Не го пишував јас документот за да се негирам. Таа табела е за ладната климатска зона.I ko ke prodolzis da citas i na 39-strana ke se negiras sam sebe.
Cico strelec ko te citam vaka stvarno mi fali cico Zoran from serbia pa ti stvarno verues u ovie sranja od podatoci...[DOUBLEPOST=1446059968][/DOUBLEPOST]@Vanlok pa tolku be druze....realno za 25000 ke gree kako za 25000, koj saka podobro ima i od 50-60000...bucela, glasna bila, neduvala toplo...sakaat avion....za 30k klima e za u 15m2 t.e spalna....za u dnevna nad 25m2 da ti bide toplo cela zima bez dogrevanje 30k se malce pari, ama do nekoi -7 ke vrsat rabota a toa e 80%-90% od zimata.
Da mu pisam da ni se vrati nekako e prazno bez nego a...Cico strelec ko te citam vaka stvarno mi fali cico Zoran from serbia pa ti stvarno verues u ovie sranja od podatoci...
Konecna odluka mi e pomedju Toshiba Suzumi RAS-B16N3KV2-E1 twin rottary koja mi ja nudat za 1035e so montaza i 3god. garancija i Gree lomo GWH18QD-K3DNA1G/O okolu 930e so montaza i 5 god. garancija!
Aj sega bidi pameten [DOUBLEPOST=1445962176][/DOUBLEPOST]
a koja bi bila za tebe "sredno-umerena-dovolno tocna-nepremnogu detalna" analiza?Druze napravi li sporedba pomegju parametrite na dvete klimi?
-SCOP za trite fiksni temperaturi +7,-7,-15 stepeni
-emitirana toplina vo KW pri ovie tri fiksni temperaturi
-kolicina na izduv vo m3/h
-kakvi greaci imaat (ako voopsto imaat), kako se odnesuvaat pod -10..
Iskreno, iako ne sum nikakov poznavac na ovaa oblast, ama me nervira toa sto 99% od debative ovde se krajno povrsni i subjektivni analizi od tipot "super e ", "najdobra e" ili preterano detalni analizi za osnovi na termodinamika, vodni pumpi i razmontiranje na bolcni od 101. Inaku blagodaren sum na site sto trpelivo odgovaraa i na moite glupi prasanja
За кој ефтин даикин мислиш што е на промоција?Ti go postirase dokumentot od 38-strana kao deka e do -7 ama ete ima u dokumantot i za na -15 i -22. Ladna/neladna zona, bitno ke raboti i na tie -15, u nekoja B klasa ili C klasa ama bitno ke raboti.
Uredot e so ist kompresor kako toj u evtiniot daikiin sto e na promocija, razlikata eventualno e ako e so dvoreden izmenuvac Dainikot i u cenata. Cozyto po servisnoto e so kapilara a Daikinot nemozam da utvrdam za 35kata, po servisnoto samo kaj modelot 50 i 60 stoi deka e so EEV sto nemoze da se procita od dijagramot i kaj 35kata.
Istiot kompresor go ima i kaj daikin vo 2 razlicni po kapacitet....35kata i 25kata, so nominalen PowerInput 940W 35kata a 700W 25kata.
@moongoses Stavam opklada deka gi ima na eurovent, ne bas site modeli ama gi ima...ako ti smeta da gi ima kako vivax ili druga nalepnica ondak gi nema a deka se isti isti se
-Iskreno pobarav i jas specifikacii i nedobiv bas nesto posebno sto zasluzuva da go spodelam tuka...eve ke se potrudam do vikendov da gi najdam potrebnite informaciiDaj nekoja informacija za Console Gree, i dali moze da ja ima taa console sto e so optional za poniski temperaturi, bidejki ja ima vo katalogot. Bev vo greemak tie tamu vrska nemaat sto prodavaat i sto e sto.
Da ne gi vrakam stranicite nazad uste cekam kako sto veti za podetalni informacii