Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
здраво дечки имам 184-186 cm 88kg некои ми викаат дека сум слаб некои дека имам стомак.
дали може некој совет околу тоа што да земам дали креатин или протеини и кое дава подобри резултати.А гледам дека креатинов е доста ефтин

здраво дечки имам 184-186 cm 88kg некои ми викаат дека сум слаб некои дека имам стомак.
дали може некој совет околу тоа што да земам дали креатин или протеини и кое дава подобри резултати.А гледам дека креатинов е доста ефтин
Можно е да си skinnyfat. Пребарај на нет што значи терминот.

Другото прашање во врска со креатин/протеин нема никаква смисла, не се магични прашоци што по желба слабеат и ставаат маса, туку се суплементи што се користат по потреба/во специфични ситуации. Имам пуштено два линка од реддит во претходен пост, имаш таму wiki/faq кај што пишува се. Ако после читањето на тоа имаш прашања добредојден си.

Има ли некој искуство со вакво нешто ?
Има ли врска ако го пијам пред спиење? Пошто не сум упатен во овие работи многу многу ,а ми беше потребно нешто за опоравак на мускули и некое кг а ова ми го препорачаа го користам веќе 15 дена

Gainerator-Olimp1.jpg

Има ли некој искуство со вакво нешто ?
Има ли врска ако го пијам пред спиење? Пошто не сум упатен во овие работи многу многу ,а ми беше потребно нешто за опоравак на мускули и некое кг а ова ми го препорачаа го користам веќе 15 дена

Gainerator-Olimp1.jpg
Другар пошто идеше и во теретана, и на ММА одпосле, го пиеше измеѓу 2та тренинга. Викаше дека него така му одговарало највише.

Месец дена се чистам и планирам уште месец дена,после одкако ќе треба да престанам како да ги зголемувам калориите ? и до колку калории да бидам во сулфицит за што е можно повеќе качување на чиста мускулна маса ?

Некој искусен за убава месечна средена тренинг програма со 2 дена одмор неделно ако можи нека сподели поздрав фала однапред

1.Гради
2.Грб стомачни
3.Одмор
4.Нозе стомачни
5.Бицепс, трицепс
6.Раме, стомачни
7.Одмор[DOUBLEPOST=1444087472][/DOUBLEPOST]
Некој искусен за убава месечна средена тренинг програма со 2 дена одмор неделно ако можи нека сподели поздрав фала однапред
.
:yid:

Последно уредено:
Знае некој добра и ефикасна програма за масивни рамења и зголемување на мускулна маса(за слаби лица)

Имам 20 год и моментално сум тежок 63кг а пред да почнам со теретана бев околу 60кг. Одам веќе 2 месеца скоро по ред но нема кој знае некој си напредок(само 3кг имам качено)

Вискок сум скоро околу 175-180см.

Фала многу.
Јас бев 58 кг почнав во теретана со средена исхрана за месец ипол накачив 2кг не е нешто многу ама мускул е ...Програмата ми е следна
Понеделник: Гради и Грб
Вторник: Нозе
Среда:Рамо трапез
Четврток:Бицепс
Петок:Трицепс
Сабота и Недела одмор.И секоја трета недела правам во четврток бицепс и трицепс заедно, петокот го одмарам и сабота цело тело.Кардио бидејки сум на булк правам 3-4 пати неделно до 25 минути макс. Стомачни правам 5 дена...Вака би ти препорчал зашто гледам кај мене има резултати

Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 5036X using Tapatalk

...Понеделник: Гради и Грб
Четврток:Бицепс и подлактица
Сабота и Недела одмор.И секоја трета недела правам во четврток бицепс и трицепс заедно, петокот го одмарам и сабота цело тело.Кардио бидејки сум на булк правам 3-4 пати неделно до 25 минути макс. Стомачни правам 5 дена.

Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 5036X using Tapatalk

...Програмата ми е следна
Понеделник: Гради и Грб
Четврток:Бицепс
Сабота и Недела одмор.И секоја трета недела правам во четврток бицепс и трицепс заедно, петокот го одмарам и сабота цело тело.Кардио бидејки сум на булк правам 3-4 пати неделно до 25 минути макс. Стомачни правам 5 дена...

Ок, има сплитови и има лоши сплитови. Ова на пример спаѓа во срање сплитови.

Гради и грб бо ист ден, а трицепс и бицепс во различни? Згора на тоа, "кардио бидејќи сум на булк правам 3-4 пати неделно до 25 мин макс." . Зошто и булк и толкава количина кардио?

Не дели памет кога и сам незнаеш што правиш.

Има во моментов некаде стегачи(ленти) за колена кај нас и колку чинат ?

images

Здраво, 1.73 сум и цел ми е да пораснам уште 12-3цм, 18 год имам и го најдов ова на нет http://www.napumpajse.com/shop/kreatini-i-stimulansi/razor-8.aspx, го зголемувало хормонот за раст до 350%, па дали ќе ми помогне и колку ќе биде штетата врз организмот? однапред благодарам :-)

Има во моментов некаде стегачи(ленти) за колена кај нас и колку чинат ?

images
во спорт висион имаш вакви
lonsdale-neo-free-size-400x400-imadk2mrha6h6smz.jpeg

се стегаат, а ако сакаш како на сликата тоа ти се обични стегачи ленти ги има секаде.

во спорт висион имаш вакви
lonsdale-neo-free-size-400x400-imadk2mrha6h6smz.jpeg

се стегаат, а ако сакаш како на сликата тоа ти се обични стегачи ленти ги има секаде.
Да не знаеш цена случајно?
И за овие, и за обични ленти.

Да не знаеш цена случајно?
И за овие, и за обични ленти.
овие ти се 400 и нешто парче, а лентите појма немам сигурно ти се поефтини. Јас би одел и со sleeves освен ако немаш некоја повреда па ради тоа да ги ставаш стегачите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom