ОНЕ и ВИП се споија

• Креатор на темата Креатор на темата DadoTom
  • Време на започнување Време на започнување
Ќе биде од 1ви или ?

Аман бре Маверик, и што ако бидне после 1ви октомври ?

Сонцето и понатаму ќе изгрева на исток и ќе заоѓа на запад, а ние ќе останеме со 2 мобилни оператора, наместо досегашните 3.

Изгледа од 1ви почнуваат, барем според тоа дека од 1ви ќе има нови договори.
Извор: Соопштение од АЕК

Почитувани корисници,
Агенцијата за електронски комуникации ве известува дека Вип оператор и Оне доставија до нас известување во врска со претплатничките договори кои ќе се склучуваат со корисниците после 01.10.2015 година како и третманот на постојните и идните корисници на ОНЕ.ВИП ДОО Скопје.
Во таа насока Агенцијата за електронски комуникации ве известува дека постојните корисници на ВИП Оператор и ОНЕ:
а) Ќе продолжат да ги користат комуникациските услуги без никакви промени, односно за нив нема да се променат условите за користење и соодветно ќе продолжат да важат и да се применуваат веќе склучените претплатнички договори со сегашните корисници на ВИП Оператор и на ОНЕ без потреба од потпишување на било какви дополнителни документи.
б) Соодветно, веќе воспоставениот претплатнички однос ќе продолжи да се применува помеѓу корисникот и новоформираната компанија оне.Вип ДОО Скопје, која од 01.10.2015 па натаму ќе настапува како оператор за обезбедување електронски комуникациски услуги за корисникот и ќе ги издава и доставува сите месечни сметки за користените услуги и ќе ги решава приговорите добиени од корисниците.
в) Начинот на наплата на услугите и цените за користење на сите услуги остануваат целосно непроменети, односно исти како и досега, согласно избраниот тарифен модел или тарифа, при што корисникот ќе продолжи да ги користи услугите преку истата корисничка опрема која и сега е во негово владение (СИМ картичка или другa опрема дадена на користење).
Новите корисници кои од 01.10.2015 година ќе сакаат да станат претплатници на ОНЕ.ВИП ДОО Скопје ќе можат да изберат тарифен модел или од понудата на VIP тарифи или од понудата на ONE тарифи.
Со почит
Агенција за електронски комуникации
Скопје, 25.09.2015 година

пазарот отиде во неповрат кога операторите пуштија СЕ за 600ден

пониско од ова нема/не може да биде - неограничени смс, минути кон сите + 5 / 6 /9 гига нет
пониско од 10евра месечна претплата не може да оди никој

логиката и размислувањето кај нас тука е ;
ако може истава понуда горе да ми ја дадете бесплатно и да ми го :pusigo:
Kaj nas se cenite za najmalku duplo ako ne i troduplo naduvani sprema standardot.
Eve ti pripejd opcija bez nikakva pretplata ili dogovori vo Slovenija, mesecno 7 evra za 1500 edinici (minuti,sms ili megabajti sve zaedno).
http://www.spar-mobil.si/paketi-ceniki
Kade ima kaj nas ovakva ponuda? Sprema standardot realno ova istovo kaj nas treba da cini maksimum 200 denari. Najskapa mobilna telefonija imame, sramota. Pak se vrakjame na duopol i cenite ke gi kacat.

Kaj nas se cenite za najmalku duplo ako ne i troduplo naduvani sprema standardot.
Eve ti pripejd opcija bez nikakva pretplata ili dogovori vo Slovenija, mesecno 7 evra za 1500 edinici (minuti,sms ili megabajti sve zaedno).
Kade ima kaj nas ovakva ponuda? Sprema standardot realno ova istovo kaj nas treba da cini maksimum 200 denari. Najskapa mobilna telefonija imame, sramota. Pak se vrakjame na duopol i cenite ke gi kacat.

Па да почнат и пари да ни даваат ако не? Да цитирам:

Не бе, опремата за 4G на Huawei и Cisco е поевтина за Македонија отколку за Германија...
Абе дечки, Саше Политико не ви е рамен на моменти :)

Eve ti ja cenata vo Slovenija. Vo bugarija imas paket 1000min 1000sms i 1000mb za 5 evra. kaj nas sve e duplo a standardot nula.

Како беше онаа...
Невесто, не се скапи јаболките, ти си се омажила лошо!

Не е скапа услугата, ние сме утепани како народ. Цената нема да оди надолу, може само да добиете впечаток дека добивате повеќе за истите пари.

Како беше онаа...
Невесто, не се скапи јаболките, ти си се омажила лошо!

Не е скапа услугата, ние сме утепани како народ. Цената нема да оди надолу, може само да добиете впечаток дека добивате повеќе за истите пари.
Nema da odi nadole poso imame nostop monopol ili duopol. Realno ko so rekov nekoj klasicen paket ko slovenskiot treba da e maksimum 300 denari i toa bez pretplata,. cenite kaj nas se cista monopolisticka pljacka.

Аман бре Маверик, и што ако бидне после 1ви октомври ?

Сонцето и понатаму ќе изгрева на исток и ќе заоѓа на запад, а ние ќе останеме со 2 мобилни оператора, наместо досегашните 3.

Па со тоа ќе стартуваат и новите понуди т.е ќе видиме што пакети ќе извадат какви такви...

Па со тоа ќе стартуваат и новите понуди т.е ќе видиме што пакети ќе извадат какви такви...

Е ај сега не се прави наивен, не си од вчера.

Се знае што може да се очекува од дуопол - ништо асално.

Немој да се навредиш поради мојот речник, но вистината е дека ни јас ни ти не сме од вчера, за разлика од некои други.

Е ај сега не се прави наивен, не си од вчера.

Се знае што може да се очекува од дуопол - ништо асално.

Немој да се навредиш поради мојот речник, но вистината е дека ни јас ни ти не сме од вчера, за разлика од некои други.

Не сме наивни ама 1 од условите (иако оваа зделка е секако катастрофа) е дека цените несмеат да одат горе. Пишав погоре затоа што еве пример јас сум на Телекабел и сум незадоволен. Оне имаше оптика бар сега за сега и сакам да видам дали од тоа спојување ќе иматакво нешто. Кај мене нема Близу и ми отпаѓа Вип Комбо пакетот па затоа ме интересира дали оптиката ќе биде дел од понудата. Сепак тоа е тоа они се споени така да од тоа нема враќање...

Па да почнат и пари да ни даваат ако не? Да цитирам:

Кога веќе сте запнале за цената опремата дека била иста и тука и таму, што правиме тогаш со трошоците (платите пред се) ? Можеше да го цитираш и ова..

Изгледа не ги следиш аферите со Телекомот, убави податоци беа изнесени како со профит од 50%, дивиденди и слично, уште тогаш имало простор за намалување на цените.
Истата слика е и сега, уште има простор за намалување на цените. И тоа се постигнува со поголема конкуренција.

https://youtu.be/jukohKP8qkY?t=23m20s
И не споредувај цени на производ кој унифицирано се произведува по тие цени, со цени на услуги каде огромно влијание имаат локалните услови и стандард. Вработените во нашите оператори земаат македонски плати, фирмите плаќаат македонски цени за трети услуги итн.

Важно услови и простор за намалување на цените за мобилните услуги постои и тие нема да се намалуваат токму заради нарушување на конкуренцијата. Тоа лесно ќе се избегнеше ако не им се дозволеше да се спојат, и Австриски Телеком ќе го продадеше Оне на некоја трета фирма.
Бевме сведоци на исти вакви криминални одлуки како што сега се откриваат во Телекомот и граѓаните губат од тоа.

Реално, сигурно ќе има некои нови понуди, но ништо посебно (мое мислење). Еве Телеком гледам понудија Магента, но не ме бендисуваат некако, ВИП се доста подобри со Комбото. Се на се нема да имаме некаков ќар од ова спојување...

Како споредба Телеком понуди на фирмата каде работам промена на тарифните модели на подобро и така сега за 599 со се ДДв, имам неограничено кон сите мрежи-без ограничување никакво(досега имав 1000 минути кон фиксна и мобилна на Телеком и 100 мин кон другите мрежи), 300 пораки(досега нула) и 3 ГБ интернет(исто како досега)

Што вика Ацид, ќе добиеш впечаток дека си добил нешто плус

не знам од каде го ископа линков - ама ова не е мобилен оператор во словенија
ова е нешто како што беше Frog на времето врзано со cosmofon.

ако те интересираат вистинските цени на пакетите во словенија отвори ги страните на си.мобил и телеком словеније
https://www.simobil.si/paketi/ultimativni

не знам од каде го ископа линков - ама ова не е мобилен оператор во словенија
ова е нешто како што беше Frog на времето врзано со cosmofon.

ако те интересираат вистинските цени на пакетите во словенија отвори ги страните на си.мобил и телеком словеније
https://www.simobil.si/paketi/ultimativni
Sestra mi si zema ovakov paket sparmobil, I jas se cudev koja bagatela e, nov operator, inaku se najgolem lanec na supermaketi.
Eve ti slicen:
http://www.izimobil.si/Ugodnosti/izimesec
So e najiteresno ima kolku sakas eftini pripejd paketi bez nikakvo potpisuvanje dogovori. Ovie dvata se pripejd.
Koj gi ebe tie skapciite i drzavnite telekomi. U Slovenija imas barem uste 2-3 ponudnika so slicni ceni na paketi. Ako ima konkurencija ima i niski ceni.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom