Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Го видов и овој, ама подобар ми изгледаше новиов. Вреди да се гледа и тој?
Сегде е боље оценет оргиналот, мене ми е 8ца, плус Роберт Мичам, така да вреди али пошо е трилер веќе ги знаеш пресвртите и не знам колку ефективен ќе ти биде... Римејкот не ми е глеан.

Гранде ќе ти скршам ''филм'' али сценава е .........

А Такси дривер ми е утепан од гледање :icon_mrgr:

Гранде ќе ти скршам ''филм'' али сценава е .........

А Такси дривер ми е утепан од гледање :icon_mrgr:
За глеање ќе го глеам, таму ќе ја видам сцената(зашо клипови и трејлери за филмови што ми се у план не глеам, таква ми е политиката:D), еве прочитав имало и значајна измена кај еден од главниве ликови во римејкот, така да очекуем поише од обична копија...

Такси Драјвер и мене ми е глеан 3-4 пати, во топ 20 ми е, али вечер ќеифски од блуреј диск, па после екстрас...:noze:

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Guys, има ли добра снимка од Inside Out по нетов? Гледам дека многумина сте го гледале, а најквалитетното парче срање што јас успеав да го најдам е TS. Или почнаа сите да одат на кино?

+1 за инсајд аут. Ја не бев у кино пошо хејтам/ми смета 3д а синеплекс не добиле 2д верзија
за месец дена ќе има блу реј.
patience

Е сега уште покриво ми е што не сум во Битоља. :place:
12036602_1094632247245919_3302426124700630207_n.jpg
Која одлична вест. Фала ти за споделувањето. (y)
Баш утре ќе бидам во Битола и би било одлично ако успеам да фатам барем еден филм од програмата. Уште само да имаше мапа од центрите во кои ќе се одржуваат филмовите за да може полесно да се снајдам бидејќи не ја знам премногу Битоља. :D

Snowpiercer - second watch
Предобра изработка и идеја, ама некои сцени го сјебаа филмот. Заслужено 7/0

Изгледа нема доволно добри sci-fi дистописки филмови, нешто од 8.0 - нагоре..
Brazil
Blade Runner
1894
12 Monkeys
Vendetta(?)

Snowpiercer - second watch
Предобра изработка и идеја, ама некои сцени го сјебаа филмот. Заслужено 7/0

Изгледа нема доволно добри sci-fi дистописки филмови, нешто од 8.0 - нагоре..
Brazil
Blade Runner
1894
12 Monkeys
Vendetta(?)
La Jetée? пола саат е али задолжителен

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Последно уредено од модератор:
La Jetée? пола саат е али задолжителен
мислам дека ми е и рецензиран некаде, ама експериментален е многу, не е ни класичен motion picture.. =)[DOUBLEPOST=1442859893][/DOUBLEPOST]
Дајте некои квалитетни предлози, што поразновидно тоа подобро, било кој жанр, онака стварно не знам што да гледам.
Коа сме кај дистописките, Children of Men ми беше скоро репризиран, доста интересен е. Обавезно пуштај го ако не ти е гледан..

Последно уредено:
мислам дека ми е и рецензиран некаде, ама експериментален е многу, не е ни класичен motion picture.. =)[DOUBLEPOST=1442859893][/DOUBLEPOST]
Коа сме кај дистописките, Children of Men ми беше скоро репризиран, доста интересен е. Обавезно пуштај го ако не ти е гледан..
Не ми е, баш ќе го пуштав барав вакво нешто.

Whiplash пред некој ден ме одува, ама буквално. :aplauz:
Goodfellas веројатно е најдобриот мафијашки филм што сум го гледал. (а још увек нисам гледао Godfather-а и Scarface-а:X3:)
Oldboy - корејскиов, ама баш никаква замерка не му најдов. :jeeee:

Мене многу ме бендиса Me, Earl and The Dying Girl, филмот го очекував одамна и читав позитивни критики. Санденс материјал, потенцијална Оскар номинација за оригинално сценарио, многу ме бендисаа дијалозите и е една класа погоре верзија на Fault in Our Stars!

9/10 од мене.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom