Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
На titlovi.com и podnapisi.net барав но ниеден не е соодветен на мојата симната верзија. Иначе ова ми е симнатата верзија: Che.Part.One.2008.LiMiTED.BluRay.576p.H264![]()
Eve i za Hansol 12ka, vadi prosecno 3KW na -15...momentot koj treba da se primeti
![]()

A ke ti treba li na +10 tolku toplina ?Дали ова значи дека на Hansol-ов ефикасноста му некаде СОР 1 на +10с надворешна температура (1000W моќност нa 10c)... И накај +13тина степени надворешна температура воопшто не може да загрева?? Или изгледа јас нешто не разбирам?![]()

Се снајдов. Спаѓа секако, ама го имав изгледа скокнато тој, а во меѓувреме Фросе ми прати по ПП англиски превоТ. Сега ќе гледам Че Гевара какви глупости правел кога бил девојче.Англиски превод спаѓа во разбирливи? Пошо имаш на podnapisi баш за таа верзија, го проба тој?

...softverski se regulira, ednostavno nema potreba od tolku toplina na taa T nadvoresna.
Pa najverovatno e i maksimalnata za taa nadvoresna od +10 ili +13OK фала за разјаснувањето, јас графикот го разбрав како максимална моќност... И скроз се збунив.![]()

Uf postavete ja nadvoresnata na jug bolje ke greela (glupost )Mojata e na krov izlea za toa odlicno gree ,nema blage veze ova, a za izolacijata toa mislam i deka e jasno.Еден корисен совет до сите форумџии што читаат . Најважна е изолацијата и поставеноста на надворашната единица. Јас имам беко инвертер 12 ка и загревам салон од 35 квадрати и тоа ја купив лани за 27000 .така да надворешната едниница постајте ја на југ ако ви е за греење и супер изолација и неморате да давате за клима 60000. Инаку сите овдека читаат за како да поминат поефтино а инаку и они знаат кој бренд е најдобар.
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
Јужна страна на денови со сонце е за неколку степени потопла не е исто да загреваш од -5 или од 0 .И да оти е на кров повеќе грее заради истото што го пишав погоре. Поздрав.Uf postavete ja nadvoresnata na jug bolje ke greela (glupost )Mojata e na krov izlea za toa odlicno gree ,nema blage veze ova, a za izolacijata toa mislam i deka e jasno.
Pa najverovatno e i maksimalnata za taa nadvoresna od +10 ili +13
Tenkite linii na toj dijagram se pikovi max/min a isprekinata linija e taa nekoja sredna vrednost, ama pak e ograniceno od sofverot i elektronikata kolku maksimalno smee da bide T na izduv pri takvi uslovi.
Eve od Toshiba edno objasnuvanje za toa, moze ina @Quinitus malce da mu gi pojasni rabotite deka ne e sve do kompresorot tuku deka pritisokot t.e temperaturite se tie sto komanduvaat kako raboti i kolku trosi klimata.
Прегледај го приврзокот 130576
Ве читам внимателно и горе-доле сте во право што се однесува до квалитетот на Vivax климите, посебно за инвертерите кои веќе 4-5 години по ред се доминантни на пазарот во однос цена-квалитет, а дури слушнав информација и дека како бренд имаат добиено маркица BestBuy односно за тие пари што се вложуваат дека се добива максимален квалитет. Е сега, како и со сите работи што се произведуваат во Кина знае да има по некој дефект или слаба страна но тоа се ретки случаеви и претежно се случува кога лошо ќе се процени состојбата во куќата/станот во смисла на изолација, страна на која гледа собата каде што се лади/загрева, спрат итн. Затоа, мој совет ви е прво да си повикате монтер или постручно лице за да го види теренот и да ви помогне подетално околу изборот.
Од 3,5ките GEYI веќе нема а нема ни да има, ама од 5ките мислам дека уште нешто може да се најде на лагер и затоа побрзајте вие што сте неодлучни бидејќи не чека долго и топло лето, а после тоа уште подолга зимаAEHI е исто солидна серија, со по некој новитет и мислам дека во 95% е иста како и претходната GEYI.
Поздрав до сите, прашувајте за Vivax се што ве интересира бидејќи сум во таа сфера и навистина можам да ви помогнам. Може и на приватни пораки, чисто темата да не страда од постови само за овој бренд.[DOUBLEPOST=1431945559][/DOUBLEPOST]
Се сложувам со се напишано но сепак мала пажња тука дека AEHI слично како и GEYI e за до -20 температура (а тоа секако не значи дека е строго до -20 туку може и подолу) така да воопшто не верувам дека ќе стигне да замрзне![]()
Јужна страна на денови со сонце е за неколку степени потопла не е исто да загреваш од -5 или од 0 .И да оти е на кров повеќе грее заради истото што го пишав погоре. Поздрав.
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk[/q
Po tvojava logika site klimive na krov stavajte gi i tie so se po fasadi[DOUBLEPOST=1444674578][/DOUBLEPOST]Јужна страна на денови со сонце е за неколку степени потопла не е исто да загреваш од -5 или од 0 .И да оти е на кров повеќе грее заради истото што го пишав погоре. Поздрав.
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
Posto si nov a go vidov vivax napred samo edna sugestija ke me.jade posle inace ,imam drugar sum pisuval ponazad na forumov kupi vivax ACP-18CH50AECI i e ubo toa ama pred nekoj den ja pocnal grejnata sezona koga mi se javue da dojdam mu tropala nadvoresnata se slusala duri vnatre i stvarno taka duri me zacudi.Go viknal coekot so mu ja mestel mu rekol toa e toa taka rabotele koga bile na greenje.Mu rekol duri i deka i pomalata 3.5kw rabotela isto taka na greenje.Cista sugestija da go odbegnes modelot toj a ne firmata mada ako me prasas mene ja firmata ne bi ja biralZdravo,zainteresiran sum za vivax,ako moze sovet imam potkrovje od okolu 40m2 vo kuka od site 4strani nadvoreshni zidovi bez izolacija so krovna izolacija samo i termopan stolarija,kako glavno greenje bi go koristel klima uredot.......