- Член од
- 13 јануари 2013
- Мислења
- 1.537
- Поени од реакции
- 1.172
Треба да се снима серија The Stand според книгата што ја има напишано Стивен Кинг, после долго време пак да се види нешто негово на тв 

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
коа ќе видам кој е режисер, поарно нека не се снимаТреба да се снима серија The Stand според книгата што ја има напишано Стивен Кинг, после долго време пак да се види нешто негово на тв![]()
Ако ти се допаднал филмот, топло ти ја препорачувам и истоимената книга да ја прочиташ.Never Let Me Go (2010)
Во суштина никогаш не гледам трејлери, пред да го изгледам филмот. А би ви препорачала и на вас.
Целата приказна е прикажана во тоа кратко видео, сфаќаш за што се работи, претпоставуваш како ќе заврши и зошто да го гледам понатаму филмот?
Филмот е неизвесен, не се открива целосната приказната. Дури и да стигнете до половина филм, може нема да ја сфатите поентата. Пополека се' се разврзува до крајот, се дознава суровата вистина. А во трејлерот се' е соџвакано и опишано, тоа што мене ми требаше саат ипол да го сфатам.
Неисе, после филмов не знам како се осеќам. Дефинитивно нестандардна приказна. На почетокот е претставена слика на сосем океј интернат, каде што децата се соодветно „третирани“, меѓутоа сосема изолирани од светот. Како што поминува времето, ја дознаваат вистината за нив, за нивниот живот после интернатот. И дека не можат да го променат тоа, сепак колку и да сакаат нешто да изменат, не е доволна само волјата и желбата. Кога едноставно „така е пишано“.
Не сакам ништо повеќе да откривам. Крајот остава без зборови.
![]()
Филмот ми се допадна, ама мислам дека сепак не би можела да читам такво нешто... Бидејќи секогаш книгата е подобра од филмот и секогаш е многу подобро опишана ситуацијата, а кога би ги читала тие последните страници, можам само да замислам каков пекол е опишан. Мислам дека тешко би издржала без цел тон салфетки. Можеби претерувам, ама сепак за сега не, можеби понатака. Сепак фала ти на предлогот.Ако ти се допаднал филмот, топло ти ја препорачувам и истоимената книга да ја прочиташ.![]()
Ова е филмот број 1 за мене во животот, Шумеќа! Многу ми е мерак кога и друг ќе го изгледа и му се допадне. Знам дека можеби има стотици подобри во овој или оној поглед, но Never Let Me Go е единствениот што допре толку длабоко во мене, тврдиот орев, и ме натера поштено да се изнаплачам. На сцената со реакцијата на Томи кога сите бродови му потонуваат, кога тој викаше скршен од болка, јас плачев ко мало дете. Еве и сега морници ме лазат.Never Let Me Go (2010)
Во суштина никогаш не гледам трејлери, пред да го изгледам филмот. А би ви препорачала и на вас.
Целата приказна е прикажана во тоа кратко видео, сфаќаш за што се работи, претпоставуваш како ќе заврши и зошто да го гледам понатаму филмот?
Филмот е неизвесен, не се открива целосната приказната. Дури и да стигнете до половина филм, може нема да ја сфатите поентата. Пополека се' се разврзува до крајот, се дознава суровата вистина. А во трејлерот се' е соџвакано и опишано, тоа што мене ми требаше саат ипол да го сфатам.
Неисе, после филмов не знам како се осеќам. Дефинитивно нестандардна приказна. На почетокот е претставена слика на сосем океј интернат, каде што децата се соодветно „третирани“, меѓутоа сосема изолирани од светот. Како што поминува времето, ја дознаваат вистината за нив, за нивниот живот после интернатот. И дека не можат да го променат тоа, сепак колку и да сакаат нешто да изменат, не е доволна само волјата и желбата. Кога едноставно „така е пишано“.
Не сакам ништо повеќе да откривам. Крајот остава без зборови.
![]()
Вака на уште негледан филм, Еди Редмејн зима оскар за leading actor, втор пат по ред. Bold guess.ете го и трејлерот
UnderworldДај препорачајте нешто интересно со зомби или некои такви монстер4иња... ама да има акција т.е специјални единици и да се пукаат со нив, а не оние класичните survival од зграда до кола/комбе (сите ми се гледани)?
Благодарам однапред, а че се заблагодарам и со лајк.![]()
Underworld
Resident Evil