Аliexpress (официјална тема)

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
Му има на некој стигано пратка преку HK Airmail,ме интересира колку дена е транспортот до кај нас ако знае некој отприлика наводно продавачот вика дека било побрзо него преку china post
На 25 минатиот месец имам порачано, преку тракинг видов дека е пуштена со карго авион и сеуште патува. Не верувам дека ќе стигне нешто побрзо од кинеската пошта.

На 25 минатиот месец имам порачано, преку тракинг видов дека е пуштена со карго авион и сеуште патува. Не верувам дека ќе стигне нешто побрзо од кинеската пошта.

Абе гледам луѓе се фалат наводно за 7 до 20 дена им стигало па ај да видиме дали е стварно така

Абе гледам луѓе се фалат наводно за 7 до 20 дена им стигало па ај да видиме дали е стварно така
Хах па и мене кинезот ми вика ти ја пуштив преку Хонг Конк пошта побрзо било процесуирањето или не знам што (со Google транслејт му беше мејлот, иди дешифрираш). Искрено не ми прави разлика 5 дена порано, дали 25-30 дена исти курац. Нека стигне битно. :D

Отварај жалба ако ти истечат деновите автоматски е ко да си ја добил.

Зошто така,
Awaiting Shipment
Processing Time remaining: 4 days 2 hours 5 minutes

Како можам да ја добијам кога тој воопшто немат доставено, роков е повеќе за него одколку за мене, не би требало после истекување на роков да ми се вратени парите автомацки?

Релативна работа е ја имам преку 100 нарачки направено едни имат стасано за 10 други за 70 дена па сеа ти види дури од ист продавач да имам нарачано иста пошта ист датум различно стасуваат.

Да бе да јасно ми е тоа дека е така него ме интересираше некој просек дали е вистина дека стасува побрзо од кинеската пошта тоа ми беше поентата фала ви :)

Да бе да јасно ми е тоа дека е така него ме интересираше некој просек дали е вистина дека стасува побрзо од кинеската пошта тоа ми беше поентата фала ви :)
Секоја нарачка ако е ХК секогаш ми е во предност да земам нешто, ми стигнало нарачка и за 10 дена, не ми беше веројатно кога ми стигна известување од пошта.10-12, макс 15 дена.Кинезите 20 минимум, и ретки случаи.

Сакав да порачам нешто од Али ама се премислив и ја откажав порачката, парите ми ги вратија на сметка ама ми стојат во резервирани средства и не можам да ги искористам :SS што треба да направам за да можам да ги користам?

Сакав да порачам нешто од Али ама се премислив и ја откажав порачката, парите ми ги вратија на сметка ама ми стојат во резервирани средства и не можам да ги искористам :SS што треба да направам за да можам да ги користам?
Од каде знаеш дека ти се вратени ако ти стиојат како резервирани ? Плус причекај некој ден не се ослободуваат одма парите.

Од каде знаеш дека ти се вратени ако ти стиојат како резервирани ? Плус причекај некој ден не се ослободуваат одма парите.
Епа знам дека ми се вратени зашто ги немав на сметка а сега се тука ама во резервирани средства

Епа знам дека ми се вратени зашто ги немав на сметка а сега се тука ама во резервирани средства
После една недела ќе ти бидат достапни, по протокол на банката може да бидат резервирани највеќе 26 дена.

9145363953686e59b9aba75db11ab7bc.jpg
Која е цената на производот 3.98 или 1.31? попусто 11.11 за сите корисници ли важи ?

Sent from my iPhone using Tapatalk

9145363953686e59b9aba75db11ab7bc.jpg
Која е цената на производот 3.98 или 1.31? попусто 11.11 за сите корисници ли важи ?

Sent from my iPhone using Tapatalk

А шо е уствари фрката со 11.11, на 11 ноември ќе има многу попуст на све на али?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom