Фан клуб - РК Вардар

Нека има дерби навивачи, нека има антички, не сметаат воопшто па кој сака празна сала или стадион !? Мене ме провоцираат коментари од нив по социјални мрежи од ликови кои никнуваат како печурки кои за чудо, се некако се активираат кога на одредена "елита" и треба појачање во своите одлуки. Мислам провидна е работава ептен.

Комити немаат побитна работа па ќе седнат на маса да бараат решение како да ја задржат публиката што отишла во сала колку да биде ин, сигурно.
Едно време носењето на Манасков беше за да се полни буџетот, затоа гледаме и касиерките по маркетине работат со дрес од Манасков. Пак банални предавања.

Нека има дерби навивачи, нека има антички, не сметаат воопшто па кој сака празна сала или стадион !? Мене ме провоцираат коментари од нив по социјални мрежи од ликови кои никнуваат како печурки кои за чудо, се некако се активираат кога на одредена "елита" и треба појачање во своите одлуки. Мислам провидна е работава ептен.
Се сложувам :)
Јас пишувам во темава зошто мислам дека има луѓе со кои што може да се дискутира а никогаш не би пишал „Комити глупи, сакајте го Манасков“ па уште и на фејсбук и да продавам муда за бубрези како они не знаат а јас знам за нивниот клуб.

Точно дека треба да се искористи ситуацијава со моќен Вардар за зголемување на фан-базата, ама управата тргна во многу погрешен правец. Вардар не беше во ситуација на металург, да биде новокомпониран клуб без фанови, па да продаваат пропаганда за македонски клуб, античка Македонија и слично. Вардар нема потреба од тие двајцата у штитови што мечуваат на тајм-аут, демек од времето на Аце се. Вардар имаше фан-база и пред да стане вака моќен, имаше верни навивачи кои беа тука и кога не беше најсјајно. Со ваквата лоша политика, само донесоа навивачи кои после првиот неуспех или појавување на друг успешен клуб во Македонија (без разлика на спортот) ќе ги снема. Не може Комити да не плукаат по поголемиот дел од тие што се во сала, кога истите до вчера навивале за металург, а сега се дрзнуваат да се претставуваат како поголеми Вардарци од некој што цел живот го поминал на стадион и во сала, па уште плукаат по нив дека се хулигани, клошари и што уште не. Проблемот е и во народот, не само погрешната политика на управата, затоа што нема никаков спортски менталитет, не знаат луѓето кај нас што значи љубов према клуб.

Цела светска навивачка фела пробува да придобие што повеќе и повеќе навивачи, да се купуваат реквизити, да се шири брендот а вие ги бркате таквите и викате дека не ви се потребни, при што и ги иссмевате.

Исто ли ќе биде во Јане ако има само 300 Комити или ако има и плус 5.700 антички (како што љубите да не' наречете)?

Vardar sekogas ke ima 6000 navivaci so ili bez antickite. Bez niv e podobro, ne se nikakov faktor za nas vsusnost samo karti drzat/kupuvaat a vistinski navivaci ostanuvaat bez karti na vazni utakmici. Kolku pobrzo se napravi sistem so clenski sto funkcionira i gi ostava takvite nadvor tolku podobro

Комити немаат побитна работа па...
Абе не можат глава да кренат од бизнисите што им врват, шлеперите што ги чекаат на граница, магистратурите и докторатите, па затоа... Имале побитна работа од утакмици :pos:

Навивачи сте ало, професионални навивачи :)

Последно уредено:
Vardar sekogas ke ima 6000 navivaci so ili bez antickite. Bez niv e podobro, ne se nikakov faktor za nas vsusnost samo karti drzat/kupuvaat a vistinski navivaci ostanuvaat bez karti na vazni utakmici. Kolku pobrzo se napravi sistem so clenski sto funkcionira i gi ostava takvite nadvor tolku podobro

Мхм океј. Каде се тогаш на СЕХА лига таквите 6000?
Ако се верни зошто да бидат и тие само на дерби (или како што ги нарече важни) утакмици?

Нека направат систем со членски за навивачка трибина. Не е возможно воедно ниту реално цела сала/стадион да биде само за навивачи со членски. Мора да има и рандом луѓе кои отишле да гледаат утакмица.

Се слагам дека треба да има разлика за оние со членски и за оние без.

Мхм океј. Каде се тогаш на СЕХА лига таквите 6000?
Ако се верни зошто да бидат и тие само на дерби (или како што ги нарече важни) утакмици?

Нека направат систем со членски за навивачка трибина. Не е возможно воедно ниту реално цела сала/стадион да биде само за навивачи со членски. Мора да има и рандом луѓе кои отишле да гледаат утакмица.

Се слагам дека треба да има разлика за оние со членски и за оние без.

Kaj se pa ovie na seha? Za LS sekogas ke ima publika nema potreba od seljanduri sto ne razlikuvaat klub - reprezentacija.

Vozmozno e. Nemora da ima random luge. Moze ke te zacudi ama na svetot postojat i klubovi kade sto clenska ne ti e garantira vleznica. Clenska ti garantira da imas pravo nedela dena pred random publika da si kupis karta, pa ako ostane togas random faci moze da dojdat do karta. Jas sum za toa, CLENSKA - 100den da se prodava 2 nedeli pred sezona. Pa ako ostanat karti togas random likovi moze da gi gledaat KIelnce, Barsa, Kil itn...

Kaj se pa ovie na seha? Za LS sekogas ke ima publika nema potreba od seljanduri sto ne razlikuvaat klub - reprezentacija.

Vozmozno e. Nemora da ima random luge. Moze ke te zacudi ama na svetot postojat i klubovi kade sto clenska ne ti e garantira vleznica. Clenska ti garantira da imas pravo nedela dena pred random publika da si kupis karta, pa ako ostane togas random faci moze da dojdat do karta. Jas sum za toa, CLENSKA - 100den da se prodava 2 nedeli pred sezona. Pa ako ostanat karti togas random likovi moze da gi gledaat KIelnce, Barsa, Kil itn...

Не ми одговори на прашањето, каде се таквите верни на СЕХА? Јас кога го гледам Вардар во СЕХА (на ТВ али следната планирам да одам во сала) можам да примертам дека нема повеќе од 500 луѓе во сала. Каде се оние 6000 за да се наполни салата?

Кои се тие клубови, каде што членска не ти гарантира влезница? Мене офишл бренчот на Ливерпул ми гарантира една влезница во прва полусезона и една во втора. Добивам список да си одберам, по 5 утакмици и можам да си закажам билет. Кои се клубовите кои што на своите членови нема да им овозможат макар една влезница во сезона?

Абе пак дозволувате ради еден член овде што и самиот кажува дека не е ни симпатизер на Вардар,да лупате три страни коментари,цитати и да му објаснувате ко на прво одделенче.
Кога и год да се деси нешто со навивачите одма истите тие експерти се повикуваат како тоа функционирало по запад и Англија.А забораваат што му се пееше на Чех од страна на навивачите на Челзи,подобро да умрел во Ридинг,во Франција го обесија Валбуена,во Германија го обесија Ноер,Шпанците го исвиркуваат Пике на секој негов допир со топката и сл. Ама овде еден лигуш ко Декица ќе ми глуми недопирлив,а екс фанови на Минчо или разно разни Љубители на ракометот/ракометни сладокусци ќе објаснуваат кој кого требало да подржува...море мрш

uSg2Pw4.png

А? :pos:

Не ми одговори на прашањето, каде се таквите верни на СЕХА? Јас кога го гледам Вардар во СЕХА (на ТВ али следната планирам да одам во сала) можам да примертам дека нема повеќе од 500 луѓе во сала. Каде се оние 6000 за да се наполни салата?

Кои се тие клубови, каде што членска не ти гарантира влезница? Мене офишл бренчот на Ливерпул ми гарантира една влезница во прва полусезона и една во втора. Добивам список да си одберам, по 5 утакмици и можам да си закажам билет. Кои се клубовите кои што на своите членови нема да им овозможат макар една влезница во сезона?

Ако ја наполнат салата на СЕХА после прашањето ќе биде кај се за со пролет, па кај се на тренинг? Уживај, не правиме муабет за тие утакмици сега, збориме за тие каде што секако ќе има гледачи.

Ти Ливерпул го рачунаш голем клуб? :icon_mrgr: Барса на пример има 170 000 со членски, конкретно пола АФЛ и НФЛ клубови (австралиски и амерички фудбал) го имаат истиот проблем ко барса, и таму така си функционира, ако за генерална публика картиве се пуштаат на 10ти со членска можеш да си подигнеш карта на 1ви. Ако до 10ти не се продадат ок, тогаш може да купат и другите. На тој начин еднаш за секогаш ќе се ослободиме од голем дел антички, ќе заработиме некое евро повеќе а и ќе имаме подобра атмосфера во сала.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom