Дежурна Ординација! #2

Член од
22 јануари 2012
Мислења
660
Поени од реакции
421
Здраво на сите. Пред една недела, вежбав во теретана (нозе) и наредниот ден имав некоја блага болка на десниот тестис. Како што минуваа деновиве десниот тестис ми е паднат подолу за разлика од левиот.Изгледа како да е отечен. Немам никакви болки на десната страна никаде, освен блага болка на десниот тестис. Направив сам преглед и осетив како да е има некоја лигава материја околу тестисот. Закажав одма за уролог, слободно имаше во вторник. Па сега ме копка, сакам да знам од прилика што би било. Помош некој?

Последно уредено:
Член од
24 декември 2013
Мислења
470
Поени од реакции
661
Odi na urgenten ima dezuren urolog sigurno za da se iskluci torzija na testis.Ne cekaj do vtornik

Sent from my GT-S6500D using Tapatalk 2

Член од
22 јануари 2012
Мислења
660
Поени од реакции
421
Odi na urgenten ima dezuren urolog sigurno za da se iskluci torzija na testis.Ne cekaj do vtornik

Sent from my GT-S6500D using Tapatalk 2
Моментално во струмица нема дежурен уролог, а колку што читав јас имам некој симптоми на хидроцела, или пак имам истегнато мускул додека сум вежбал..

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.203
Поени од реакции
10.232
истово го пишав и темата за констипација, HELP!

Бев на операција и една недела лежев у болница. Веќе 10 дена не сум иден по голема нужда. Конците уште не ми се вадени и сега од време на време знае да ме тера по голема нужда (ги преполнив веќе цревата), ама ко отидам во вц изметот ми е ептен стврднат и се плашам да не пукнам конците од напнување, па да си направам поголема белја. Има ли нешто природно што може да го омекне изметот во цревата и да ме протера? Газот што ќе боли, ќе боли, за раната ми е, да не се отвори.

И сериозен сум, затоа очекувам сериозни одговори.

Член од
22 јануари 2012
Мислења
660
Поени од реакции
421

Бев на операција и една недела лежев у болница. Веќе 10 дена не сум иден по голема нужда. Конците уште не ми се вадени и сега од време на време знае да ме тера по голема нужда (ги преполнив веќе цревата), ама ко отидам во вц изметот ми е ептен стврднат и се плашам да не пукнам конците од напнување, па да си направам поголема белја. Има ли нешто природно што може да го омекне изметот во цревата и да ме протера? Газот што ќе боли, ќе боли, за раната ми е, да не се отвори.

Според мене треба да избегнуваш тврда храна како тестенини, кроасани се што носи до запек. Мое мислење е да јадеш супи , манџи, течни храни за да го омекнат изметот. Конзумирај течности исто така како чаеви и вода.

Член од
8 октомври 2007
Мислења
4.680
Поени од реакции
8.511

Како генерален совет би му дошло...јади повеќе овошје и зеленчук, храна богата со т.н dietary fiber, пиј многу вода.
Ако сакаш нешто конкретно пробај сушени сливи, насабајле на гладно, по неколку, со многу вода. Исто така кивито би требало да помогне, а би можел и да пробаш и со рицинусово масло.
Еве линкови:
http://www.medicinenet.com/top_foods_for_constipation_relief/article.htm
http://www.webmd.com/drugs/2/drug-278/castor-oil-oral/details

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146

Чепчиња за прочистување т.е клизма. Ем ќе се олесниш ем нема конци да скинеш.

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
нешто повеќе ако може да ми кажеш за ова?
Барај во аптека чепчиња за протерување. За пола саат ќе се прочистиш без никакви болки. Навечер во чаша стави и 5 суви сливи потопени со вода и сабајлето испиј ја водата и изеди ги сливите. Пиј повеќе течности посебно супа.

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.203
Поени од реакции
10.232
Барај во аптека чепчиња за протерување. За пола саат ќе се прочистиш без никакви болки. Навечер во чаша стави и 5 суви сливи потопени со вода и сабајлето испиј ја водата и изеди ги сливите. Пиј повеќе течности посебно супа.
Фала ти, ќе го послушам советот, па се надевам ќе помогне.

Член од
4 јануари 2008
Мислења
505
Поени од реакции
65
Бев на очен лекар,имам мал диоптер,0.25,ми кажа не мора да носиш очила,али ако сакаш вика носи ги дур возиш навечер(пошто тогаш иам мал проблем).Го прашав дали ќе се намали диоптерот ако носам наочари,ми рече неее нема шанси...е сеа,еден другар ми кажа дека и он имал мал диоптер,отишол,му дале очила,ги носеше неколку месеци,отишол на контрола и му рекле дека му го снемал диоптерот...

па сеа не знам што е вистина,дали тоа што го кажа лекарот иили другаров...некој совет,да носам наочари или ?
Diopter moze da se namali ama kompletno da se koregira toa ne e mozno ali moj sovet ako imas maka nosi si ne e nisto stramno poarno zatoa sto ima moznost da ti se zgolemi, e sega vo vrska so drugar ti mozebi napravil doktorot greska da si se konsultira so uste eden doktor mozebi voopsto ne trebalo da nosi naocari. Spored mene pobaraj uste eden sovet I pregled od drug lekar pa vidi si za sigurno zatoa sto ovaj Tvojot diopter e mnogu mal pa da ne e napravena greska vo pregledot

Член од
14 август 2015
Мислења
3
Поени од реакции
0
Веќе втор ден имам проблем чувствувам големо трнење на нозете,прстите од нозете,бутовите
Понеделник ќе посетам лекар . Дали вие знаете од што може да ми се случи ? Читав на интернет дека може да е поместување на пршлен од рбетот ? Кажете барем нешто да знам што ме очекува на лекар.

Член од
6 февруари 2014
Мислења
1.016
Поени од реакции
874
Ај ќе ве замолам да ми кажете што означува терминот балџинг?

Kajgana Shop

На врв Bottom