот. На интернет си гледам. Треба надворешна антена, ама кој ги врти. Едвај чекам декември, да истече договорот и да се спасам од него. :D

Член од
22 октомври 2011
Мислења
1.281
Поени од реакции
798
1234 да тој е.
Јас го имам сменето.
А за смена на бумот и јас завршувам со нив после 6 години,ништо ново од програма,арена нема и чао,пријатно Бум тв

Sent from my C2105 using Tapatalk

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.575
Поени од реакции
932
Кај нас стално зеза. Во кујна да уклучам миксер, у соба кај мене нема да има слика, до толку е за нигде. А не дај Боже да има пренос на некој спортски натпревар - иди убиј се. Ама озбилно викам - иди убиј се. :D Да не ти текнало да мрднеш во близина на телевизорот. На интернет си гледам. Треба надворешна антена, ама кој ги врти. Едвај чекам декември, да истече договорот и да се спасам од него. :D
Па се префрлив на боом пред 3 дена и задоволен сум од сликата со внатрешна антена (стара милион години) и сликата е океј, предходно имав кабловска и во споредба со сликата таму, боомот е за нијанска подобар иако некои канали се исти по квалитет. Иначе се наоѓам на тешко место (на 1ви спрат опкрузен со згради) па затоа незнаев каков же биде сигналот со собна па прашав погоре каква антена да земам. Пробав со 2 собни антени (2те стари) и добивам јачина на сигнал 90-95 и квалитет на сигнал до 100. Сега засега задоволен сум мада ќе видиме каква ке биде сликата кога ке врне и слично и btw се наоѓам во Струга ако некој го интересира :) Фала за одговорите и поздрав[DOUBLEPOST=1446238481][/DOUBLEPOST]
1111? Овој ти да не го имаш менвано некогаш пошто пинот на бум тв ресиверите по дифолт е 1234.
не фака ниеден..тоа родеилтеска контрола[DOUBLEPOST=1446239067][/DOUBLEPOST]
Па се префрлив на боом пред 3 дена и задоволен сум од сликата со внатрешна антена (стара милион години) и сликата е океј, предходно имав кабловска и во споредба со сликата таму, боомот е за нијанска подобар иако некои канали се исти по квалитет. Иначе се наоѓам на тешко место (на 1ви спрат опкрузен со згради) па затоа незнаев каков же биде сигналот со собна па прашав погоре каква антена да земам. Пробав со 2 собни антени (2те стари) и добивам јачина на сигнал 90-95 и квалитет на сигнал до 100. Сега засега задоволен сум мада ќе видиме каква ке биде сликата кога ке врне и слично и btw се наоѓам во Струга ако некој го интересира :) Фала за одговорите и поздрав[DOUBLEPOST=1446238481][/DOUBLEPOST]
не фака ниеден..тоа родеилтеска контрола
UPDATE: го најдов кодот: 0000

Последно уредено:
Член од
11 јули 2014
Мислења
1.124
Поени од реакции
341
Води се спрема берот. Тој треба да е 0. Доколку е нула, нема да имаш воопшто сецкање. А, за ко ќе врни... То е друга прича. Кај мене обично имам проблеми после дождот.:pos:

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.575
Поени од реакции
932
Води се спрема берот. Тој треба да е 0. Доколку е нула, нема да имаш воопшто сецкање. А, за ко ќе врни... То е друга прича. Кај мене обично имам проблеми после дождот.:pos:
На главниот тв преку кам модул е појке од супер сликата без сецкање и слично а на другиот тв (стар самсунг) имам антенска жица како антена и не барам чуда туку колку да се гледа нешто хахаха таму на пола се сигналот и јачината на сигналот ама на некои програми оди до 80 (јачината) во глобала задоволен сум од боомов.

Член од
11 декември 2009
Мислења
292
Поени од реакции
103
А како гледате колкава е јачината?

Kajgana Shop

На врв Bottom