imam montirano 2 zgradi so konzolni "multisplit" gree i rabotat odlicno.Stanarite se great na tie klimi i im e osnovno greenje..problemi "0" (nula)..a spec za invert monosplit konzolna ke gi prikacam vecer pokasnoGreemak; ili nekoi drugi
dajte info za consolna, koja nadvoresna so koja nadvoresna e adekvatna (pr. so Lomo. Cozy....), ima li LCLH consolna i slicno
Gledam vo energija ima Haier koja e okolu 11000den poeftina od gree console 3.5ka, tolku li e podobra Gree?
Nekoj iskustvo Haier i so Gree consolni, haier ima info na Eurovent[DOUBLEPOST=1444889470][/DOUBLEPOST]Ili predlog za Podna klima
На десниот ѕид ќе ја поместиш кон средината, да има отворен простор пред себе за полесно да се шири топлината и да не дува директно во тебе.другари конечно земав клима, утре ќе ја монтирам. по долги патешествија зедов ГрееКози 3,5кв се надевам дека до -10 бар ќе немам мака за моите 38квадрати, а и да имам не се плашам набацав и едно панелче. ако стегнат јаки зими имам помала соба 15квадрати па ке одам таму со панелот сигурно ќе не стопли. е сега барам совет од вас кај да ја монтирам имам две позиции како можи да забележите на сликите. позиција I и позиција II.
Благодарам на сите што ќе се изјаснат.
Честитки, со здравје да те служи, а поискусниве и монтерите нека те советуваат каде ќе биде најдобро да се постави.другари конечно земав клима, утре ќе ја монтирам. по долги патешествија зедов ГрееКози 3,5кв се надевам дека до -10 бар ќе немам мака за моите 38квадрати, а и да имам не се плашам набацав и едно панелче. ако стегнат јаки зими имам помала соба 15квадрати па ке одам таму со панелот сигурно ќе не стопли. е сега барам совет од вас кај да ја монтирам имам две позиции како можи да забележите на сликите. позиција I и позиција II.
Ако ја ставиш на местото означено со 2 ќе ти дува директно во тебе.другари конечно земав клима, утре ќе ја монтирам. по долги патешествија зедов ГрееКози 3,5кв се надевам дека до -10 бар ќе немам мака за моите 38квадрати, а и да имам не се плашам набацав и едно панелче. ако стегнат јаки зими имам помала соба 15квадрати па ке одам таму со панелот сигурно ќе не стопли. е сега барам совет од вас кај да ја монтирам имам две позиции како можи да забележите на сликите. позиција I и позиција II.
So zdravje da se sluzish,,,I pod hitno 5-10 cm izolacija na plafon ako mislish da se zgreeshдругари конечно земав клима,... позиција I и позиција II.
Ti ke ni kazes :-DZdravo decki zedov
DAIKIN FTX50GV/RX50GV
kazete mi iskustva za nea