Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.330
Поени од реакции
46.954
Баш фино што ти текнува на мене, месец дена немам пишано, али ти си ме имал на памет. Да имаме некоја игра, па да се дивиме сите заедно.
Вака види што пишуваат луѓево у фан клубот. Па и Syn што е вечити оптимист, и он го руга Манчини за целава игра.

Победи, да, 4 од 4... ама едно кокиче не прави пролет (4 кокичиња у случајов).

Да не те потсеќам кои се победите, 2 у 90та минута, една против Милан (на буткање тепавме), и оваа денес. Тебе не ти делува дека шкрипи нешто?! Малце фалеше место 4 победи, да имаме 3 реми утакмици... Задоволен си?

Ако да, ондак нема што да дискутираме. А чим ме прозиваш, задоволен си...

Поздрав и до другар ти @Џонтра Волта што стиска лајкови со иста намера.

Убаво кажа прееска коментаторот, и Рома имаше 10 од 10 пред некоја година, па на крај смеење беа...

До кога мислиш дека ќе имаме среќа?
o ne, daleku od toa deka sum veciti optimist, samo koga navivas za eden klub sekogas ke gledas od takva perspektiva i ke se nadevas na bolje utre, ja u toa sto bev ubeden e deka sezonava mancini ke ima odlicen roster, go nema najdobriot vo italija ama posle Juve so site moze da se nosi po kvalitet a i drasticno sezonava ne zaostanuvaat zad juve.

ali mancini uvek ke frla kal na toj optimizam zasto covekov da bese menadzeriste ipol, i pokraj ovoj start ke bese nezadovolen, i ke rabotese sledniov period ova da go iskoristi dopolnitelno i da ja popravi igrata i pristapot, pogotovo sega koga moralot na timov e na maksimalno nivo i mnogu polesno se igra a i mnogu polesno mozes da dojdes do edna dobitna kombinacija.

Ja mislam deka ova sto sega go gledame od inter e tokmu ona sto on si go ima zacrtano ko pat za uspeh, nesto sto ne e dobitno vo denesni uslovi ali za nasa sreka sega za sega juve dosta zaostanuva, a i roma kiksna pak pa iame uslovno kazano dzokeri za trosenje, prasanje na vreme e spored mene koga nekoj asalno ke ne rashamara, ke im izigra so muda, sistemov realno ni e lesno krshliv, dobro bi bilo ova Mancini prv da go naseti a ne nekoj drug menadzer pa da ni vlezat all in ko da nema utre.

Realno, Inter treba da ima igra so koja primer, bi mozele da im pariraat na Barselona, odnosno, igra so koja bi mozele da 'rzat i vo LS, vo momentov toa ne e slucaj i daleku sme od ona sto site sakame da go gledame od timov, osven rezultatite sekako.

p.s. Se nadevam na nesto slicno ko so Konte i negovata prva sezona u Juve, on nekade pokasno pocna da gazi so timot i da go pronajde praviot sistem i pristap, so toa sto on pocna so trojca u odbrana, toa mancini nema sansa da go forsira so inter osven koga ke brani rezultat.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.937
Поени од реакции
116.420
Ja ne rekov deka ke lapame titula, ama seriozno Milan gi stavas kako nekoj seriozen kandidat? Pa ako ne bideme pred niv neka zgasne klubot odma. Jas sakam LS da igrame sledna godina, se ostanato e gratis.

I ne mi kaza, KondoMija kako? :)

Inace so kur ako imalo crven so Atalanta, znaci sme pritiskale I im roknal crven. Ti rekov, samo so Carpi ckripese igrata, drugoto gore dole ok bese. So Milan ne go spomnuvaj mecot, derbi e toa...

Mancini pravi nekoo gluposti ali sega za sega seto toa ne pominuva so posledici.

Член од
29 март 2013
Мислења
4.705
Поени од реакции
4.552
Od site 4 utakmici samo so Carpi ckripese igrata epten, poso posle vodstvoto se gubevme.
So Atalanta u vtoro u sise gi stavivme, trebase porano gol da dademe. Denes dadovme gol I rutinski izigravme do kraj, bez pritoa Kievo da ima sansa cela utakmica. Da te potsetam deka Kievo go usra Juventus srede Torino I ne pobedi poradi poklonet penal za Juve.

Ubavo li ti bese proslite sezoni koga ke dadevme gol I posle ne stavaa vo sise I ni davaa po 2-3 komada?

Daj preku taseta vekje, ne hejtajte se zivo I divo.
Не хејта чоекот! Само не е сигурен дека вака "лесно" че поминиме кај Рома, Наполи и Јуве, шо е и во право!

Намерно го ставив во наводници ова ЛЕСНО, пошо и не беше така лесно, еден гол разлика беше и на конец висевме цело второ. Па овие требаше да ги згазиме со 3 гола разлика бе!

Али во моментов не ми е битен квалитетот на играта, туку резултатот ( +3, 4-4) :kuracc::D

Џ

Џонтра Волта

Гостин
@Syn Конте почна со 4-4-2 да игра, Красиќ и Елија по страните у средина Пирло и Видал/Маркизио.. Па виде дека не му палат крилата и смени у 3-5-2.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.937
Поени од реакции
116.420
Не хејта чоекот! Само не е сигурен дека вака "лесно" че поминиме кај Рома, Наполи и Јуве, шо е и во право!

Намерно го ставив во наводници ова ЛЕСНО, пошо и не беше така лесно, еден гол разлика беше и на конец висевѓе цело второ. Па овие требаше да ги згазиме со 3 гола разлика бе!

Али во моментов не ми е битен квалитетот на играта, туку резултатот ( +3, 4-4) :kuracc::D
Si go peckam jas Ibra namerno, ostaj ti drugi muabeti. :D
Mislam deka malce preteruvate so ova tri gola razlika. Pa u vremeto na Mur ne sme gi gazele vakvite ekipi, ne pa sea.

Ima mnogu prostor za napredok, toa se slagam, ali treba I vreme malce, generalno nova ni e ekipata I treba vreme da se uigra.

Џ

Џонтра Волта

Гостин

Кога последен пат сме тепале таму лаганица?
Ова денеска комотно можам да го наречам лаганица иако ми се повраќаше од последните 10тина минути и паѓањето на Паласио.
Едно време и Манчини се накурчи пошто ептен на ништо не личеше.

Опуштете се, никој не очекува титула. Пласман у ЛШ е таман сезонава.
Искрено и ја очекувам некој да ни ебе стомајки, али јеби га, доека има резултати ќе си ќутам.
Со 6/6 да се пречека Јувентус ќе биде и те како друга ситуација.
Верона мора да се тепа у Среда.

Член од
29 март 2013
Мислења
4.705
Поени од реакции
4.552
Realno, Inter treba da ima igra so koja primer, bi mozele da im pariraat na Barselona, odnosno, igra so koja bi mozele da 'rzat i vo LS
Не, во ред ти е постот, но само ова...

За да и парираш на играта од Барса прво треба да му парираш на тимот! Но ако бараме од Манчини да развие игра на такво ниво тогаш не сме фер према него! :P[DOUBLEPOST=1442777659][/DOUBLEPOST]
Si go peckam jas Ibra namerno, ostaj ti drugi muabeti. :D
Mislam deka malce preteruvate so ova tri gola razlika. Pa u vremeto na Mur ne sme gi gazele vakvite ekipi, ne pa sea.

Ima mnogu prostor za napredok, toa se slagam, ali treba I vreme malce, generalno nova ni e ekipata I treba vreme da se uigra.
Гуглај да видиш со колку гола ги завршувавме сезоните со Мур :cool:
кога веќе го спомна Мурињо...

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
уште утре Интер-Верона трпајте си ја 1&тм1 2+.

Нема што да бара Верона во Милано со мртвиот Лука Тони и Пацини.Миринда и Мурило ги пуштаме во погон,пред нив Мело што игра како да е на дроги и напред време е да го видиме Љаиќ на дело,не може више мртвиот Паласио да игра,матер му ебам.

Член од
29 март 2013
Мислења
4.705
Поени од реакции
4.552
И поентата со ова "3 разлика" ми беше друга. -За да бидиме шо појче сигурни на победа со Јуве Рома и Наполи ни треба таква разлика со послабиве тимови. Со само гол разлика против Киево немој да критикувате некој кој вели дека не е сигурен во успех сезонава.

Али ок, да не го тупиме, да уживаме ;)

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.330
Поени од реакции
46.954
Не, во ред ти е постот, но само ова...
Гуглај да видиш со колку гола ги завршувавме сезоните со Мур :cool:
кога веќе го спомна Мурињо...
Мур со Мунтари и Камби у средина и парираше, исто и Мота, али чуда можат да се десат кога ќе исцрпиш буквално целиот максимум од секој играч на теренот, вклучувајќи го и Киву, Манчини со истиот тим у групна фаза ке испаднеше. :)

Интер има одличен тим на хартија, али ИНтер и во моментов тврдам дека максимум 60% од потенцијалот на екипава покажува на терен, и во една таква ситуација имаат 4 победи, и само 1 примен гол.
Али еве и Манчини вика има уште работа, ништо не е сменето, ќе видиме периодов што следи до јануар како ке ги консолидира он работите, сега за сега резултатите и те како ни се по мерак, играта реално Не, едноставно немаат игра што гарантира титула ама ова што сега се дешава му е ко нарачано на папакот, е во ваква ситуација со одлична тимска хемија и расположение едноставно МОРА да изнајде решение и за пристапот и филозофијата која ке се негува до крај на сезона.
Ова ако не го искористи нека се убие боље, што сака повеќе, ај што имаат одличен старт ама и конкурентите имаат резултати кои апла им одговараат на Интер.

Член од
29 март 2013
Мислења
4.705
Поени од реакции
4.552
Мур со Мунтари и Камби у средина и парираше, исто и Мота
Да те сфатам дека ги ставаш на исто рамниште тогашниот и сегашниов тим?

Дај Боже да немаме нити еден пораз, че се исѕверам скрос на цел глас!!! :icon_mrgr: Само мислам дека ни требаат поубедливи резултати со послабиве пред дуелите со овие три тима шо ги спомнав, али нека, и вака е добро.

А од Манчини до Мур има огромна разлика, да го имаме то на памет! Исто како од Камбијасо до Кондо. Па Камбијасо беше ѕверотина бе шо ви е вас! Знаеше да тргни и да искреира акција, незаменлив ни беше во тоа време, исто и Мота. Не го пиздам Кондо, напротив, имам позитивно мислење, но треба уште време за да легни, и не само тој туку цел тим.

Не, очекувам многу сезонава, и ако то не биди над 4то место - плукам и серам кај че стасам!

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.330
Поени од реакции
46.954
Да те сфатам дека ги ставаш на исто рамниште тогашниот и сегашниов тим?

!
Не, не можеш да ги ставиш секако, башка сега правиме муабет за тим што атакува само за Серија А, ама чисто зборам за моментална состојба, пред таа сезона никој тука не се надеваше на таков успех, ја једини бев што убедував дека ке стигнат најдалеку у ЛШ од доаѓањето на Ибра во ИНтер па се до неговото заминување :), реално тој Ибра ефект си зема замав, многумина се сомневаа во квалитетите на Милито за тим ко Интер, исто и за Мота, па ако памтиш тоа лето Диего и Мело заминаа во Јуве а и Интер наводно имаа интерес за нив па тука се пцуеше колнеше, се на се не владееше добра атмосфера и сите се крстевме у Мурињо ...
Значи таа сезона истиов период, Интер навидум драстично ослабнат, ама ете што значеше факторот тренер, истиот тој Интер година по Мур со крофна, беа едно 5 пати послаби можеби, разлика ден и ноќ.

Ко што реков, упола од потенцијалов на екипава до сега се користи, кога би се користел максималниот потенцијал, чуда може да се десат :), Манчини до сега со ништо мене не ми покажал дека е кадарен за такво нешто, ама во фудбалот преку ноќ некои работи може да се променат па нас ни преостанува да се надеваме дека Манчини конечно ќе еволуира у тренер кадарен за ваков тим.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.335
Поени од реакции
6.017
И Јувентус вака почнаа со Конте па лапаа титула без пораз. :kafence:
Со Конте почнаа со 2 нерешени и две победи, а во првите 8 натпревари имаа 4 или 5 нерешени, другите победи.

Член од
16 април 2014
Мислења
7.393
Поени од реакции
11.871
Еве ќе завршеме можеби трето место и ќе се пласираме ЛШ(јуве и рома ќе не нашараат 100%) и во лш вгодина со оваа игра мислам нема што дабараме....1/8 финале е незамисливо да очекуваш со ваков умрен тренер бе.Незнам што видоја во него па толку да му веруваат.Абе виљареал со овај мувлава на клупа не кафтеше, а имавме дупло подобри играчи од сегашниве.И колку сака нека има потенцијал тимот овај не вади ни 50% од тоа.На мускули тепаме 4 од 4 утакмици.Никој неможе да е незадоволен од поените,ама играва е тиња.Не дека мене ќе ме исполнуваше ако газевме по 3-0 против киево,карпи..Проблемот е што победуваме поради тоа што даваме некој случаен гол, одбраната е перфектна и успева да ги остави на 0 противниците и тоа е тоа.Не дека Манчио си вози филм да победиме 1-0 и да земиме 3 бода без некој напор,туку тоа е максимумот моментално од него..Ќе видете кога ќе паднеме со некој поздрав противник како ќе поминеме.Вгодина лш да паднеме со некој од гигантиве, има да не поболат.3-4 разлика и сигурно ќе имаме само 1-2 шута во рамки на цел меч.

Kajgana Shop

На врв Bottom