ОНЕ и ВИП се споија

• Креатор на темата Креатор на темата DadoTom
  • Време на започнување Време на започнување
Операториве да не се хуманитарни организации?
Трошоците се тие, а со постот само потврдуваш дека во Македонија услугата чини дупло поевтино. Тоа што кај нас е понизок стандардот и горе-долу цела нација е утепана со плати е друга приказна. Или според твојава логика, Audi, BMW и Mercedes треба да се 10 пати поевтини во Македонија отколку во Германија само затоа што нашите плати биле 10 пати помали? Те молам, размислувај малку поопширно :)
Изгледа не ги следиш аферите со Телекомот, убави податоци беа изнесени како со профит од 50%, дивиденди и слично, уште тогаш имало простор за намалување на цените.
Истата слика е и сега, уште има простор за намалување на цените. И тоа се постигнува со поголема конкуренција.

https://youtu.be/jukohKP8qkY?t=23m20s

И не споредувај цени на производ кој унифицирано се произведува по тие цени, со цени на услуги каде огромно влијание имаат локалните услови и стандард. Вработените во нашите оператори земаат македонски плати, фирмите плаќаат македонски цени за трети услуги итн.

Важно услови и простор за намалување на цените за мобилните услуги постои и тие нема да се намалуваат токму заради нарушување на конкуренцијата. Тоа лесно ќе се избегнеше ако не им се дозволеше да се спојат, и Австриски Телеком ќе го продадеше Оне на некоја трета фирма.
Бевме сведоци на исти вакви криминални одлуки како што сега се откриваат во Телекомот и граѓаните губат од тоа.

Не бе, опремата за 4G на Huawei и Cisco е поевтина за Македонија отколку за Германија...
Абе дечки, Саше Политико не ви е рамен на моменти :)

Не бе, опремата за 4G на Huawei и Cisco е поевтина за Македонија отколку за Германија...
Абе дечки, Саше Политико не ви е рамен на моменти :)
Инвестициите се мали и инцидентни. Колку повеќе и да имаат приход, нема повеќе да инвестираат, туку ќе ги изнесат од Македонија како заработка.
Цената за крајниот корисник е најбитниот елемент, штом и после сите инвестиции, даноци, плати... им останува барем и малку профит, а гледаме дека тој е добар процент, значи дека не биле ни подготвени да го инвестираат.
Што значи дека цените за крајните корисници биле високи и имало простор да се намалат.
Тоа се основи на економијата.

Колку и да се поголеми и погломазни корпорации, нема да има подобра услуга, секогаш ќе се стремат да го исполнат најдолниот минимум и ништо повеќе. А профитот си оди во мајките компании.
Не знам зошто некој би оправдувал постоечки цени, кога реалноста и економијата велат дека има простор за намалување.

пазарот отиде во неповрат кога операторите пуштија СЕ за 600ден

пониско од ова нема/не може да биде - неограничени смс, минути кон сите + 5 / 6 /9 гига нет
пониско од 10евра месечна претплата не може да оди никој

логиката и размислувањето кај нас тука е ;
ако може истава понуда горе да ми ја дадете бесплатно и да ми го :pusigo:

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
пазарот отиде во неповрат кога операторите пуштија СЕ за 600ден

пониско од ова нема/не може да биде - неограничени смс, минути кон сите + 5 / 6 /9 гига нет
пониско од 10евра месечна претплата не може да оди никој

логиката и размислувањето кај нас тука е ;
ако може истава понуда горе да ми ја дадете бесплатно и да ми го :pusigo:
Сето ова надокнадено со никаква мрежа од вип или кога ќе го надминеш лимитот на оне на нетот и кога ќе ти стигне сметка да ти се крене косата , е тоа е моментот .

Сето ова надокнадено со никаква мрежа од вип или кога ќе го надминеш лимитот на оне на нетот и кога ќе ти стигне сметка да ти се крене косата , е тоа е моментот .

Ti na Vip si?

List of mobile network operators of Europe
Ovie veke objavile kaj nas aber se nema ....haaaaa....mojata cudesna zemja ......2015-09-14_181431.png

Izglea pak ke ja blokiraat ulicana pred sobranie so zurka za spojuvanjeto!!
Ajmoooo pak 3 dena pcuenje u kolaaa!!

Dali e sigurno ova za oktombri ?
Jas predpostavuvam 22 oktombri 1 godina od koga prvo najavija deka sakat da se spojat

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom