Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Odgovorot e ednostaven: Ne e mozno!
Eve primeri na kompresori so koj e mozno:
AC kompresorite se minato, sega se vo igra DC kompresori i DC klimatizeri (na naizmenicen napon)
![]()
Eve i za Hansol 12ka, vadi prosecno 3KW na -15...momentot koj treba da se primeti
![]()
A ke ti treba li na +10 tolku toplina ?Дали ова значи дека на Hansol-ов ефикасноста му некаде СОР 1 на +10с надворешна температура (1000W моќност нa 10c)... И накај +13тина степени надворешна температура воопшто не може да загрева?? Или изгледа јас нешто не разбирам?![]()
...softverski se regulira, ednostavno nema potreba od tolku toplina na taa T nadvoresna.
Pa najverovatno e i maksimalnata za taa nadvoresna od +10 ili +13OK фала за разјаснувањето, јас графикот го разбрав како максимална моќност... И скроз се збунив.![]()
Uf postavete ja nadvoresnata na jug bolje ke greela (glupost )Mojata e na krov izlea za toa odlicno gree ,nema blage veze ova, a za izolacijata toa mislam i deka e jasno.Еден корисен совет до сите форумџии што читаат . Најважна е изолацијата и поставеноста на надворашната единица. Јас имам беко инвертер 12 ка и загревам салон од 35 квадрати и тоа ја купив лани за 27000 .така да надворешната едниница постајте ја на југ ако ви е за греење и супер изолација и неморате да давате за клима 60000. Инаку сите овдека читаат за како да поминат поефтино а инаку и они знаат кој бренд е најдобар.
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
Јужна страна на денови со сонце е за неколку степени потопла не е исто да загреваш од -5 или од 0 .И да оти е на кров повеќе грее заради истото што го пишав погоре. Поздрав.Uf postavete ja nadvoresnata na jug bolje ke greela (glupost )Mojata e na krov izlea za toa odlicno gree ,nema blage veze ova, a za izolacijata toa mislam i deka e jasno.
Pa najverovatno e i maksimalnata za taa nadvoresna od +10 ili +13
Tenkite linii na toj dijagram se pikovi max/min a isprekinata linija e taa nekoja sredna vrednost, ama pak e ograniceno od sofverot i elektronikata kolku maksimalno smee da bide T na izduv pri takvi uslovi.
Eve od Toshiba edno objasnuvanje za toa, moze ina @Quinitus malce da mu gi pojasni rabotite deka ne e sve do kompresorot tuku deka pritisokot t.e temperaturite se tie sto komanduvaat kako raboti i kolku trosi klimata.
Прегледај го приврзокот 130576