Barclays Premier League - Season 2015/2016

Кој ќе биде новиот шампион во Премиер лигата?

• Вкупно гласачи
    465
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Никој неможе да ти земе 10/10 воздушни дуели. Дури ни Крауч. :D

Ај за последен пат, да не замараме по другите. :D За мене класична 9ка е напаѓач кој може да игра само најистурен, исклучиво во 16ник кога неговиот тим е во напад (стави му играч пред него ќе се изгуби...или барем ќе биде многу понепредуктивен), да игра исто добро и со нога и со глава и нормално да има само една задача - да дава голови. Значи да има 10 допири со топка и да има дадено 2 гола. Руни, Суарез, Агуеро...сите се далеку поуниверзални играчи, кои според мене ќе бидат исто продуктивни (ако не и повеќе) кога би играле со уште еден играч пред нив (на ПЕС речник - CF, не ST). Испаѓаат од 16ник, земаат топка, креират напади, шутираат од 20 метри.
Ама тоа што они се поуниверзални и можат да пружат добра партија на крило и на лев бек не значи дека не се класични деветки :)
Сега, можеби глупост ќе те прашам ама според тебе ни Анри не е класична 9ка, зошто се извлекуваше до сопствена половина и ровареше до шеснаес, па завршуваше со гол :)

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Тоа зависи од тактиката на тренерот, Џеко играше зад Агуеро на многу утакмици за да му сметнува топки со глава и ослободи простор...Слични и Левандовски за Геце кога беа во Борусија.
Агуеро е баш класична 9ка според мене, многу моќен во прием на топка, извонреден осет за гол и ја има онаа стартна брзина кога треба да направи финта и испрати шут со било која нога.
На секоја останата позиција ќе биде хендикеп да го играш оној играч.
Да да, тоа плус. Мене ми текнува дека кај Рафа, Крауч играше позади Торес, Кајт, Белами, баш поради ова, за да им спушта топки.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.804
Поени од реакции
44.106
Ама тоа што они се поуниверзални и можат да пружат добра партија на крило и на лев бек не значи дека не се класични деветки :)
Сега, можеби глупост ќе те прашам ама според тебе ни Анри не е класична 9ка, зошто се извлекуваше до сопствена половина и ровареше до шеснаес, па завршуваше со гол :)
Анри во Барса мислам дека играше повеќе крило, бидејќи Ето беше во средина мислам. Анри во Арсенал, искрено неможам да ти одговорам...10тина години сум бил тоа време, сигурно не сум гледал кој на која позиција игра. :D Знам дека играше многу често со Бергкамп, Кану, Вилторд...кој играл поистурен појма неам. xD

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Анри во Барса мислам дека играше повеќе крило, бидејќи Ето беше во средина мислам. Анри во Арсенал, искрено неможам да ти одговорам...10тина години сум бил тоа време, сигурно не сум гледал кој на која позиција игра. :D Знам дека играше многу често со Бергкамп, Кану, Вилторд...кој играл поистурен појма неам. xD
Кој ти е бе овој обид за политички одговор, „ја незнам“ :D хахахахах

Член од
26 јануари 2009
Мислења
7.633
Поени од реакции
6.440
Суарез и Агуеро се ''second striker'' oдносно напаѓачи кој се најдобри кога имаат партнер во нападот. Тоа им е природна позиција.
Но тоа не значи дека неможат да играат осамени во нападот и не ги прави послаби од Ширер во никој случај. :D

И како бе играле поназад за да спуштаат топки? Топки најчесто се спуштаат од втора статива на пеналтик. Ваљда не им центрирале надвор од шеснаесетник?

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Суарез и Агуеро се ''second striker'' oдносно напаѓачи кој се најдобри кога имаат партнер во нападот. Тоа им е природна позиција.
Но тоа не значи дека неможат да играат осамени во нападот и не ги прави послаби од Ширер во никој случај. :D

И како бе играле поназад за да спуштаат топки? Топки најчесто се спуштаат од втора статива на пеналтик. Ваљда не им центрирале надвор од шеснаесетник?
Рафа имаше тактика да рогачат центар халфовите, Пепе, заедно со Чаби од сопствена половина на 10 метри од шеснаес, за овој да спушти доле и кој и да е да решава. Често и Стиви се убацуваше зошто играше како АМФ тој период од кариерата.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.804
Поени од реакции
44.106

Таман бе, SS... На SS мислев преги. :D

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.246
Поени од реакции
18.449
Како бе не знаеш преги што е. Еве пример ќе ти дадам:

Преги кај 9 саато една муу ка ми зазуја разбуди ме да и ебам матер. Пробах да заспам не бива пак ми брмчаше. Ка станах гледам га застанала на перницта. Со еден удар га убијах и разбудих цела куќа, ама оставих си га за да га поебавам малко.

И сичко тава преги се деси.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom