Фан Клуб: Челзи

• Креатор на темата Креатор на темата Вори
  • Време на започнување Време на започнување
Да пишам еден кус пост за вчерашниот натпревар. Челзи победи со 2-0 со два играча повеќе. На мнение сум дека дури и да немаше 2 црвени картони за Арсенал, Челзи повторно ќе победеше со ист резултат. До првиот црвен, Арсенал создаде само една изгледна шанса, не дека и Челзи имаше некои зицери, но дефинитивно го контролираше натпреварот.
Прво да се даде осврт на црвените картони. Првиот црвен картон на Габриел не е резултат на расипаноста на Коста (ако сме искрени, Коста дефинитивно е гад :)), а е резултат на наивноста и фактот што Габриел е со краток фитиљ.
Коста го ишамари Косчелни во обид да испровоцира реакција, Косчелни како искусен играч не наседна, но со ништо не предизвикан се залета Габриел да се расправа. Двајцата играчи добија жолти картони. Уште не стигнати до половината на теренот, нешто си префрлаа, ваљда летаа мајки - шајки, за на крајот Габриел да се изгуби и да го ритне Коста и тоа во видно поле на судијата. Тоа си е чисто за санкција. Проблемот не е во Коста, гаден играч, но добро го наседна очигледно лабилниот Габриел.
Вториот жолт картон на Казорла си е сосема оправдан, остар старт за жолт картон, втор жолт = автоматски црвен. Нема спор.
Од играчите на Челзи:
Беговиќ и те како е добра замена, а и добра конкуренција за Куртоа. Сега за сега, сосема добро си ја врши работата.
Ивановиќ, повторно десен бек, а и капитен. Добар натпревар, Санчез конкретно го немаше цел натпревар, но тоа може да се препише и на неговата слаба форма. Како капитен ми делува сосема ОК, при секоја спорна ситуација оди да се расправа.
Зума и Кејхил. Кејхил ОК, иако ја осра во второто полувреме при една шанса на Арсенал, па мораа да му го чистат засраното. Зума полека се претвора во одличен дефанзивец, ми дава надеж дека Челзи го добива новиот Десаи.
Азпиликуета, стандардно одличен.
Може слободно да се нотира дека одбраната на овој натпревар изигра речиси на нивото на кое што сме навикнати, беспрекорно, бескрупулозно и сурово.
Фабрегас и Матиќ, за промена, овие двајцата доста добро ја држеа средината.
Педро играше солидно, но имам чувство дека во вториот дел како да се загуби.
Оскар, додека екипите беа во полн состав, од него не се виде многу, после црвениот имаше многу повеќе простор за игра. Очигледно е дека сеуште не е целосно опоравен и има капацитет и можност да изигра околу 60 минути.
Азар, мислам дека лека - полека почнува да си ги истакнува квалитетите и да бележи раст во форма.
Диего Коста, би рекол дека гадот заврши доста работа со црвениот на Габриел.
Рамирес и Реми, влегоа во второ полувреме и си изиграа доста солидно.
Мислам дека победи против Валсал и Њу Касл ќе значат дека автобусот е тргнат, и нема да има сопирање. :)
8 бода негатива, реално Челзи не смее да си дозволи луксузирање во поглед на губење бодови, инаку нема стасување. Вест Хем покажа дека Сити сепак не се непобедливи оваа сезона и од нив може да се очекуваат уште киксови.
Благодарам.

Зума полека се претвора во одличен дефанзивец, ми дава надеж дека Челзи го добива новиот Десаи.
Сличен стил на игра имаат, само што Десаи имаше подобра контрола на топка и беше силен карактер на терен, Зума е посмирен, не верувам дека е некој природен лидер како Десаи. Ама ипак 20 години е, рано е уште.

Прво да се даде осврт на црвените картони. Првиот црвен картон на Габриел не е резултат на расипаноста на Коста (ако сме искрени, Коста дефинитивно е гад :)), а е резултат на наивноста и фактот што Габриел е со краток фитиљ.
Коста го ишамари Косчелни во обид да испровоцира реакција, Косчелни како искусен играч не наседна, но со ништо не предизвикан се залета Габриел да се расправа. Двајцата играчи добија жолти картони. Уште не стигнати до половината на теренот, нешто си префрлаа, ваљда летаа мајки - шајки, за на крајот Габриел да се изгуби и да го ритне Коста и тоа во видно поле на судијата. Тоа си е чисто за санкција. Проблемот не е во Коста, гаден играч, но добро го наседна очигледно лабилниот Габриел.

8 бода негатива, реално Челзи не смее да си дозволи луксузирање во поглед на губење бодови, инаку нема стасување. Вест Хем покажа дека Сити сепак не се непобедливи оваа сезона и од нив може да се очекуваат уште киксови.

За ситуацијава Кошчелни - Коста ја би им дал шанса 90% - 10% да се заврши во полза на Арсенал, т.с Коста да јаде црвен.
Ама изгледа дека овие се премногу наивни т.с Кошчелни неискусно да не кажам ама глупо реагираше.

Добива шамар од Коста, наместо да падне и да се витка 10 мин овој продолжува да си трча како ништо да не било. Да беше некој од Барса со носилки ќе го носеа од теренот.
Да паднеше 100% Коста ќе беше санкциониран строго бидејќи сите го знаат што карактер е.
Плус мал притисок од нивниот капитен (доколку го имаа) ќе им завршеше работа.

Вака налетува Габриел кој му мава шамар на Коста и целата тензија се префрла на тој настан наместо на првиот. Па плус после тоа го гази пред видно поле на судијата... Што добивка од тоа стварно не ми е јасно...

Ти текнува на Челзи втората сезона со Анчелоти, почнаваме јако изгледавме доминантно додека да почне лш и купот после тоа паднавме.
Сити нема доволно квалитетна клупа за да игра лш и пл паралелно.
За да биде константен пак ќе мора да ја жртвува лш, ама веќе долго време немаат никаков резултат во Европа, а сезонава потрошија доста кеш така да рачунам дека сезонава ќе одат до 1/4 финале.
Така да -8 поени негатива не ми изгледа недостижна поготово кога таа предност е од Сити.
Да беше Јтд со Фергусон ќе ме замислеше малку.

@UnitedWeStand Срце не разбирам Англиски, ај ако сакаш преведи ми на чат, па ќе ти врату овдека.
Фалааааааа. :D[DOUBLEPOST=1442840496][/DOUBLEPOST]
Се збори за освојување титула после стартот кој го имаше Челзи, а не како што пишал Иван, после 11 поени негатива :)
Много јасно. :)

Малце потсетување на минатата сезона, на сите оние со селективна меморија.

Требаше да го прашаат Венгер, дали и Коста е виновен што го примија од Д.Загреб.

:гомце:

Не бе не е важно овој нема потреба зошто да се памти.

Него ако направимо камбек од -11 сви што ги знам а имав некакву врску сс фудбал и су ми направиле одредену дозу на комплекс има да ги отселу на Марс. :zloo:

Утре освен голман и највеќе 2-ца од одбрана да бидат исти од составот со Арсенал, другите сите резерви.

Па и оваа ама го кренала носот мисли ко да е кралица.

Не ми текнува пред некоја сезона кога Фелаини мавна бокс беше санкциониран од Фа, памти некој?

За утре сакам еден куп ротации, да се дадат шанси на млади играчи па што сака нека бидне.

Блекман, Аспи, Зума, Тери, Баба, Микел, Лофтус, Оскар, Кенеди, Траоре, Фалкао.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom