ОНЕ и ВИП се споија

• Креатор на темата Креатор на темата DadoTom
  • Време на започнување Време на започнување
Неверојатно е колку наивно верувате дека спојувањето на овие два мобилни оператора всушност ќе донесе подобар квалитет на телекомуникациските услуги.

Но добро, човекот учи од сопствените грешки, а историјата има покажано и докажано на дело дека човештвото најголемите историски лекции ги има научено од сопствените грешки, наместо од здравиот ум и разум.

Do 2016 godina Telekom pak ke bide lider trebase do novagodina celosno da se spojat i da pocnat so novi pondudi

Па добро и што ако се споиле демек ќе има некои недостатоци у однос на приватниве корисници или? Јас мислам се исто ќе си остане само у менаџерските кругови ќе си имаат промени.

Па добро и што ако се споиле демек ќе има некои недостатоци у однос на приватниве корисници или? Јас мислам се исто ќе си остане само у менаџерските кругови ќе си имаат промени.

Па токму во тоа е и проблемот - во фактот дека ништо нема да се смени кон подобро.

Дај Боже да грешам, но мислам дека не грешам кога велам дека ништо нема да се смени кон подобро на телекомуникацискиот пазар со спојувањето на Вип и ОНЕ.

Нешто слично се случи и со Близо кога беше купен од страна на Вип, и понатаму чекавме со месеци да ја пуштат телевизија 24 Вести, за која од поодамна имаа дозвола за емитување, и понатаму хрватските канали се во посебен пакет за кој мора да се плаќа дополнително, но затоа рамковнистички канали ги има колку што изнесува температурата надвор мерена во Фаренхајтови степени.

Единствен асален новитет кој го донесоа изминативе година дена, беа музичките канали, и можеби тие канали ќе бидат главната причина зошто не би се исклучил од Близо - засега - но да потпишам нов договор на 2 години под условите кои ми ги понудија пред месец дена - со месечна претплата пониска за само 100 денари - на Свети Никад.

По веб страната се гледа дека ова е само на хартија спојување, двата оператора всушнот ќе имаат еден газда. Нема ново лого како за вистински нова компанија. ;) Како корисник на ОНЕ добив смс известување дека од денеска компанијата е дел од новиот ентитет - ОНЕ.Вип. Цените остануваат непроменети, а услугите ќе се обезбедуваат како и досега преку две засебни мрежи, системи за наплата и тарифи. Значи тој што си има ОНЕ постпејд ќе продолжи да си ја плаќа сметката во салон на ОНЕ, тој што си има од Вип, во салон од Вип итн...и ова ќе било вака до крај на 2016 :LOL:

Ново е што голем број луѓе од вчера останаа без работа. Со спојувањето се дуплираа многу позиции. Од вакви спојувања фајде имаат само газдите.

Ново е што голем број луѓе од вчера останаа без работа. Со спојувањето се дуплираа многу позиции. Од вакви спојувања фајде имаат само газдите.

Е па, добро утро за сите кои толку многу мечтаеа по ваквото спојување. :tapp:

Они никогаш не спомнаа дека процесот толку ќе трае.Секогаш се збореше дека наскоро по затварање на трансакцијата процесот ќе заврши. Сега е обратно. Тоа значи дека 1 година од сега и 2та оператори ќе имаат хаос мрежа и ќе паѓа нонстоп поради "големата техничка задача".Од утре само формално се 1 оператор исто како Вип и Близу сега, 2 фирми 1 газда...

Од каде заклучокот дека двата оператори ќе имаат хаос мрежа? Врз основа на што го заклучи тоа?

Nie korisnicite na One od 2013 cekame za 4G a sega uste edna godinake treba da cekame a korisnicite od Vip nonstop se zalat za losa mreza pa i nedostapnost na mreza i tie uste edna godina ke trebat da cekat za pogolema pokroenost i podobra mrezha.

Ќе има сигурно можност да се премине во вип мрежа доколку сакаш. Под кои услови и како сигурно наскоро ќе се знае.

По веб страната се гледа дека ова е само на хартија спојување, двата оператора всушнот ќе имаат еден газда. Нема ново лого како за вистински нова компанија. ;) Како корисник на ОНЕ добив смс известување дека од денеска компанијата е дел од новиот ентитет - ОНЕ.Вип. Цените остануваат непроменети, а услугите ќе се обезбедуваат како и досега преку две засебни мрежи, системи за наплата и тарифи. Значи тој што си има ОНЕ постпејд ќе продолжи да си ја плаќа сметката во салон на ОНЕ, тој што си има од Вип, во салон од Вип итн...и ова ќе било вака до крај на 2016 :LOL:

Како го замислувате вие процесот на спојување? Седнуваат директорите и викаат од утре мрежите ќе ги споиме и системите и салоните и се и готово е.
Ако се прашувам јас и 2016 е рано да биде комплетно спојувањето. На T-mobile и T-home им требаа 5 години да се спојат.

Како го замислувате вие процесот на спојување? Седнуваат директорите и викаат од утре мрежите ќе ги споиме и системите и салоните и се и готово е.
Ако се прашувам јас и 2016 е рано да биде комплетно спојувањето. На T-mobile и T-home им требаа 5 години да се спојат.

Македонски Телекомуникации, односно Ти-Хоум, и Мобимак, односно Ти-Мобајл, уште од 2000-2001 година се во сопственост на германски Дојче Телеком, додека Вип и ОНЕ се во сопственост на Мобилком Австрија неполни година дена.

Спојувањето на Ти-Хоум и Ти-Мобајл беше чиста формалност, бидејќи двете фирми од самиот почеток, уште кога беа Македонски Телекомуникации и Мобимак и сеуште беа во државна сопственост, функционираа заедно, додека Вип и ОНЕ штотуку добија нов заеднички сопственик.

Од лично искуство со Вип можам да потврдам дека мрежата им е тапа, па се додека не си ја средат нивната телекомуникациска мрежа, или се додека не почнат да нудат некои поевтини и поприфатливи тарифи кои ќе бидат во согласност со македонскиот животен стандард - кој и вака е мизерен, нема да имам причина за да верувам дека ќе видиме било каква корист од ваквото спојување.

Македонски Телекомуникации, односно Ти-Хоум, и Мобимак, односно Ти-Мобајл, уште од 2000-2001 година се во сопственост на германски Дојче Телеком, додека Вип и ОНЕ се во сопственост на Мобилком Австрија неполни година дена.

Спојувањето на Ти-Хоум и Ти-Мобајл беше чиста формалност, бидејќи двете фирми од самиот почеток, уште кога беа Македонски Телекомуникации и Мобимак и сеуште беа во државна сопственост, функционираа заедно, додека Вип и ОНЕ штотуку добија нов заеднички сопственик.

Од лично искуство со Вип можам да потврдам дека мрежата им е тапа, па се додека не си ја средат нивната телекомуникациска мрежа, или се додека не почнат да нудат некои поевтини и поприфатливи тарифи кои ќе бидат во согласност со македонскиот животен стандард - кој и вака е мизерен, нема да имам причина за да верувам дека ќе видиме било каква корист од ваквото спојување.

Корист во смисла на поефтини услуги тешко, единствено зголемените приходи да ги инвестираат во подобрување на мрежата па од тоа корист.
Се зависи како ќе настапат телеком. Ако си имаат премолчан договор за ненамалување на цените и двата оператори ќе си држат поскапи услуги. Ако спуштат овие цените ќе мора и оне.Вип нешто да превземе иначе им оделатаа корисниците. Само второво ми е најмалку веројатно, дека Телеком секогаш си имал повисоки цени што ги компезирал со подобар сервис и понапредна технологија.

Па ако ги прашаш нив веројатно не би се согласиле со ова. Си имаат тие податоци за тоа која старосна група им се корисниците, кои тарифи ги земаат и кои телефони им се продаваат. Младинава ретко се задоволува со телефон од 100-ина евра, сите сакаат самсунзи, ајфони, сони...200 еур+...или пак да користат припејд со 200 ден месечно?! :eek:...скоро сите се на постпејд. Ако беше стандардот мизерен, ќе имаше многу поголема понуда и ниски цени во ниската класа на телефони и тарифи...ама факт е дека нема :P затоа што едноставно немаат потреба, добро им се продаваат поскапите телефони и тарифи :cool:

Од каде заклучокот дека двата оператори ќе имаат хаос мрежа? Врз основа на што го заклучи тоа?

Ќе има сигурно можност да се премине во вип мрежа доколку сакаш. Под кои услови и како сигурно наскоро ќе се знае.

Последните 5 дена кај мене мрежата ми е да не речам 0.Јас сум на Оне и се јавив затоа што не се издржуваше и ми кажаа дека во близина активирале нова базна станица. За врме на пастрмалијадата во Штип системот се преоптеретил и тоа е тоа. Затоа мислев хаос. Мислам дека за година дена ќе заврши Телеком Австрија со спојување затоа што се пред се искусни во се ова.
http://onevip.mk/mk/

Новата веб страница во вид на блог.
Единствено ме копка....уште цела година чекање да видиме што ќе понудат и какви услуги :/

Страницава им изгледа победно од моите експерименти на WordPress

Noviot operator ke pocnuva da raboti vo pocekot na letoto ili kraj na letoto 2016, ne do kraj na godinata 2016. Sigurna informacija od regionalen direktor na vip sto go poznavam.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom