Факултет за Информатички Науки и Компјутерско Инженерство - ФИНКИ

• Креатор на темата Креатор на темата ASimov
  • Време на започнување Време на започнување
Би можел некој да ми ја каже разликата помеѓу аудиториски и лабараториски вежби ?
Predavanjata sluzat za teoriskiot del od materijalot, a auditoriskite za zadacite. Niv gi drzat asistenti.
Laboratoriskite vezbi gi drzat demonstratori i po povekjeto predmeti sluzat za vezbanje na materijalot od auditoriski. Po mnogu predmeti se vsusnost podgotovka za prakticniot del od ispitot, pr. po programiranjata, po dr predmeti se povekje formalnost t.e. uslov za potpis ili nesto.

• Ми се допаѓа
Reactions: 8A
Што ке кажете за:
Mенаџмент на информациони системи
Системи на знаење
Компјутерска етика?
Овие ги упишав, тешки,лесни? редовно да се иде на вежби ова она ?

Се обиде некој да се префрли? :D
Мене ми падна Бакева по Калкулус 1, ми рекоа ако можиш премести се оти нема да положиш. А башка и не ги сакала многу сограѓаните од Кавадарци. :D Се мислам дали да пробувам да се преместам сега...

Мене ми падна Бакева по Калкулус 1, ми рекоа ако можиш премести се оти нема да положиш. А башка и не ги сакала многу сограѓаните од Кавадарци. :D Се мислам дали да пробувам да се преместам сега...
Погледни колку колеги се преместија од КНИ на друг смер од втора и трета година. Напрај тоа се на време. :D

Абе не го плашете безвезе :D Треба само редовно и многу да се учи, сега ова многу не е цел ден или не знам што (ок освен за време на колоквиумска или некои денови во испитна, муабетов ми е во тек на семестар) пак ќе останува нешто слободно време.
Бакева е ок иначе, добро предава, исто и за оценување е сега некои колеги збореа дека ретко попушта на пример ако ти фали пола бод/бод за да положиш, најверојатно ќе треба пак да полагаш.
Мој совет ако гледате дека не може да се постигне и теорија и задачи одеднаш, земете прво едното па другото, пример теоријата на колоквиуми и на испит задачите, само не го оставајте другиот дел непипнат цел семестар.

Hello World. Оформивме и страна на фб за подобра комуникација, часовите ќе започнат за 2-3 недели, па до тогаш мавнете еден лајк:) И среќно на сите бруцоши. https://www.facebook.com/privatniCasoviProgramiranje

Hello World. Оформивме и страна на фб за подобра комуникација, часовите ќе започнат за 2-3 недели, па до тогаш мавнете еден лајк:) И среќно на сите бруцоши. https://www.facebook.com/privatniCasoviProgramiranje
И сега на 3 дена ќе постирате тука, дека има група за програмирање? Во ред е еднаш, ама да се спамира темава на 3 дена за часови за програмирање нема смисла...

И мене ми се падна Бакева по Калкулус 1 и шо знам сум зборувала со постари за неа и за предметот и секој има различно искуство кај неа но ако навистина се потрудиш нема страшно.

Зa предaвaње Бaкевa спoред мене е нaјдoбрa зa oценувaње е зезнaтa aкo сaкaте мaлку пoлеснo дa пoминете oдете кaј Веснa Димитрoвa или Веснa сo двете презимињa :D

Професорите немаат врска баш со ништо освен дали добро предаваат. Задачите ги прегледуваат асистентите по број на група на тестот а евентуално теоријата ја прегледуваат професорките НО не можеш да бидеш сигурен дека твојата професорка ти ја проверила теоријата.

Не сакам да звучам ко сељак ама мислам нема некое помеѓу оценување во математиките. Не можеш да пишуваш лајна и да извадиш некое поенче. Барем јас се водев со тоа и положив брзо, наместо многу од моите колеги кои дремеа по увиди и чекаа на 1-2 поени.

Во новиот распоред за прва година во мојата група имам час Вовед во интернет, а како предмет го немам (ни при уписот го пишав ни на финки страната не го пишува во мојот смер), па дали знае некој дали е некоја грешка или слично? Фала.

Во новиот распоред за прва година во мојата група имам час Вовед во интернет, а како предмет го немам (ни при уписот го пишав ни на финки страната не го пишува во мојот смер), па дали знае некој дали е некоја грешка или слично? Фала.

Прва група нели? И јас сум во таа група и сигурно е грешка така да мора често да проверуваме меил ќе не известат таму.

Пишaн е зa тие студенти штo гo имaaт тoј предмет. Пoстaри генерaции кaкo избoрен штo гo земaaт.
Ќе oдиш сaмo нa тие предмети штo ги имaш зaпишaнo

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom