- Член од
- 10 октомври 2011
- Мислења
- 6.463
- Поени од реакции
- 10.823
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
едни се греемак а други се тие кај буњаковец,бар јас така мислам.
две различни фирми продаваат гри клими.затоа ти кажуват различно.
Нема врска ова истите луге се, што се замараш само, побитно е да се решиш за клима (било каква) 
5.5-ка е предимензионирана за 35 кв. мислам.Предлог за 5.5ка инвертер од класата на мисту, даикин, тошиба итн..
на мој другар му ја предложиле оваа (последна на табелата за околу 80к)
или да бара нешто друго..
иначе просторијата е 35м2..сака да се грее цела зима на клима.
ako ima pari neka si kupi, sigurno nema da zgresiПредлог за 5.5ка инвертер од класата на мисту, даикин, тошиба итн..

Најјаката 5.5ка за греење што ја имам приметено на темава e Fujitsu a ја постираше @moongoses на 384 страна a помина незабележано. Веднаш паѓа во очи онаа моќност од 9.1KW на греење со номинална од 6.3KW.Предлог за 5.5ка инвертер од класата на мисту, даикин, тошиба итн..

Еве некој модел на Даикин за 33000Во грее мак, на средина од месец октомври се очекува да стигне пратка од кина , и кажаа дека би требало да донесат од ломото со греачи, тие што не се обезбедија со клима, ќе чекате новата пратка за која не се сигурни или ќе се одлучите за нешо слично во перформанси(вивакс)???
Sent from my SM-G360F using Tapatalk
UnderworldДај препорачајте нешто интересно со зомби или некои такви монстер4иња... ама да има акција т.е специјални единици и да се пукаат со нив, а не оние класичните survival од зграда до кола/комбе (сите ми се гледани)?
Благодарам однапред, а че се заблагодарам и со лајк.![]()
Underworld
Resident Evil
World War Z ако не ти е гледан е баш по описпт твој.Дај препорачајте нешто интересно со зомби или некои такви монстер4иња... ама да има акција т.е специјални единици и да се пукаат со нив, а не оние класичните survival од зграда до кола/комбе (сите ми се гледани)?
Благодарам однапред, а че се заблагодарам и со лајк.![]()
Po ona sto go pisuva na enegetskata nalepnica ke potrosi 2400Kw za cela grejna sezona.Здраво на сите. Го следам форумот некое време и мислам дека има форумџии кои можат да ми дадат добар совет околу купување на клима уред. Сакам да загревам простор од околу 45 м2 со стандардна висина, кујна, трпезарија и дневна соба, истите се поставени во “Г“ позиција без прегради. Проблемот е што немам изолација на куќата, прозорците се добри со капаци поставени на југо-исток, но не се PVC, над просторот има поткровје кое не се загрева, а под просторот има подрум. Просторијата е поставена на југо-исток. На памет сум да купам Mitsubishi Heavy SRK/SRC 63 ZM-S Hyper inverter од Diamond серија. Според квадратурата, мислам дека уредот би вршел работа, но од друга страна не знам колку би била потрошувачката на струја (просто кажано, колку ќе ми биде сметката за струја), кој податок ми е многууууу битен. Благодарам за мислењето, кое се надевам дека ќе го добијам.
Еве линк за клима уредот: http://www.vimaks-klimatici.com/klimatik/mitsubishi-heavy-srk-/-src-63-zМ-s-1169.html