Што не побара помош од финиот дечко што ги го препорача филмов и ти испрати торент?Кај да најдам српски или хрватски или било каков разбирлив превод за Che: Part one? Не можам да го гледам без превод, претежно на шпански се зборува.На titlovi.com и podnapisi.net барав но ниеден не е соодветен на мојата симната верзија. Иначе ова ми е симнатата верзија: Che.Part.One.2008.LiMiTED.BluRay.576p.H264
А и во вистински живот двете биле ривалки до коска, Дејвис и Крафорд, не знам дали си знаелаWhat Ever Happened to Baby Jane?
Јас на филмов му дадов чиста 10ка, сакам филмови со такви психо заборавени и искомплексирани старици, па посебно кога вака детално и маестрално се доловени како во филмов. Од срце го препорачувам.
Истото мислење го имам и јас. Филмот го вади Jake и неговата интеракција со девојчето. Не само што го вади туку на грб го носи!Southpaw има просечен филмски боксерски концепт каде што главниот лик има борба против противнокот но во исто време и борба против своите демони. Видено во скоро секој боксерски/фајтерски филм, но сепак задржува тензија и има добра емотивна вожња. Веќе видено но добра реализација како и да е. А Гиленхал актериште! Оскаровски матеиријал е човекот само да му се погоди филмот.
А се мислев да го гледам вечерва...218. Mr. Holmes (2015) - 2
Probaj mu se ako sakas. Mene mi bese dosaden. Razlicen pristap, koj licno ne mi bese po kejf...А се мислев да го гледам вечерва...![]()
Ништо како италијанскиот неореализам.Крајот на Blue е на врвот на светската кинематографија. Цел живот во 10 минути.